Uutiset

Autot

Peugeot Foodtruck uudistaa katukeittiöt

Peugeot on esitellyt Peugeot Design Lab -suunnittelutoimiston luoman Peugeot Foodtruck -konseptin, joka toimii katuruokaa tarjoavan liikkuvan ravintolan, Leijona-bistron keittiönä ja ravintolasalina. Peugeot Foodtruck nähtiin ensi kertaa huhtikuussa Italian Milanon Design week -tapahtumassa, josta se siirtyi Milanon maailmannäyttelyn Ranskan paviljonkiin, jonka teemana on ”Feeding the Planet – Energy for life”.

”Peugeot on historiansa aikana suunnitellut ja valmistanut tuhansia erilaisia keittiö- ja ruoanvalmistuslaitteita sekä liikkumisvälineitä, niin autoja, skoottereita kuin polkupyöriäkin. Siksi tuntuikin luonnolliselta ryhtyä suunnittelemaan liikkuvaa, katuruokaa tarjoilevaa ravintolaa,” toteaa Peugeotin designjohtaja Gilles Vidal.

”Tavoitteenamme oli aikaansaada jotain, joka koskettaisi meidän kaikkia aistejamme – näköaistia, makuaistia, hajuaistia, kuuloaistia. Tuloksena oli ajan hengen mukainen Peugeot Foodtruck”, jatkaa Vidal.

Peugeot Foodtruck on kompakti ajoneuvo kaupunkien ahtaisiin keskustoihin, jota on helppo käsitellä lyhyen etu- ja takaylityksen ansiosta.

Kun Foodtruck on ajettu omalle paikalleen, se voidaan levittää kaksi kertaa suuremmaksi ja räätälöidä juuri oikein kokoiseksi eri tilanteisiin sopivaksi. Näin ajoneuvosta avautuu todellinen Leijona-bistro keittiöineen, ruokailunurkkauksineen ja baareineen. Kerralla ruokailemaan mahtuu 30 henkeä, jotka voivat seurata ruoan valmistumista 46” suuruiselta näyttöruudulta.

Leijona-bistron ensimmäisenä vieraskokkina toimi ranskalainen Sven Chartier, pariisilaisravintoloiden Saturne ja Le Clown omistaja. Chartier käyttää ruoanvalmistuksessa ainoastaan lähiruoka-aineksia sekä ekologisesti viljeltyjä raaka-aineita. Käytössä on uudet Milano-pippuri- ja suolamyllyt, jotka on suunniteltu erityisesti Leijona-bistroa varten Peugeot Design Labissa.

Lue seuraavaksi