Uutiset

Autot

Perinteikäs osaaja Lohjanharjulle

Taantuman seurauksena sukeltanut matkailuajoneuvokauppa on ravistanut itsensä hereille ja lähtenyt jälleen nousujohteiselle uralle. Alan suhdannevaihteluita tarkoin seurannut ja niiden mukaan elänyt Risto Herranen palvelee nykyisin asiakkaitaan uudessa toimipisteessä Lohjalla. Lohja Caravan Oy on alalla uusi toimija, joskin tekijät yrityksen sisällä ovat asiakaskunnalle tuttuja miehiä. Risto Herranen yhdessä poikansa Tommin kanssa työskentelevät tutulla ja tinkimättömällä asenteella palvellakseen asiakkaitaan niin matkailuajoneuvojen kaupassa kuin jälkimarkkinoinnissakin.

”Päätimme vaihtaa pääkaupunkiseudun kiireen ja hulinan hiukan rauhallisempaan eloon alueella, missä matkailuajoneuvoharrastuksella on selvä ja vakiintunut kannattajakuntansa. Omakotivaltaisella alueella piilee myös mahdollisuuksia myynnin suotuisaan kehittymiseen”, summaa Herranen syitä toimipaikan vaihdokseen.

Lohja Caravanin nykyaikainen toimipiste sijaitsee Lohjanharjulla, Hankotien välittömässä läheisyydessä. Tämän ansiosta liikenneyhteydet niin pääkaupunkiseudulle, Turun suuntaan kuin Hankoniemen suuntaan ovat varsin hyvät. Vaikka alueella oli jo ennestään vahva matkailuajoneuvokanta, puuttui sieltä alan erikoisliike.

”Aivan lähietäisyydeltä löytyy toistakymmentä leirintäaluetta ja muutoinkin Hankoniemen alue on suosittua matkailualuetta. Tämän ansiosta tärkeässä roolissa oleva tarvikekauppa on lähtenyt käyntiin varsin lupaavalla tavalla”, kiittelee Herranen, jonka mukaan merkittävin osa asiakaskunnasta koostuu Hankoniemen ohella Vihdin suunnalla asuvista alan harrastajista.

”Maantieteellisesti ajatellen toimialueemme varsinkin käytetyn kaupassa on kuitenkin koko Suomi, sillä kyselyjä tietyn hintaisista ajoneuvoista tippuu päivittäin eri puolilta maata. Unohtaa ei sovi myöskään ruotsinkielistä asiakaskuntaa, joka tarkoittaa meidän kohdalla varsin suurta, jopa kolmanneksen osuutta, muistuttaa Herranen, jonka 16 vuoden pesti Ruotsissa toi mukanaan kaupankäyntiä helpottavan täyden kaksikielisyyden.

 

Käytetyistä on pula

Herrasen luotsaama liike edustaa Hobby-matkailuautoja sekä -vaunuja, mutta myös samaan konserniin kuuluvia Fendt-tuotteita, jotka tunnetaan vaativalle ihmiselle räätälöidyistä huippumalleista. Valikoimaa täydennetään Hymerin matkailuautoilla, joiden korkea laatu on se merkittävin kilpailutekijä.

”Mielestäni meillä on erittäin hyvä ja toisiaan täydentävä tuotevalikoima, joka ei kilpaile keskenään. Tämän ansiosta asiakkaiden on helppo löytää valikoimastamme heidän tarpeisiinsa parhaiten sopiva tuote”, summaa Herranen.

Uusien ajoneuvojen ohella myös käytetyn kaluston kauppa on erittäin tärkeä osa menestystä. Herrasen mukaan yhtä uutta yksikköä kohtaan myydään aina kahdesta kolmeen vaihdokkia, joiden hintataso vaihtelee huomattavan paljon.

”Tällä hetkellä hyvästä vaihtokalustosta on pulaa, sillä muutaman vuoden alamaissa ollut kaupankäynti on vaikuttanut nopeasti maamme autokannan ikärakenteeseen. Muutaman vuoden ikäisiä vaihdokkeja ei ole tarjolla, ei Suomessa eikä muuallakaan Euroopassa”, harmittelee Herranen, jonka mukaan tällä hetkellä kaikkein kysytyimpiä ovat puoli-integroidut, alle 100 000 kilometriä ajetut ohjaamoilmastoinnilla varustetut autot.

Matkailuajoneuvokonkarin mukaan kehittyvät Itä-Euroopan maat ovat vetäneet puoleensa käytettyä saksalaiskalustoa tavalla, joka on nostanut maan hintatason lähelle suomalaistasoa. Taantuman seurauksena hintataso Suomessa on sekin laskenut jonkin verran. Käytetyn tuonnista saatava hintaetu onkin siten kaventunut lähestulkoon olemattomaksi.

Herrasen mukaan henkilösuhteet ovat erittäin merkittäviä tekijöitä matkailuajoneuvojen kaupassa, jota on aina helpompi tehdä, kun käytettävissä on yhteinen kieli.

”Takuuasioiden hoito saksalaisen autokauppiaan kanssa voi pahimmassa tapauksessa olla mahdoton tehtävä”, muistuttaa Herranen.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi