Uutiset

Autot

Optare tulee Brittein saarilta

Ashok Leyland -konserniin kuuluva Optare on yksi Englannin merkittävistä bussivalmistajista. Yhtiön tuotevalikoima rakentuu paljolti kaupunkiliikenteessä hyödynnettävistä busseista. Valikoimassa on sekä dieselbusseja, hybriditekniikkaa että Tukholman messuilla esiteltyjä täyssähköbusseja.

”Sähköbussit ovat kuuluneet Optaren tuotevalikoimaan vuodesta 2009 alkaen, joten meillä on varsin pitkä kokemus näistä suosiotaan alati kasvattavista vaihtoehtoisista voimanlähteistä”, kertoo Optarea Skandinaviassa edustavan BK Invest AB:n Lars Ferdinandsson.

Persontrafik-messuilla nähtävänä ollut sähköinen Optare Solo SR EV tarjoaa kymmenmetrisenä vaihtoehtona 58 matkustajapaikkaa, joista 37 saa alleen istuimen. Valmistaja lupaa bussille 100 – 150 kilometrin toimintasäteen olosuhteista ja kuormituksesta riippuen. Ferdinandssonin mukaan Optaren vahvuutena on tuotannon ja tuotteiden modulaarisuus ja joustavuus. Autojen rakennetta ja teknisiä yksityiskohtia voidaan räätälöidä asiakkaiden toiveiden mukaan varsin vaivattomasti.

”Kustannustehokkaan tuotannon takaamiseksi sähköbussissa hyödynnetään hyvin paljon dieselbusseista tuttuja komponentteja”, muistuttaa Ferdinandsson esitellessään sähköbussin ominaisuuksia suomalaisasiakkaille.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi