Uutiset

Autot

Opel Vivaro Tourer – Monikäyttöisyyttä asiakastoiveiden kautta

Opelin pikkubussikauppa on kuluneena vuonna käynyt erinomaisesti ja menestyksestä kertoo komea 86 prosentin kasvukäyrä. Opelilla otetaan asiakaspalaute tarkoin huomioon ja tämän kautta tarjolle tuodaan uusi Vivaro Tourer kääntyvillä keskirivin erillisistuimilla. Tämä tuo lisää käyttömahdollisuuksia ajotehtäviin ja valittavissa on 1 + 6- tai 1 + 8-paikkaiset versiot.

Ensi heinäkuussa voimaan astuvat liikennepalvelulain muutokset tuovat varmasti lisätarvetta henkilökuljetuksiin ja käytettävän kuljetuskaluston täytyykin vastata alan vaatimuksiin yhä tarkemmin. Opelin henkilökuljetusvalikoima vastaa nykyaikaisiin vaatimuksiin ja uusi Tourer herättää varmasti mielenkiintoa maamme ammattiautoilijoiden parissa. Kääntyvien keskirivin istuimien lisäksi ylellisyyttä ja mukavuutta tuovat etumatkustajan Comfort-istuin, nahkaverhoilu sekä näppärä matkustamon taittopöytä.

Valikoima täydentynyt

Opelin jo aikaisemmin kattava henkilökuljetusvalikoima täydentyy Tourerin myötä monipuolisella vaihtoehdolla. Tourerin joustavan istuinjärjestelmän ansiosta Vivaro muuntautuu minuutissa koululaiskuljetuksista vaikkapa yrityksen liikkuvaksi kokoustilaksi. Lisätilaa tavaroille tarvittaessa istuimet kulkevat kiskojen avulla helposti eteenpäin eikä istuinten kokonaan irrottamiseenkaan minuutteja kulu.

Istuinten kääntömekanismi on tehty erittäin helpoksi ja yhden harjoittelukerran jälkeen toiminnon suorittaa rutiininomaisesti. Lisävarusteena saatava taittopöytä liikkuu samoin näppärästi kiskojen avulla ja pöydän jämeryys helpottaa työskentelyä vakautensa ansiosta. Seinältä löytyvät myös virtapistoke sekä usb-väylä ja huippuluokan valaistu kruunaa kokonaisuuden.

Ammattitason ajo-ominaisuudet

Vivaron voimanlähteenä toimii 1,6-litran CDTI BiTurbo, jonka 145 hevosvoimaa kuljettavat ajoneuvoa ilahduttavan reippaasti. Myös vääntöä riittää vaativaan makuun ja mukana kulkevat vaivattomasti niin kaikki matkustajat kuin heidän matkatavaransa. Tehosta huolimatta keskikulutukseksi on ilmoitettu vaatimattomat kuusi litraa sataa kilometriä kohden.

Ohjaamo on selkeästi tehty jokapäiväiseksi työpaikaksi ja selkeys sekä käytännöllisyys nousevat esille. Hallintalaitteet ovat loogisia ja isokokoinen monitoiminäyttö navigaattori- sekä peruutuskameratoiminnolla lisää turvallisuutta ja helppokäyttöisyyttä. Tärkeä yksityiskohta on myös lokerikkojen ja muiden säilytyspaikkojen riittävä määrä esimerkiksi kannettavia tietokoneita sekä dokumentteja varten.

Tien päällä kuusiportainen manuaalivaihteisto toimii sulavasti ja automaattia ei suuremmin kaipaile. Näkyvyys ohjaamosta on hyvä ja kaksiosaiset sivupeilit estävät kuolleiden kulmien synnyn. Vivaron äänimaailma on miellyttävän hiljainen ja kiitosta tuli matkustamon puolelta myös miellyttävistä istuimista sekä taittopöydän käytettävyydestä.

Kilpailukykyinen hinnoittelu

Liikennepalvelulain lopulliset vaikutukset ovat yhä hieman arvoituksellisia, mutta tehokkuuden ja monikäyttöisyyden merkitys tulee varmasti korostumaan. Vivaro Tourer soveltuu tähän yhtälöön mainiosti, sillä erittäin runsaalla lisävarustuksellakin Tourerin hinta jää alle 60 000 euron. Tähän hintaan kuuluvat esimerkiksi kääntyvät keskirivin istuimet, nahkaverhoilu, kevytmetallivanteet, metalliväri sekä taittopöytä. Vivaro täyttääkin erittäin monen taksiautoilijana vaatimukset, sillä hankintahinnan sekä monipuolisuuden yhdistelmä on yhä tiukemmin kilpailulla alalla hyvin oleellista.

Mielenkiintoisen lisän Opelin hyötyajoneuvovalikoimaan tuo ensi keväällä maassamme esiteltävä Vivaro Life, jossa pakettiauton takaosa voidaan helposti muuntaa miellyttäväksi makuuosastoksi yöpymisiä varten

Lue seuraavaksi