Uutiset

Autot

Opel Movano kiertää esittäytymässä tavara-autokiertueella

 

Tampereen Hatanpään Metroauton tavara-autoista vastaava yritysautomyyjä Ilkka Kivelä on tyytyväinen Opelin tavara-autokiertueen tulosta paikkakunnalle. ”Kiertueautojen avulla saamme esiteltyä asiakkaillemme tavallista laajemman mallivalikoiman erilaisia autoja, kuin normaaleilla esittelyautoillamme.”

”Erityisesti uusi Movano on saanut hyvän vastaanoton. Se on autoverouudistuksen voittajia, koska tällä kokoluokalla saadaan hyvä kantavuus ja muun muassa seisomakorkeus tavaratilaan hinnan ollessa liki samoissa tonniluokan pakettiautojen kanssa. Asiakkaille, joille ’tavallinen’ tonniluokan pakettiauto on ollut hieman niukka kooltaan, vaihtavat nyt mielellään Movanoon.”

Tuotanto on vauhdissa ja uutta Movanoa saa vielä kuluvalle vuodelle. Nyt saatavana ovat etu- ja takavetoiset pakettiautomallit, keväällä on tulossa isot 4,5 tonnin kokonaispainoon yltävät kuorma-autot sekä bussit.

Uudessa Movanossa on huomioitu jakeluliikenteen tarvitsemat runsaat tavaratilat myös ohjaamossa. Erilaisia lokeroita ja hyllyjä on paljon ja käytännöllisyys on huomioitu monella tapaa. Nykyaikana liikkuvassa työssä tarvitaan usein myös tietokonetta, jonka säilytys ja käyttö on huomioitu rakenteessa. Erikseen on hankittavissa vielä toimistopaketti, jossa keskimmäisen istuimen paikalle saadaan käännettyä tietokoneelle alusta, joka on lisäksi käännettävissä sopivaan asentoon.

Väliseinä on eristetty ja muun muassa sen ansiosta uusi Movano on entistä hiljaisempi.

Muu mallisto

Myös Vivaro on uudistunut. Suurimmat muutokset on tuullut ohjaamoon, jossa muun muassa on entistä enemmän säilytystiloja. Radion ja ajotietokoneen näyttö kojetaulussa on nyt vaakamallien aiemman pystymallisen sijaan.

Kivelä kertoo, että molemmat moottorimallit, sekä 2-litrainen että 2,5-litrainen, ovat suurin piirtein yhtä suosittuja ja valinta tehdään käyttötarpeen mukaan. ”Hyvin tavallisesti auto myydään Platinum-varustepaketilla, joka on laajuuteensa nähden huomattavan edullinen. Se sisältää nyt myös vakionopeussäätimen.

Kiertueella on mukana myös viime keväänä markkinoille tullut Corsa Van. Se vastaa pienen pakettiauton tarvitsijoiden tarpeita ja on nykyisen autoverokäytännön ansiosta edullinen vaihtoehto. Kivelä kertoo, että erityisesti vartiointiliikkeet ovat ottaneet mallin omakseen, mutta se soveltuu monille pieniä kuljetuksia tekeville ja tietyille huoltoasentajille mainiosi.

Mukana kiertueella kulkee myös Combo, joka ei ole muuttunut viime vuodesta. Se ratkaisee kuljetustarpeet Vivaroa pienemmässä, mutta Corsaa suuremmassa kokoluokassa.

Tavara-autoasiakkaat huomioitu

Tampereen Metroautossa on kaksi tavara-automyyjää. ”Pakettiautokaupassa on tunnettava tietyt lakiasiat ja asiakkaiden tarpeet eri tavalla kuin henkilöautokaupassa ja siksi meillä on tähän kalustoon paneutunut kaksi myyjää. Usein autoja räätälöidään asiakkaan tarpeisiin esimerkiksi huoltoautovarusteluilla, jotka tekevä yhteistyökumppanimme. Asiakkaalle luovutetaan meiltä käyttöön valmis auto.”

”Tiedämme, että pakettiautot ovat usein niitä autoja, joiden on oltava aina tarvittaessa liikenteessä. Siksi meillä on kaksi tavara-autoihin erikoistunutta huoltomiestä ja palvelusopimukseen kuuluva sijaisauto, joka on käytettävissä yllättävän rikkoutumisen aiheuttamassa tarpeessa. Tällainen palvelu on kaikilla tavara-autoja myyvillä Metroauton toimipisteillä”, sanoo Kivelä.

 

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi