Uutiset

Autot

Nissanit aamiaiskiertueella

Aamiaista oli tarjolla isoon perävaunuun rakennetussa ”myymälävaunussa”. Sopiva veturi tämän siirtämiseen paikkakunnalta toiselle oli Nissan Navara, joka oli luonnollisesti yksi kiertueen esittelyautoista. Navaran vahvuuksiin lukeutuu juuri hyvä perävaununvetokyky. Siihen on saatavana 550 Nm vääntävä V6-moottori ja automaattivaihteisto, jolloin vetokyky on 3 500 kg. Kiertueauto oli viisipaikkainen Double Cab -versio.

Nissan Primastar on Nissanin perinteinen ”perustyökalu”, ja luonnollisesti mukana kiertueella, vaikka varsinaista uutta mallissa ei olekaan. Suurta pakettiautoluokkaa edustava Interstar ei tähän kiertueeseen osallistunut, sillä sen korvaavaa NV400-mallia odotellessa tulee pieni paussi tämän kokoluokan autojen toimituksiin.

NV200 oli mukana kahdellakin eri mallilla: Van-tavara-autona ja viisipaikkaisena Combi-henkilöautona. Viime vuonna esitelty malli on saanut hyvän vastaanoton. Aivan vastaavaa versiota ei kilpailijoilla ole tarjolla, joten pieniä ulkomittoja ja suhteellisen suurta sisätilaa arvostaville tämä on erittäin varteenotettava vaihtoehto. Henkilökuljetuskapasiteettia saadaan tähän autoon lisättyä vielä yhdellä penkkirivillä, jolloin auto on seitsenpaikkainen. Ilmeisesti kiinnostusta henkilöautoversiosta on ollut, sillä tulossa on täydellisesti verhoiltu ja nykyistä paremmin varusteltu henkilöautovaihtoehto tarjolle.

Paikkakunnan väriä

Jokaisella paikkakunnalla oli paikallisen jälleenmyyjän edustus esittelemässä autoja. Tampereella paikalla oli Tampereen Autokeskuksen Nissan-myyjä Jussi Pauhe sekä käytetystä tavara-autokalustosta vastaava Mikko Oja. Kesällä Autokeskuksella aloittaneella Ojalla on vankka kokemus kuorma-automyyjänä raskaan kaluston osalta.

Pauhe kertoo, että Autokeskus on viime aikoina panostanut tavara-automyyntiin aikaisempaa enemmän. ”Meillä on vastaava tavara-automyyjä niin uuden kuin käytetyn kaluston osalla. Mallisto on hyvä ja varsinkin NV200:n tulo viime vuonna on tuonut uutta vauhtia myyntiin”, kiittelee Pauhe.

 

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi