Uutiset

Autot

Nissanin Kuljetusmestarit On Tour

Tampereen Autokeskuksen Nissan-myymälän myyntipäällikkö Ville Ripatti oli tyytyväinen saadessaan esitellä tavara-autokiertueen tarjoamaa tavallista laajempaa tavara-automallistoa, joka antoi mahdollisuuden myös koeajaa näitä autoja. ”Tämä on hieno tapa tavoittaa asiakkaita normaalia suuremmalla valikoimalla. Olemme kutsuneet asiakkaita sekä suorapostituksella että näkymällä mediassa ja näyttää kutsu menneen perille. Nissanin pakettiautomallisto on kehittynyt ja uudistunut, joten sitä on ilo markkinoida.”

”Pakettiautoasiakaskunta on meille tärkeä kohderyhmä”, vakuuttaa Ripatti. ”Siksi olemme varanneet niille myymälästä oman esittelytilan ja henkilökuntaa koulutetaan aktiivisesti niiden osalta. Toimitamme autot asiakkaille yhden luukun periaatteella, eli asiakas saa, niin tahtoessaan, valmiiksi varustellun auton luovutustilaisuudessa. Joustavissa ja hyvin kilpailukykyisissä rahoituspaketeissa on vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin. Esimerkiksi kiinteistöhuoltovarusteet pick-upissa nostavat kokonaisuuden hintaa huomattavasti ja tällainen hankinta tehdään yleensä pitkää käyttöikää ajatellen. Rahoituksessa on otettu myös tällainen huomioon ja tällaiseen voidaan tehdä pitkä ja joustava rahoituspaketti.”

Kaksi pick-up-mallia

Kiinteistöhuoltoautosta tulee ensimmäisenä mieleen pick-up, johon luokkaan Nissanilta onkin tarjolla jopa kaksi eri mallia: NP300 ja Navara. ”Näiden mallien eron voisi sanoa olevan suuntaa antavasti, että NP300 on klassikko-työjuhta karkeaan työhön ja Navara mukavuuspainotteinen lifestyle-auto”, vertaa Ripatti.

”Molemmat pick-upit ovat kuitenkin täysverisiä maastoautoja ja sopivat työkäyttöön. Kolmen tonnin vetokyky, raju kantavuus, alennusvaihteisto ja erillinen tikapuurunko vastaavat koviin haasteisiin. Molempia menee niin koneurakoitsijoille kuin maatalousyrittäjille. Auravarustukset menevät pääasiassa NP300:een, mutta myös Navaraan ne on asennettavissa. Pääyhteistyökumppanimme auravarusteiden osalta on HK-Kone, mutta muitakin vauhtoehtoja on saatavana.”

Pienet kasvattavat osuuttaan

Kiinteistöhuoltoyritykset ovat löytäneet NV200:n. ”Malliston uusin tulokas, Vuoden 2010 pakettiauto NV200 on noussut myyntimäärissä jo lähelle kestosuosikkia Primastaria. Se on näppärän kokoinen, mutta siinä on kuitenkin kaksi metriä tavaratilaa, mikä on riittävä varsin moneen käyttöön. Ympäristösyyt ohjaavat hankintoja entistä pienempiin autoihin, mutta myös taloudelliset seikat tukevat NV200 hankintaa – se on niin hinnaltaan kuin käyttökustannuksiltaan edullinen”, sanoo Ripatti.

Tätä suurempiin tilatarpeisiin Autokeskuksen Nissan-valikoimassa on Interstar. ”Interstar on esimerkiksi rakennus- ja putkiliikkeiden tyypillinen valinta, koska siinä on tilaa todella paljon.” Interstarin korvaava uusi iso pakettiauto NV400 tulee myyntiin Euroopassa ensi vuoden loppupuolella. Nissanin suurimpien tavara-automallien eli Cabstarin ja Atleonin myynnistä vastaa Volvo Truck Center.

Isoissa paljon mahdollisuuksia

Primastar on edelleen Nissanin pakettiautovalikoiman kulmakivi. ”Sen mallivalikoima antaa vaihtoehtoja monenlaisiin tarpeisiin. Siinä on esimerkiksi kaksi moottorivaihtoehtoa, robottivaihteisto ja korkea korimalli. Suosittu, reiluhkolla tavaratilalla varustettu Primastar on kuitenkin hyvin henkilöautomainen ajettava.”

Tätä suurempiin tilatarpeisiin Autokeskuksen Nissan-valikoimassa on Interstar, josta suurimat umpiautot on saatavana myös kuorma-autoksi rekisteröityinä. Interstarista on myös alustamalleja ja suuremmalla kantavuudella olevia kuorma-autoja, mutta ne kuuluvat Volvo-kuorma-auto-organisaation myyntiin, kuten myös Nissanin suurimmat tavara-automallit Cabstar ja Atleon. ”Interstar on esimerkiksi rakennus- ja putkiliikkeiden tyypillinen valinta, koska siinä on tilaa todella paljon.

Kuljetusmestarit On Tour -kiertue on liikkeellä ensi vuoden puolelle asti. Kiertueaikataulu ja lisätietoa kiertueesta on internetosoitteessa www.kuljetusmestarit.fi.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi