Uutiset

Autot

Nissanin ajon aikana päästötön sähköpakettiauto kuljettaa hävikkiruokaa

Helsingin Kalasatamaan 20.9. auennut Suomen ensimmäinen hävikkiruokamyymälä WeFood osallistuu ruokahävikin vähentämiseen myymällä elintarvikkeita ja tuotteita, jotka muuten päätyisivät jätteeksi. Kauppa huomioi ympäristön kaikessa toiminnassaan, myös kuljetuksissa. Hävikkiruokakuljetukset ajetaan yhteistyökumppanin Nissanin ajon aikana päästöttömällä e-NV200-sähköpakettiautolla.

”Lähdemme innoissamme mukaan yhteistyöhön WeFoodin kanssa. Suomen ensimmäinen hävikkiruokamyymälä on pioneeri alallaan, aivan kuten Nissan sähköautojen ja siihen liittyvän ekosysteemin kehittelyssä”, Nissan Suomen maajohtaja Tommi Luopajärvi toteaa.

Nissan e-NV200 vastaa oivallisesti WeFoodin tarpeisiin. Sen toimintamatka yhdellä latauksella on yhdistetyssä ajossa 200 km ja kaupunkiajossa jopa 301 km (WLTP), mikä kattaa tyypilliset päivittäiset ajotarpeet erinomaisesti ja mahdollistaa täysin sähkökäyttöisen lähijakelun. Ulkomitoiltaan kompakti auto on kätevä pyöriteltävä ahtaissakin paikoissa, ja lisäksi liukuovet molemmilla sivuilla  helpottavat lastausta ja purkamista. 4,2 kuutiometrin suuruiseen tavaratilaan mahtuu mukavasti kaksi täyttä eurolavaa. Hiljainen sähköpakettiauto vähentää omalta osaltaan myös meluhaittoja kaupunkikeskustoissa.

WeFood-myymälä ohjaa vuodessa arviolta 50 000 kiloa hävikkiruokaa hyötykäyttöön. Hankkeen projektipäällikkö Else Hukkanen kertoo, että tavoitteena on tehdä hävikkiruokamyymälästä uusi normaali. ”Haluamme tavoittaa ihan tavallisia ihmisiä”, Hukkanen toteaa.

Lue seuraavaksi