Uutiset

Autot

Nissan vahvistaa Formula E –yhteistyötä hankkimalla osuuden e.dams-kilpatiimistä

Nissan debytoi täyssähköisten kilpa-autojen katuratasarjassa joulukuussa

Nissan vahvistaa kumppanuuttaan e.dams:in kanssa hankkimalla osuuden mestaruuksia voittaneesta kilpa-autotallista juuri ennen Nissanin ensiesiintymistä täyssähköisten kilpa-autojen ABB FIA Formula E –mestaruus-sarjassa.

Nissan, maailman johtava sähköautojen valmistaja, on myynyt yli 350 000 Nissan LEAFia ja on ensimmäinen japanilainen autonvalmistaja, joka osallistuu innovatiiviseen Formula E –sarjaan. Nissanin Formula E –ohjelma tuo esille uuden ”suorituskykyisen puolen” Nissanin Intelligent Mobility –visiosta, joka ohjaa Nissanin päätöksiä sen suhteen, kuinka autoilla ajetaan, mistä ne saavat käyttövoimansa ja kuinka ne integroituvat osaksi yhteiskuntaa.

Ranskan Le Mansissa majaansa pitävän e.dams-organisaation yksi perustajista on tallipäällikkö Jean-Paul Driot. Organisaatio kehittyi aikanaan DAMSista, joka on jo 30 vuoden ajan ollut yksi johtavista kilpa-autotalleista eurooppalaisissa formula- ja autourheilusarjoissa. Edellisen kumppanuuden aikana Nissanin allianssiyrityksen Renault’n kanssa e.dams voitti tallimestaruudet Formula E –mestaruus-sarjassa kolmella ensimmäisellä kaudella. Sillä on myös ennätyksellisesti eniten voittoja ja paalupaikkoja.

“Nissanin Formula E -debyytin tueksi on luontevaa aloittaa yhteistyö e.dams:in kanssa ja oppia tallin aiemmista mestaruuksissa hankitusta kokemuksesta”, sanoi Roel de Vries, Nissan corporate vice president and global head of marketing and brand strategy. ”Formula E -sarjan edellyttämät uudet autot ja voimansiirtojärjestelmät kiristävät entisestään kilpailua viidennellä kaudella. Nissanin hankkima osuus e.dams-organisaatiosta vahvistaa omalta osaltaan yhtiömme sitoutumista sarjaan, ja odotammekin innokkaina yhteistyötä Jean-Paulin ja hänen tallinsa kanssa.”

Driot toteaa: “Otamme ilolla vastaan haasteemme uuden yhteistyökumppanimme Nissanin kanssa. Olemme ylpeitä historiastamme Formula E –sarjassa ja toivomme lisäävämme uusia sivuja historiankirjoihin uuden kumppanimme ja uuden auton kanssa.”

Nissan ja e.dams ovat aloittaneet täysin uuden ”Gen2” Formula E –auton testauksen. Autoon tehdyt parannukset lisäävät auton tehoa ja toimintamatkaa. Autoa ei siten tarvitse enää vaihtaa kesken kisan, toisin kuin neljällä ensimmäisellä kilpailukaudella.

Lue seuraavaksi