Uutiset

Autot

Nissan NV200 valittiin tulevaisuuden taksiautoksi New Yorkissa

Valinta julkistettiin New Yorkin kaupungintalossa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa, johon osallistuivat pormestari Michael Bloomberg ja Nissan Americasin hallituksen puheenjohtaja Carlos Tavares.

New Yorkin taksi- ja limusiinikomission (TLC, New York City Taxi and Limousine Commission) tekemä valinta merkitsee sitä, että Nissan NV200 on loppuvuodesta 2013 alkaen ainoa taksiautomalli New Yorkissa. Päätös syntyi yli kaksi vuotta kestäneen tiukan valintaprosessin seurauksena. Metropolin yli satavuotiset perinteet taksiautoilusta toimivat inspiraationa kilpailussa, jonka tarkoituksena oli suunnitella ja luoda erityisvalmisteinen taksi juuri New Yorkin katuja varten. Loppusuoralla olivat Nissanin ohella Ford Motor Co. ja turkkilainen autonvalmistaja Karsan.

”Nissan on ylpeä saadessaan toimittaa New York Cityn seuraavan sukupolven taksiautot”, Carlos Tavares sanoi. ”NV200 -taksien ansiosta Nissan saa näyttää yli 600 000 taksimatkustajalle päivittäin, kuinka kokonaisvaltaisesti yhtiö panostaa autojensa laatuun ja kaupunkiliikenteen kehittämiseen.”

Nissan NV200 -taksit valmistetaan Nissanin Cuernavacan tehtaalla Meksikossa. Taksiversion pohjana on muun muassa Japanissa, Euroopassa ja Kiinassa nykyisin myynnissä oleva kompakti pakettiauto. Auton kokonaishinta tulee olemaan 29 000 USD, kun kaikki kaavaillut vakiovarusteet ovat mukana.   

Lisäksi Nissan järjestää yhteistyössä New Yorkin kaupungin ja taksiyhtiöiden kanssa pilottiohjelman, jonka tarkoituksena on tutkia päästöttömien sähköautojen soveltuvuutta taksikäyttöön. Nissan toimittaa vuonna 2012 newyorkilaisten taksinkuljettajien testattaviksi kuusi täysin sähkökäyttöistä Nissan LEAFiä sekä niiden käyttöä tukevan latausinfrastruktuurin.

”Kaupunkimme tulevaisuuden taksi on NV200 ja se tulee olemaan kaikkein turvallisin, mukavin ja miellyttävin taksi mitä meillä on kaupungissa koskaan ollut”, sanoi New Yorkin pormestari Michael Bloomberg. ”Käynnistimme tämän prosessin käyttääksemme taksialamme ostovoimaa kaikkein laadukkaimman taksin saamiseksi – sellaisen, joka voi laajentaa ja määrittää uudelleen New Yorkin taksien legendaarisen imagon. Uudet taksit on suunniteltu mittatilaustyönä kohtaamaan erityisvaatimukset, joita yli 600 000 päivittäin New Yorkissa taksia käyttävällä asiakkaalla on. Auto täyttää kaikkein tärkeimmät prioriteetit, joita tekemässämme tutkimuksessamme tuli ilmi.”

 

Lue seuraavaksi