Uutiset

Autot

Nissan ja Foster + Partners esittelevät tulevaisuuden huoltoaseman

• Täyssähköautojen markkinajohtaja Nissan on yhdistänyt voimansa Foster + Partnersin huippuarkkitehtien kanssa ja luonut tulevaisuuden huoltoaseman 

• Konseptilla tutkitaan sitä, miten ajon aikana päästöttömän auton teknologia vaikuttaa huoltoasemien jatkossa 

• Lopullinen konsepti paljastetaan myöhemmin tänä vuonna 

• Vuoteen 2020 mennessä liikenteessä arvioidaan olevan lähes miljoona sähköautoa

Visio puhtaammasta, turvallisemmasta ja käyttäjäystävällisemmästä autoiluympäristöstä otti merkittävän askeleen eteenpäin, kun Nissan julkisti ainutlaatuisen hankkeensa. Nissan ja  maailmankuulu Foster + Partners -arkkitehtitoimisto kehittävät yhdessä tulevaisuuden huoltoaseman.

Projekti yhdistää kaksi brändiä, jotka tunnetaan innovatiivisesta ja rohkeasta suunnittelustaan sekä halusta haastaa totuttuja käytäntöjä. Tarkoituksena on luoda näkemys siitä, miten huoltoasemat mukautuvat nopeasti muuttuvaan maailmaan.

Täyssähköautojen markkinajohtajana Nissan on oikea taho määrittämään vision tulevaisuuden huoltoasemasta. Tulevaisuuden tankkausinfrastruktuuri tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden integroida ja sitouttaa paikallinen ympäristö mukaan innovatiivisella tavalla. Tankkauspisteistä voi muodostua modernien yhteisöjen energianjakelun ja yhteisöllisyyden keskipisteitä.

Tarve ekologisesti kestävään ja innovatiiviseen tankkausverkostoon kasvaa, kun markkinoilla siirrytään kohti sähkön kaltaisia vaihtoehtoisia energianlähteitä.

Konseptin keskipisteenä on maailma, jossa tärkeitä käsitteitä ovat muun muassa päästötön yhteiskunta, yhteisöjen väliset yhteydet, robottiautot ja asioiden internet. Se esittelee sähköautojen älykkään ekosysteemin etuja. Liikkuvuuden lisäksi se voi edistää muun muassa sähkön varastointia akkuihin sekä sähkön syöttämistä autoista jakeluverkkoon.

Nissan tekee seuraavien kuukausien aikana läheistä yhteistyöstä Foster + Partnersin kanssa ja esittelee visionsa tulevaisuuden tankkausasemasta myöhemmin tänä vuonna.

”Nissanin kanssa tehtävän yhteistyön tarkoitus on korostaa sitä, millaisia haasteita kohtaamme yrittäessämme kehittää kaupunkejamme muuttuvien tarpeiden mukaisiksi. Uudet teknologiat, vaihtoehtoiset polttoaineet ja yhteiskuntamme muuttuvat trendit vaikuttavat tapaamme liikkua”, toteaa Foster + Partnersin suunnittelujohtaja David Nelson.

 ”Vaikuttaa selvältä, että sähköautot ovat merkittävä osa tulevaisuuden kaupunkikuvaa. Tämän vuoksi meillä on jännittävä mahdollisuus miettiä, mitä huoltoasema voi tarkoittaa tuleville sukupolville. Uusi lähestymistapa suunnitteluun tekee siitä kiinteämmän ja yhteisöllisemmän osan kaupunkejamme. Sähköautojen markkinajohtajana Nissan antaa asiantuntevan näkemyksensä siitä, millaisessa vuorovaikutuksessa tulevaisuuden autoilijat ovat ympäristönsä kanssa.”

”Nykyinen tankkausinfrastruktuurimme on vanhentunut ja se uhkaa hävitä, ellei se mukaudu nopeasti tukemaan kuluttajien muuttuvia tarpeita. Vuoteen 2020 mennessä sähköautoja on liikenteessä jo lähes miljoona kappaletta, joten tätä kasvua tukemaan tarvitaan infrastruktuuria”, toteaa Jean-Pierre Diernaz, Director of Electric Vehicles, Nissan.

”Tämä aloite on ensimmäinen askel tiellä, jolla tutkitaan laajemmin koko liikkumista ja visioidaan liikkuvuuden tulevaisuutta. Samalla valmistellaan kaupunkejamme kestävämpää tulevaisuutta varten.”

Yhteistyö uuden huoltosaseman luomiseksi käynnistyy samaan aikaan kun sähköautojen myynti jatkaa kasvuaan. Nissanin sähköautojen myynti nousi vuonna 2014 peräti 33 % ja jatkaa kasvuaan entisestään. Sitä vauhdittaa osaltaan jatkuva taistelu kaupunkien ilmanlaadun puolesta. Sähköautojen käyttöönotto on saavuttamassa käännekohdan ja ennusteissa veikataan, että nykyiset kasvutrendit kiihtyvät entisestään. 

Nissan on ollut edelläkävijä ajon aikana päästöttömän teknologian tuomisessa massamarkkinoille. Nissan LEAF lanseerattiin vuonna 2010 maailman ensimmäisenä massamarkkinoille tarkoitettuna sähköautona ja se mullisti koko automaailman. Se on edelleen kaikkien aikojen myydyin täyssähköauto, ja sen osuus ajon aikana päästöttömien autojen markkinoista on lähes 50 %.

Lue seuraavaksi