Uutiset

Autot

Nissan esitteli sähköautojensa uutta ekosysteemiä

Nissan valotti suunnitelmiaan tulevan sähköekosysteeminsä neljästä peruspilarista Euroopassa. Yhtiö kertoi uusien sähköautomallien lanseerauksista, lisäinvestoinnista infrastruktuuriin ja akkuteknologian edistysaskeleista sekä esitteli mullistavan uuden vision, joka perustuu Nissanin kaksisuuntaiseen latausteknologiaan ja mahdollistaa Nissanin asiakkaille ilmaisen energian käytön sähköautoissaan.

Nissan julkisti nämä tiedot Oslossa järjestetyssä kolmannessa Nissan Futures -tapahtumassa, jonka teemana oli ”The Car and Beyond”.

”Nissan käynnisti sähköautojen vallankumouksen melkein kymmenen vuotta sitten. Kuluneen vuosikymmenen aikana olemme myyneet maailmanlaajuisesti enemmän sähköautoja kuin mikään muu valmistaja. Olemme nyt hahmottelemassa suunnitelmiamme tulevalle vuosikymmenelle. Sen kuluessa kasvatamme investointejamme infrastruktuuriin entisestään, otamme uusia edistysaskeleita akkuteknologian saralla ja mullistamme tavan, jolla ihmiset saavat käyttövoimaa autoihinsa ja maksavat siitä. Olemme valmistaneet sähköautoja pidempään ja myyneet niitä enemmän kuin mikään muu valmistaja. Eikä siinä kaikki – myös tulevaisuudenvisiomme ovat jännittävämpiä kuin kilpailijoillamme” kertoo Paul Willcox, Chairman Nissan Europe.

Uusi Nissan LEAF ja e-NV200

Uusi LEAF on Nissan Intelligent Mobility -vision lippulaivamalli, jonka toimintamatka yhdellä latauksella (NEDC*) on peräti 378 km. Uudessa LEAFissä on paljon nerokasta huipputeknologiaa, kuten älykäs kuljettajan avustusjärjestelmä ProPILOT sekä auton täysin automaattisesti pysäköivä ProPilot Park. Maailman myydyimmän sähköauton vetovoimaa lisää entisestään e-Pedal-järjestelmä, joka mahdollistaa saumattoman kiihdytyksen ja jarrutuksen yhdellä ja samalla polkimella.

Täysin uuden toisen sukupolven Nissan LEAFin lanseerausta Euroopassa juhlistetaan LEAF 2.ZERO-lanseerausversiolla. Lanseerausversiota valmistetaan vain rajallinen määrä, ja sen myynti käynnistyy 3. lokakuuta. LEAF 2.ZERO-lanseerausversio on myös Nissanin ensimmäinen malli Euroopassa, joka on varustettu ajoturvallisuutta ja -mukavuutta parantavalla ProPILOT-järjestelmällä. Uutuusmallin hinta on 39 300 euroa ja toimitukset asiakkaille alkavat Suomessa vuoden 2018 maaliskuussa.

Nissan Futures 3.0 -tapahtumassa Nissan julkisti myös uuden täysin sähkökäyttöisen e-NV200-pakettiauton pidemmällä toimintamatkalla. Euroopan myydyimmän sähkökäyttöisen pakettiauton toimintamatka on kasvanut 280 kilometriin (NEDC*), mikä on 100 kilometriä enemmän yhdellä latauksella ja peräti 60 prosentin parannus entiseen. Akun koko ja paino säilyvät ennallaan, joten se ei vie tavaratilaa eikä vähennä kantavuutta. Yli sata kilometriä entistä pitempi toimintamatka mahdollistaa täysin sähkökäyttöisen lähijakelun. Lue lisää uudesta e-NV200:sta täältä.

Nissan sitoutuu infrastruktuurin kehitykseen

Nissan vahvisti sitoutumisensa eurooppalaisen sähköautoinfrastruktuurin kehitykseen kertomalla suunnitelmistaan laajentaa olemassaolevaa ulkolatausverkostoa 20 prosenttia seuraavien puolentoista vuoden aikana. Nissan on jo aikaisemmin ollut mukana rakentamassa  Euroopan kattavimpaa latausverkkoa yhteistyössä CHAdeMO-pikalatausstandardin kanssa. Verkkoon kuuluu yli 4600 pikalaturia ympäri Eurooppaa. Nissan suunnittelee nyt investoivansa 1000 uuden latauspisteen asentamiseen. Yhteistyö eurooppalaisten kuntien ja alan teknologiajohtajien kanssa takaa, että lisäpanostus sijoitetaan yhteisöjä ja kuluttajia parhaiten hyödyttävällä tavalla.

Uusia akkuteknologian edistysaskeleita

Nissan kertoi uusista koti- ja yrityskäyttöön tarkoitetuista latausyksiköistä, jotka tuovat asiakkaille entistä enemmän valinnanvaraa.

Nissanin 7 kW:n kotilatausyksikön ansiosta Nissanin sähköautojen omistajat voivat ladata autonsa akun täyteen vain kuudessa tunnissa.  Tämä vähentää latausaikaa 70 prosenttia entiseen latausteknologiaan verrattuna. Laturi on suunniteltu yksityisille sähköautoilijoille ja tuo entistä nopeamman kotilatausmahdollisuuden.

Nissanin 22 kW:n laturi toimii vielä nopeammin – se lataa Nissanin sähköauton vain kahdessa tunnissa. Yrityskäyttöön suunniteltu pikalaturi on saatavilla myös niille yksityisasiakkaille, jotka toivovat 7 kW:n kotilatausyksikköä nopeamman latauksen.

Nissan kertoi myös koteihin tarkoitetusta energiavarastojärjestelmästä, joka on jatkoa suositulle xStorage-energianvarastointiratkaisulle. Erityisesti sähköautojen omistajille suunniteltu järjestelmä sisältää seinään asennettavan sähköautolaturin. Se mahdollistaa aurinkoenergian hyödyntämisen, energian varastoinnin ja sähköauton lataamisen saman järjestelmän avulla.

Nissanin nykyistä xStorage-energiaratkaisua, joka kehitettiin yhteistyössä Eatonin kanssa, on myyty Euroopassa yli tuhat kappaletta. Myyntimäärän odotetaan ylittävän viidentuhannen rajan maaliskuun 2018 loppuun mennessä. Nissanin tavoitteena on myydä yli 100 000 kotienergiajärjestelmää tilikauden 2020 loppuun mennessä.

Uudet koti- ja yrityskäyttöön tarkoitetut latausyksiköt ovat saatavilla vuoden 2018 alussa.

Mullistava uusi visio lupaa ilmaista energiaa sähköautojen omistajille

Nissan paljasti myös rohkean vision, joka toteutuessaan tekee sähköauton ajamisesta täysin ilmaista.

Nissan on testannut mullistavaa uutta ajomalliaan kuluneen vuoden aikana Tanskassa. Tänään yhtiö teki sitä koskevan avoimen tarjouksen kaikille tanskalaisille  yritysasiakkailleen. Nissanin kaksisuuntaista latausta hyödyntämällä asiakkaat voivat ladata sähköä verkosta autonsa akkuun ja ”myydä” sen sitten takaisin verkkoon muiden käytettäväksi. Tämä merkitsee täysin maksuttomia ajokilometrejä ilman polttoainekuluja tai sähkölaskuja sen jäkeen kun V2G:n asentamiseen liittyvät nimelliset alkukustannukset on katettu.

Kokeilu Tanskassa on vasta alkua. Nissan kertoi samalla isobritannialaisen energiayhtiö OVO:n kanssa aloitetusta uudesta yhteistyöstä, joka mahdollistaa Nissan XStorage-kotienergiaratkaisun ostamisen alennettuun hintaan. Tässäkin tapauksessa autoilijat voivat ”myydä” sähköä takaisin verkkoon. Tämä auttaa parantamaan sähköverkon vakautta kaupunkiympäristöissä, joissa energiantarve kasvaa jatkuvasti, ja voi tuottaa sähköauton käyttäjälle parhaimmillaan 400 euron lisätulot vuodessa.

Nissan tutkii ilmaisen sähköautoilun edellytyksiä myös muualla Euroopassa, joten mallista voi muodostua tärkeä virstanpylväs matkalla autoilun tulevaisuuteen.

Paul Willcox lisää: ”Poistamme askel kerrallaan sähköautojen yleistymistä hidastavia esteitä — lähtien infrastuktuuri-investoinneista itse sähkön saatavuusteknologioihin.

Uusi sähköekosysteemi mullistaa tuntemamme maailman Nissan Intelligen Mobility –vision myötä. Sen lähtökohtana ovat täysin sähkökäyttöiset autot, kuten uusi LEAF ja e-NV200, mutta sen vaikutus yltää paljon laajemmalle. Päästöjen vähentyessä myös kaupunkien ilmanlaatu paranee. Älykkäiden turvallisuusjärjestelmien ansiosta liikenneonnettomuuksien määrä vähenee dramaattisesti. Kun autojen yhteydet ulkomaailmaan toimivat entistä tehokkaammin, voimme helpommin välttää ruuhkia päivittäisillä työ- tai koulumatkoilla. Kun ihmiset voivat ladata autonsa kotona ja syöttää kodin sähköverkkoon virtaa autosta, he pystyvät hyödyntämään aikaa ja energiavaroja taloudellisemmin kuin koskaan aikaisemmin.”

* Vahvistetaan lopullisen tyyppihyväksynnän yhteydessä

Lue seuraavaksi