Uutiset

Autot

Neste MY -uusiutuva diesel käyttöön Lapin lentoasemilla

Finavia ottaa jätteistä ja tähteistä valmistetun Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoaineen käyttöönsä Rovaniemen, Kuusamon, Ivalon ja Kittilän lentoasemien ajoneuvoissa. Siirtyminen uusiutuvaan polttoaineeseen on osa Finavian tavoitetta tehdä lentoasemistaan hiilineutraaleja vuoteen 2020 mennessä.

“Finavian toiminta Helsinki-Vantaan lentoasemalla on jo hiilineutraalia. Seuraavaksi tähtäimessämme on saavuttaa hiilineutraliteetti Lapin lentoasemilla. Neste MY uusiutuva diesel on ajoneuvojen polttoaineena tärkeä osa ilmasto-ohjelmaamme. Se sopii käyttöömme erinomaisesti, sillä uusiutuvalla polttoaineella voidaan saavuttaa jopa 90 prosenttia pienemmät kasvihuonekaasupäästöt perinteiseen fossiiliseen dieseliin verrattuna”, kertoo Finavian kestävän kehityksen johtaja Mikko Viinikainen.

Finavia vähentänyt kasvihuonekaasupäästöjä jo 610 tonnia

Neste MY uusiutuva diesel on ollut Helsinki-Vantaan lentoasemalla esimerkiksi lentoasemabussien käytössä jo yli vuoden. Sinä aikana tuote on auttanut Finaviaa vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä jo 610 tonnia. Vähennys vastaa 110 maailmanympärimatkaa dieselhenkilöautolla.

”Finavia on kansainvälisessäkin mittakaavassa edelläkävijä, jolla on kunnianhimoiset tavoitteet päästöjen vähentämisessä. Olemme todella iloisia, että pääsemme syventämään yhteistyötä Finavian kanssa, ja että voimme osaltamme auttaa Finaviaa sen tavoitteiden saavuttamisessa. Dieselkäyttöiset ajoneuvot voivat siirtyä käyttämään sitä sellaisenaan ilman muutoksia ajoneuvoihin tai moottoreihin. Myös omat lentokoneiden tankkausajoneuvomme ovat liikkuneet jo vuosia Neste MY uusiutuvalla dieselillä. Tuote on erinomainen valinta myös pohjoisen vaativiin oloihin, sillä sen kylmäkestävyys on talvilaatuisena -34 °C”, kertoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen Suomen toiminnoista vastaava johtaja Sam Holmberg.

“Tällä hetkellä Neste MY uusiutuvaa dieseliä saa yhteensä 13 kevyen liikenteen ja 13 raskaan liikenteen Neste Truck -asemalta Etelä-Suomen alueelta sekä Jyväskylästä ja Seinäjoelta. Meillä on suunnitelmissa laajentaa sen saatavuutta myös Pohjois-Suomeen jo lähitulevaisuudessa”, Holmberg valottaa.

Lue seuraavaksi