Uutiset

Autot

Näyttävyyttä kylkeen, käytettävyyttä taakse

Hyötyauton varustelu alkaa useimmiten käytettävyyden lisäämisestä, joskaan ulkonäköseikat eivät ole kaukana nekään. Parhaiden varusteiden avulla käytettävyys lisääntyy ja samalla ulkonäkökin paranee. Vepro Oy pyrkii tuomaan tuotteisiinsa ominaisuuksia kummastakin muuttujasta.

Yksi yrityksen uusimmista tuotteista on erilliskorilla varustettuihin ajoneuvoihin räätälöity helmasarjapaketti, jonka avulla täytetään vaatimukset alleajosuojauksesta, mutta samalla alennetaan myös polttonesteenkulutusta ja parannetaan ajoneuvon ulkonäköä.

”Helmasarjamme koostuu kolmesta osasta, eli etupaneelista, epäkeskosta pyöräpalasta sekä takapaneelista”, kertoo toimitusjohtaja Teemu Saarinen.

Helmasarjan asentaminen on todella vaivatonta ja työjälki on aina siistiä, sillä kaikki sahajäljet jäävät pyöräpalan taakse piiloon. Saarisen mukaan etu- ja takapala sahataan oikeaan mittaan, jonka jälkeen ne kiinnitetään kuormakorin pohjaan yhdessä pyöräpalan kanssa.

”Pyöräpala on epäkesko, joten sen avulla voidaan rakentaa helmasarja käytännössä kaikkiin alustapituuksiin.

Täysin kotimainen, maalattavissa olevasta ABS-muovista valmistettu helmasarjapaketti toimitetaan asiakkaalle laatikossa, joka sisältää paneelien ja kiinnikkeiden lisäksi helppolukuiset asennusohjeet. Saarisen mukaan uusi helmasarja on saanut varsin hyvän vastaanoton ulkomaisilla markkinoilla, erityisesti Ruotsissa, missä asiakkaat odottavat tuoteiltaan aina korkeaa laatua ja hyvää viimeistelyn tasoa.

Vepron tuotevalikoima on täydentynyt myös yleismallisella askelmalla. Sähkökemiallisesti kiillotetusta, ainevahvuudeltaan viiden millimetrin ruostumattomasta teräksestä valmistettava askelma sietää erittäin hyvin lunta, jäätä, suolaa ja muita epäpuhtauksia. Pieni osumakaan ei saa aikaan askelman vääntymistä.

”Tiettävästi ensimmäistä kertaa ruostumattomasta teräksestä valmistettava yleismallinen askelma kiinnitetään vetokoukun runko- ja koukkuosan väliin, joten kiinnitys tapahtuu kahden pultin avulla”, kertoo Saarinen asennuksen helppoudesta.

Tällä hetkellä tarjolla on 90 millimetrin reikäjaolla oleva askelma, mutta muitakin vaihtoehtoja tuodaan markkinoille, mikäli niille löytyy kysyntää. Yhdestä osasta valmistetun askelman syvyys on 150 mm ja leveys 620 mm, joten askelma tarjoaa reilun tilan isommallekin jalalle koukun molemmille puolille.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi