Uutiset

Autot

Mojova hybriditilaus Volvolle

Volvo hybridejä Ruotsiin

Nobina on tilannut Volvolta 47 hybridibussia kahteen ruotsalaiskaupunkiin, Sundvalliin ja Örnsköldsvikiin.

”Uudet hybridibussit ovat päästötasoltaan ja melutasoltaan huomattavasti aiempaa alhaisempia, mikä tarkoittaa maltillisempaa melusaastetta ja puhtaampaa kaupunki-ilmaa”, kertoo Nobinan kalustojohtaja Martin Atterhall hankinnan taustoista.

Tilaus koostuu 36 kaksiakselisesta Volvo 7900 hybridistä ja 11 vastaavasta nivelautosta, joiden voimanlähteenä on uusi viisilitrainen dieselmoottori. Ensimmäiset autot toimitetaan kesäkuussa, loput myöhemmin syksyllä. Tilaukseen kuuluu myös 11 dieselkäyttöistä Euro 6  -päästönormin täyttävää, keskiovelle saakka matalalattiaista Volvo 8900 -bussia.

Volvo kertoo myyneensä Eurooppaan kaikkiaan 1350 hybridibussia, joista valtaosa jo aloittanut liikennöinnin eri maissa. Ruotsissa hybridi-Volvoilla ajetaan muun muassa Göteborgissa, Uddevallassa ja Karlskronassa.

Volvon mukaan hybridibusseilla on saavutettu 30-39 prosenttia dieselbussia alhaisempi polttoaineenkulutus. Pakokaasupäästöjen kerrotaan samalla pudonneen jopa puoleen – samalla myös melutaso on totuttua alhaisempi.

Lue seuraavaksi