Uutiset

Autot

Moderneilla perävaunuilla tehoa kevyelle kuljetuskalustolle

Kevyen kuljetuskaluston hankintahinnat ja ylläpitokulut ovat selvästi alhaisempia kuin raskaan kaluston. Poikkeuksen hankintahinnan kohdalla tekevät huippumaasturit. Mutta pakettiautot ja kevytkuorma-autot ovat suhteellisen edullisia raskaampiin autoihin verrattuna. Toisaalta ne häviävät kuljetuskapasiteetissa raskaalle kalustolle, mutta vähemmän kuin usein tullaan ajatelleeksi.

Ei näet ole kovin harvinaista nähdä täysraskaan kuorma-auton kuljettavan joko hyvin pientä kuormaa, tai sitten tilaa vievää mutta hyvin kevyttä kuormaa. Kun kevyen kuljetuskaluston puolella otetaan käyttöön modernit ja laadukkaat ns. lavettimallin perävaunut niin yhdistelmäkantavuuksissa ja tilavuuksissa päästään yllättävänkin mittaviin lukemiin, ja hyvin edullisesti.

Joillain pakettiautoilla ylletään 7 tonnin yhdistelmämassaan, mikä tarkoittaa lähes neljän tonnin hyötykuormaa. Toisaalta sama yhdistelmä voidaan luoda tilavuutta tavoitellen, ja silloin pakettiauton ja perävaunun yhdistelmä yltää haluttaessa jopa 50 – 60 kuution tilavuuksiin. Tällaisia yhdistelmiä saa kuljettaa BE ajokortilla.

Kevytkuorma-autosta raskaan kaluston kilpailija

Kun siirrytään pakettiautoista kevyiden kuorma-autojen puolelle ja niiden sekä perävaunujen yhdistämiseen, niin aletaan monilla sektoreilla kilpailla raskaamman kaluston kanssa sekä kapasiteetissa että aivan erityisesti kustannuspuolella. Modernin, enintään 3,5 tonnin kokonaismassaiset perävaunut liikkuvat ilman ”koukkuveroa” ja ovat hankintahinnaltaan verrattoman edullisia raskaampiin perävaunuihin verrattuna.

Itse asiassa keskiraskaisiin kuorma-autoihinkin hankitaan jo paljon näitä keveämpiä vaunuja. Omassa tehtävässäni olen ollut luovuttamassa 3,5 tonnin perävaunuja 12 – 18 tonnin kuorma-autoihin, puhtaasti ammattiliikenteeseen.
Edullisimmat yhdistelmät syntynevät kuitenkin 7,5 tonnin kuorma-autosta ja 3,5 tonnin perävaunusta. Yhdistelmä kulkee mukavasti C1E ajokortilla, kantavuutta on 4 – 7 tonnia, ja kuutioita haluttaessa jopa 100. ja mikä miellyttävintä, ei koukkuveroa ja perävaunun vakuutusmaksu vuodessa samaa luokkaa kuin jarruttomalla mökkikärryllä.

Tuon luokaan vetoautoista löytyy tehoja lähes 200 hevosvoimaa, joten teho/paino suhde on riittävä liikuttamaan yhdistelmää jopa selvästi reippaammin kuin raskaan kaluston puolella, ja kuitenkin huomattavan alhaisilla polttoaineen kulutuksilla. Joitakin tällaisia yhdistelmiä on käytetty ammattimaisessa rahtiliikenteessä Suomessa jo vuoksikausia. Perävaunuilla ollaan lähestymässä miljoonan kilometrin rajaa, joten kestävyyspuoli on kohdillaan!

Pick-upin paras kaveri

Pick-up autot eli ”pikapit” ovat hyvin suosittuja. Niiden etuna on neliveto, joka mahdollistaa liikkumisen hankalilla työmailla ja vaikeassa maastossa. Pick-upin suurin puute taas on lavan pienuus, lavan korkeus, ja lavan vaikea lastattavuus. Nämä ongelmat poistuvat käytettäessä pick-upia ammattikäyttöön tarkoitetun perävaunun veturina. Noin tonnin kantavuus kasvaa yhdistelmässä kertaheitolla 2 – 3 tonnin tasolle.

Perävaunun lavassa riittää tilaa valinnan mukaan. Erilaiset 3-kattokippivaunut, perän maahan kippaavat auton- ja koneenkuljetusvaunut, koneiden kuljetuksiin tarkoitetut erikoisvaunut ja suuri kappaletavaravaunujen valikoima tekevät pick-upista loistavan kuljetusyksikön.

Täydellisin yhdistelmä saadaan kun pikapin perävaunuun asennetaan kevyt nosturi. Tällöin sekä perävaunun että vetoauton kuormankäsittely muuttuu todella helpoksi.

Kuka käsin lastaa

Modernit perävaunut ovat lavettimallisia. Niissä pyörät siis sijaitsevat lavan alla, eivätkä lavan sivuilla. Perävaunun koko leveys on hyötyleveyttä, ja mikä parasta; trukkilastaus sujuu kuin tanssi. Tämän luokan perävaunuissa sidontapisteitä on runsaasti, ja ne ovat runkorakenteessa kiinni, joten ne myös kestävät sen mitä vaaditaan. Kyseessä siis on todella hyötykäyttöön tarkoitettu työkalu.

Bulkkitavaran käsittelyn kohdalla voidaan myös kysyä: kuka purkaa kuorman lapiolla tai käsin, kun tarjolla on sähköhydraulisia 3-kaatokippivaunuja? Koneellisesti kippaava vaunu on loistava työkalu polttopuukauppiaalle, viherrakentajalle ja monelle muulle.
Näitä kolmikaatokippivaunuja markkinoidaan myös koneiden kuljetuksiin soveltuvina, mutta kuten yleensä tapa käydä ei kahden käyttötarkoituksen yhdistäminen aina ole ihanteellista.

Jotta 3-kaatokippivaunu todella kuormansa purkaisi, sen tulee olla varustettu liukkaalla peltipohjalla, ja lavan tulee sijaita mahdollisimman korkealla. Nämä vaatimukset ovat ristiriidassa koneenkuljetuksen kanssa, sillä erityisesti sateella peltipohja on erittäin liukas, ja lavan korkeus hankaloittaa koneen lastaamista, eikä vaunun vakavuuskaan korkeasta painopisteestä parane. Tosin vaunut ovat paljon vakaampi kuin yleensä kuvitellaan.

Korkeimpienkin versioiden painopiste on erittäin edullinen vaikkapa tukkirekkaan verrattuna.
Joissain tapauksissa 3-kaatokippivaunujen lastausominaisuuksia koneenkuljetusta ajatellen on yritetty parantaa pienentämällä rengaskokoa, siis madaltamalla vaunua. Tämä kuitenkin tekee vaunusta epäkäytännöllisen bulkkitavaran purkamisen suhteen, enkä itse pidä näitä madalluksia järkevinä. Kolmikaatokippivaunu on tarkoitettu vain satunnaiseen ja tilapäiseen koneenkuljetukseen.

Pressukapellit ja umpikorit

Modernin vaunut voidaan varustaa pressukapellein joko tilauksen yhteydessä tai jälkitoimituksina. Peruskapellina käytetään yleensä ms. TIR-kapellia, joka ei tietenkään jakokäytössä ole kaikkein mukavin, mutta edullisin se on. Tilanne on mukavasti korjaantumassa, mutta siitä lisää jäljempänä.

Kaikki vaunut voidaan varustaa umpikoreilla. Tarjolla on erilaisia koriratkaisuja, mutta käytännön syistä järkevintä on rakentaa umpikori Suomessa. Esimerkiksi Piako Oy on erikoistunut ammattimaisten umpikorien valmistamiseen perävanuihin. Ikävä kyllä umpikori, ainakin laadukkaat sellaiset, ovat verrattain hinnakkaita, joten sellaisen hankkimiselle kannattaa olla hyvät perusteet.

Hyväksi välimallin ratkaisuksi on mm. Agados ryhtynyt valmistamaan pressukapellivaunuja kovilla päädyillä. Päädyt siis ovat umpimateriaalia, takana pariovet, mutta sivut ovat pressua. Tällaisen vaunun hinta on hämmästyttävän edullinen, ja se sopii hyvin moniin käyttötarkoituksiin.

Myös pehmein päädyin varustetuissa pressukapelleissa käytettävyyttä voidaan parantaa, sillä tilauksen yhteydessä voidaan kummalle tahansa sivulle saada helposti aukaistava pressuovi, joka mahdollistaa esimerkiksi trukkilavojen lastaamisen ja purkamisen sivulta koko sivua aukaisematta. Myös autokuljetuksissa tämä ovi toimii oivana apuna mahdollistaen kuljetettavan ajoneuvon oven avaamisen ja ajoneuvosta poistumisen. Tällainen vaunu on todellinen yleisvaunu, ja siten monin verroin kätevämpi autokuljetuksissa kuin perinteinen umpinainen autonkuljetusvaunu.

Tarjonta lisääntyy

Modernien perävaunujen saapuminen markkinoille tapahtui vajaat kymmenen vuotta sitten, ja tarjonta on jatkuvasti lisääntynyt. Uusi merkkejä on tullut markkinoille, ja hintakirjo on laajentunut. Jokainen valitsee mieluisensa.

Valinnassa on syytä muistaa vaunun käyttötarkoitus, joka on tärkeämpi tekijä kuin vaunun hinta. Euroopassa valmistettujen tuontivaunujen kilohinta näet on suhteellisen sama kaikilla. Jos joku merkki on selvästi halvempi kuin toinen, ero mitä luultavimmin johtuu käytetyn teräksen määrästä.

Hyvä on kiinnittää huomiota myös myyjän ja päämiehen suhteeseen, Joillain merkeillä on yksi virallinen maahantuoja, joillain taas tuojia voi olla melkoinen määrä. Näillä seikoilla voi olla merkitystä takuiden, huoltojen ja varaosien suhteen. Myös myynti- ja palveluverkoston laajuus kannattaa panna merkille.

Perävaunuterveisin
Pekka Siikala
Kirjoittaja on Trailerikeskuksen
yritys- ja yhteisömyyjä

 

Lue seuraavaksi