Uutiset

Autot

Mitsubishi L200 palasi uudistuneena

Mitsubishin henkilöautomyynti siirtyi kuluvan vuoden alusta Delta Motor Groupille. Myös pick-up -mallisto siirtyi tämän myötä Deltalle, mutta Fuso Canter -maahantuojana toimii jatkossakin Veho Hyötyajoneuvot. Mitsubishin myynti on siirtynyt vaiheittain eri paikkakunnilla Delta Autolle, viimeisimpänä Jyväskylässä, jossa vähittäismyynti ja huoltotoiminnot siirtyivät Delta Autolle lokakuun alusta. Uusi myyntiorganisaatio vaikuttaa innostuneelta uuden, aikaisemmista malleista selvästi poikkeavan nelivetoisen avolavan myynnistä.

Alhaalta vääntävä

Moottori nyt lanseeratussa Club Cab 2.5 DiD Invite + -mallissa on 2,5-litrainen diesel, joka tuottaa 100 kW (136 hv) ja vääntöä 314 Nm kierrosnopeudella 2000 k/min. Päästöiltään tämä alittaa Euro 5 -tason ja hiilidioksidipäästöt ovat 215 g/km, mikä vastaa yhdistettyä kulutusta 8,6 l/100 km.

Moottori tuntui toimivan varsin sopivasti tämän kaltaisen auton käyttötarkoitusta ajatellen. Vääntö ei loppunut kierrosten pudotessa ”liian pieniksi” eikä moottori tuntunut ”kuolevan” kierrosten pudotessa alas. Tämän ansiosta liikkeellelähdöissä vaativissa paikoissa moottori ei sammunut kovinkaan herkästi.

Perinteinen voimansiirto

Voimansiirto tapahtuu viisinopeuksisen päävaihteiston ja jakovaihteiston avulla. Vetotavaksi tässä Easy Select -nelivetojärjestelmässä voidaan valita perinteisen mekaanisen kepin avulla kolmesta eri vaihtoehdosta: nopea takaveto, nopea neliveto tai hidas neliveto. Nelivedon voimanjako vaihteistolla on kiinteä, eli voimaa jaetaan tässä mallissa perinteiseen tapaan yhtä paljon etu- ja taka-akselille. Tästä syystä nelivetoasennossa auto tahtoo ”härkiä”, eli kääntyminen on ketterämpää takavetoasennossa. Tämä vaikuttaa myös siihen, että renkaat kuluvat enemmän nelivetoasennossa eikä matka-ajo ole polttoaineenkulutuksenkaan kannalta järkevää pitkään hyvällä kelillä nelivetoasennossa.

Maasto-ominaisuuksia lisää taka-akseliston sataprosenttinen tasauspyörästön lukko, joka on sähköisesti kytkettävä. Lukon kytkeminen kytkee automaattisesti elektronisella voimanjaolla varustetut ABS-jarrut pois toiminnasta. Tasauspyörästön lukko voidaan kytkeä pois sähkökytkimestä, mutta se lähtee myös automaattisesti pois nopeuden noustessa riittävästi, joten lukko ei pääse unohtumaan päälle. Maavaraa Invite-malleissa on 200 mm.

Jousitus on takana toteutettu lehtijousin, mikä on kuormankantokyvyn kannalta hyvä vaihtoehto. Jousitus on kuitenkin saatu suhteellisen mukavasti toimivaksi myös tyhjänä ajettaessa. Kantavuutta on 930 kg. Jarrullisen perävaunun massa saa olla 2700 kg, mikä on voimassa koko L200-mallistossa.

Paikat kahdelle ja tavaroille

Invite-varustetaso sisältää normaalisti haluttavat varusteet, kuten ilmastoinnin, ABS-jarrut, lukituksen kauko-ohjauksen, valoautomatiikan ja sähköikkunat. Varustelutaso käsittää myös turvatyynyt sekä kuljettajalle että matkustajalle, joista viimeksimainitun voi kytkeä myös pois toiminnasta, PTClämmittimen, ajovalojen pesimet, sivuastinlaudat ja 16-tuumaiset valuvanteet.

Auto on rekisteröity kahdelle henkilölle. Kuljettajan istuimessa on muun muassa korkeussäätö, jonka ansiosta on mahdollista säätää tarkkaa ajoa varten varsin pysty ja korkea ajoasento. Tästä on hyötyä niin maastossa kuin muussakin ajossa, jossa tarvitaan hyvää ulottuvuuksien hallintaa. Lämpötilansäätö on manuaalinen, mutta automaatti-ilmastointikin on saatavissa. Lämpötilansäätimen asettaminen täysin lämpimäksi korottaa tyhjäkäyntiä automaattisesti, mikä nopeuttaa auton lämpiämistä kylmästä käynnistettäessä. Auto tuntuikin lämpiävän varsin nopeasti, vaikkakin ilmat olivat vielä lämpimän puolella.

Mitsubishi L200 on mukava saada takaisin markkinoillemme. Invite-malli on varteenotettava vaihtoehto rankkaan työkäyttöön ja mielenkiinnolla jäämme odottamaan Magnum-mallistoa, joka tarjoaa tätä enemmän mukavuutta ja hienostuneemman nelivedon.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi