Uutiset

Autot

Mitsubishi L200 DoubleCab 2.4 DiD Magnum Hilltip-varustuksella

Kustannustehokkuus nousee nykypäivänä pinnalle miltei kaikessa toiminnassa, eikä kiinteistönhuolto ole tästä poikkeus. Kaikki pitää tapahtua nopeasti, mutta samalla työn laadun täytyy säilyä korkealla tasolla. Mitsubishi L200 hiekoitus- ja auravarustuksella tarjoaakin oivan ratkaisun esimerkiksi pyöräteiden sekä ahtaiden piha-alueiden talviseen kunnossapitoon.

Mitsubishi L200 on tunnettu erinomaisesta ajettavuudestaan sekä ketteryydestään ja niinpä se soveltuu erinomaisesti kiinteistönhuoltotehtäviin. Voimakas 181 hevosvoiman moottori yhdistettynä 430 newtonin vääntöön takaavat myös konehuoneen riittävyyden vaativimmissakin olosuhteissa. Kun tähän lisätään keveyteen nähden vankka kori, jämerä alusta, huippuluokan jousitus, nykyaikainen ohjaamo, runsaat turvajärjestelmät sekä sulava automaattivaihteisto, on kasassa todellinen huoltomiehen unelma-ajoneuvo.

Asiantuntijoiden räätälöimä paketti

Mitsubishin maahantuojalla Delta Motor Groupilla on tiedostettu Suomen olosuhteisiin soveltuvan huoltoajoneuvon tarve. Sopivan kokonaisuuden kokoaminen vaati runsaasti aikaa ja vaivaa, sillä yksilöllisten ajoneuvojen kyseessä ollessa erilaisia muuttujia on paljon. Monivuotisten käyttökokemusten kautta Mitsubishilla on tarjota valmiita, erittäin monipuolisia aura- ja hiekoitusvarusteltuja kokonaispaketteja, joissa tehokkuus on yhdistetty kilpailukykyiseen hinnoitteluun. Tarjolla on niin kaksi- tai viisipaikkaisia versioita sekä DoubleCab-versioita, joissa matkustamo on muunnettu avaraksi tavaratilaksi. Tämä onkin hyvin tärkeä ominaisuus hiekoittimen vallatessa suurimman osan lavatilasta sesonkiaikoina.

Ajomukavuutta ja etenemiskykyä

Kun pick up -luokan autoon sijoitetaan aura- ja hiekoitusvarustus, on ajoneuvon hallittavuuden oltava huippuluokkaa. Tämä takaa tehokkuuden ja luonnollisesti myös turvallisuuden korkean tason. Mitsubishissa tämä on varmistettu tarkalla ohjattavuudella ja olosuhteiden mukaan nopeasti vaihdettavilla ajotavoilla. Helppokäyttöisellä ajotavan valitsimella voi L200:ssa siirtyä saumattomasti kaksivedosta nelivetoon alle sadan kilometrin tuntinopeuksissa. Lisäksi tilanteen mukaa voi valita nopean tai hitaan nelivedon myös keskitasauspyörästö lukittuna. 

Toimintakykyä urakointiin tuo myös ketterä kääntösäde (5,9 m) ja kunnolliset kallistus-, kohtaus- sekä ylityskulmat ovat oleellisia varsinkin auraustehtävissä.

Hilltip takaa tarkkuuden ja tehokkuuden

Mitsubishi L200 on nyt saatavana merkin edustusliikkeistä myös valmiina kiinteistönhoitoajoneuvoina. Yhteistyökumppanina toimii pietarsaarelainenHillTip Oy Ab, jonka täysin kotimaiset laatutuotteet ovat teknisesti alansa edelläkävijöitä. Koeajoautomme oli varusteltu Hilltip IceStriker-yhdistelmähiekoittimella sekä SnowStriker-nivelauralla.

Täysin sähkötoiminen IceStriker-hiekoitin vastaa kunnallisten instanssien ja muiden asiakasryhmien tiukentuneisiin vaatimuksiin teknisellä osaamisella. Järjestelmä seuraa aukottomasti ajonopeutta ja levitetyn hiekan määrä pysyy tarkasti säädetyssä määrässä ajonopeudesta riippumatta. Selkeä hiekoituspäiväkirja voidaan räätälöidä asiakkaan tehtävien mukaan ja sen kautta tarkistukset sekä laskutus helpottuvat huomattavasti. Huomionarvoista on myös erillinen lisävarusteena saatava suolaliuostankki, jonka kautta voi saada jopa 30 prosentin säästöt hiekoitusmateriaalin käytössä.

SnowStriker-nivelaura on valmistettu suurlujuusteräksestä, minkä kautta keveys on yhdistetty kestävyyteen. Onnistunut painoitus ja tarkat sekä monipuoliset säätömahdollisuudet takaavat huippuluokkaisen työn laadun, jonka osoituksena myös jäinen polanne saadaan hoidettua turvalliseen kuntoon. Hilltipin tapaan myös auraan saadaan yksityiskohtainen seuranta, josta näkee tarkoin esimerkiksi milloin aura on ollut ilmassa ja milloin tien pinnassa.

Sekä Hilltipin hiekoitin että aura ovat myös suunniteltu helposti irrotettaviksi ja ajoneuvo saadaan tarvittaessa nopeasti myös muuhun ajoon. Luottamusta yksikön toimintaan antaa lisäksi Hilltipin maanlaajuinen huoltoverkosto, joka takaa toiminnan jatkumisen nopeasti myös ongelmatilanteissa.

Vakuuttava koeajo

Testasimme Suomen syksyisissä olosuhteissa Mitsubishin ja Hilltipin yhteistoimintaa kuivaharjoittelun merkeissä talvea varten. L200 säilyttää hyvät ajo-ominaisuutensa myös kiinteistöhuoltovarustuksessa ja ajoneuvon ketteryys pääsee oikeuksiinsa. Hilltip-aura ei heijaile edes moottoritienopeuksissa ja siirtoajot on helppo suorittaa tehokkaasti sekä turvallisesti. Auran säädeltävyys on loogista ja hyvä näkyvyys myös reunoihin tuo laatua ja turvallisuutta työskentelyyn.

Myös hiekoitin kulkee mukana huojumatta ja sen mukanaolon unohtaakin helposti. Peruutuskamera onkin loistava lisävaruste kolhujen välttämiseksi sekä turvallissuden lisäämiseksi. Hiekoittimen käyttö noudattaa Hilltipin selkeää linjaa, jossa on ammattilaisten kokemukset varmasti otettu tarkoin huomioon. Säiliön avausmekanismi on vaivaton ja yksinkertainen, mikä talven vaihtelevissa olosuhteissa onkin hyvin oleellista. Kaiken kaikkiaan Mitsubishi L200 Hilltipin varustuksella tarjoaa tehokkuutta vaativaan kiinteistönhuoltoon ja sen avulla pystyykin varmasti korvaamaan isomman kaluston monissa työkohteissa.

Lue seuraavaksi