Uutiset

Autot

Mini Service -väyläsähköjärjestelmä

Standby Oy Ab:n kehittämä huoltoautoihin tarkoitettu Mini Service -väyläsähköjärjestelmä on suunniteltu helpottamaan huolto-autojen sähköisten lisävarusteiden, kuten työ- ja sisävalojen, kattopuhaltimien ja varoitusvalojen ohjausta ja käyttöä.

Väyläsähkö tarkoittaa, että esimerkiksi käyttöpaneelin ja keskusyksikön välillä tieto kulkee bitteinä ja siihen riittää vain kaksi johtoa. Väyläsähköjärjestelmiä on käytetty jo pitkään esimerkiksi ambulansseissa. Mini Service -väyläsähköjärjestelmä tuo useita etuja perinteisiin kytkimiin verrattuna. Ensinnäkin, kun nykyisissä autoissa ei tahdo löytyä paikkoja kytkimille, saadaan väyläsähköjärjestelmässä kytkinpaneeli aina asennettua oikealle ja liikenneturvalliselle paikalle. Toinen tärkeä ominaisuus, mitä on lähes mahdoton rakentaa kytkimillä, on tietysti jännitteenvalvonta. MN

Tavaratilaan asennetuilla painonapeilla voidaan käyttää työ- ja sisävaloja, jos esimerkiksi auton takana työskenneltäessä huomaa tarvitsevansa lisää valoja. Jos valot unohtuvat päälle, palaa merkkivalo ohjaamon paneelissa kertomassa valojen olevan päällä.

Lue seuraavaksi