Uutiset

Autot

Mercedes-Benzin Sprintereihin uudet puhtaat, taloudelliset ja tehokkaat moottorit

 

Kaikki nämä moottorit täyttävät korkeimmatkin päästöstandardit. Euro 5 –standardin lisäksi ne on saatavana EEV-standardin täyttävinä, jolloin moottori tuottaa alle 0,02 g/kWh NOx-päästöjä ja alle 0,15 g/kWh hiukkaspäästöjä.

Polttoaineen kulutus näissä moottoreissa on laskenut hieman versiosta riippuen edeltäjiinsä verrattuna 0,5-1,5 litraa sadalla kilometrillä. Myös kaikkien moottoreiden tehot ja väännöt ovat kasvaneet, tehojen osalta jopa 8 ja vääntömomenttien osalta 14 prosenttia. Lisäksi Sprintereitä on uudistettu lukuisin turvallisuutta ja ajomukavuutta lisäävin yksityiskohdi

Uudet nelisylinteriset dieselmoottorit

Uusien nelisylinteristen moottorien perustana on 2,15-litrainen OM 651 –moottori, josta on kolme eri tehoversiota; 95 hv (70 kW) / 3800 r/min ja vääntöä 250 Nm kierrosalueella 1400-2500 r/min, 129 hv (95 kW) / 3800 r/min ja vääntöä 305 Nm kierrosalueella 1200-2400 r/min ja 163 hv (120 kW) 3800 r/min ja vääntöä 360 Nm kierrosalueella 1400-2400 r/min. OM 651 -moottorin sylinterinhalkaisija on 83 mm ja iskunpituus 99 mm ja 16 venttiiliä käyttää kaksi yläpuolista nokka-akselia, jotka saavat voimansa hammaspyörästön ja lyhyen kaksoisketjun välityksellä. Yhteispaineruiskutuksen suurin ruiskutuspaine on nostettu 1800 bariin.

Perusversiossa moottori hengittää yksivaiheisen, muuttuvageometrisen turboahtimen kautta ja kahdessa suurempitehoisessa moottorissa käytetään kaksivaiheista ahtamista, jolloin maksimaalinen teho saadaan moottorin koko käyntinopeusalueella.

Uutta näissä moottoreissa on myös se, että ensimmäistä kertaa pakettiauton nelisylinterisessä dieselmoottorissa käytetään kahta vastakkaisiin suuntiin pyörivää tasapainotusakselia, jotka tuovat luokkaan ennen kokemattoman mukavuuden. Polttoaineen kulutuksen alentamiseksi on kiinnitetty huomiota myös apulaitteiden toimintaan, joten öljypumppu, vesipumppu ja laturi pyörivät näissä uusissa moottoreissa vain tarvittaessa. Myös suurempi välijäähdytin on aikaisempaa 20 prosenttia tehokkaampi. Euro 5 –päästötasot on toteutettu edistyneellä kaksivaiheisella pakokaasujen kierrätyksellä ja partikkelisuodattimella. Lisäksi uudet moottorit on suunniteltu käyttämään biodieseliä jopa 10 prosenttia.

Uudistettu V6-dieselmoottori

Uudistetun 3,0-litraisen V6 CDI-moottorin teho on nyt 190 hv (140 kW) 3800 r/min ja vääntöä löytyy 10 prosenttia aikaisempaa enemmän eli 440 Nm kierrosalueella 1400–2400 r/min. OM 642 –moottori alittaa nyt Euro 5 –päästönormin ja sen polttoaineen kulutus on pudonnut 1,5 litraa sadalla kilometrillä. Erityisesti moottoria on kehitetty ruiskutuspaineen osalta, joka on nostettu 1800 bariin.

Kuusiportainen ECO Gear-manuaalivaihteisto

Uusi 6-portainen ECO Gear-manuaalivaihteisto yhdessä uuden moottoritekniikan kanssa alentaa sekä polttoaineenkulutusta että päästöjä. Laajalla välityssuhdealueella oleva vaihteisto on suunniteltu siten, että liikkeellelähtö ja käsiteltävyys tiheällä ykkösvaihteella sujuvat helposti kytkintä luistattamatta ja vastaavasti harva välityksinen kuutosvaihde (15 % aikaisempaa harvempi) pitää kierrokset alhaalla maantieajossa, jolloin kulutus ja äänitaso laskevat.

Vaihteistoja on kaksi versiota; nelisylinterisiin moottoreihin ECO Gear 360 ja kuusisylinteriseen moottorin hieman järeämpi malli ECO Gear 480. Molemmissa vaihteistoissa on samat välityssuhteet ykkösvaihteesta (5,08:1) kuutosvaihteeseen (0,68:1). Nelosvaihde on suora.

Muita turvallisuus ja mukavuus uudistuksia

Hätäjarrutustilanteessa välkkyvät adaptiiviset jarruvalot varoittavat muuta liikennettä tehokkaasti ja ovat vakiona kaikissa Sprintereissä. Lämmitettyjen ja sähköisesti säädettävien ulkopeilien yhteydessä olevat laajakulmapeilit ovat nyt myös lämmitettävät. Optiona saatavat sumuvalot siirtyvät myöhemmin syksyllä ajovaloumpioista alas puskuriin. Etuistuinten entistä paremmin hengittävä verhoilumateriaali lisää matkustusmukavuutta. Lisäksi saatavana on lisälaitevalmius esimerkiksi navigaattoria ja MP3-soitinta varten.

Kokonaispainoltaan 3,5-tonnisen Sprinterin suurin sallittu perävaunupaino (jarrullinen) on noussut myös 3,5 tonniin poislukien lyhyellä akselivälillä olevat mallit. Perävaununvakautusjärjestelmä (ESP) tunnistaa jaksottaisen huojuntaliikkeen ajoneuvon pituusakselilla ja aktivoi oikea-aikaisen vastajarrutuksen.

 

Sprinterien uudet moottorit ja muut uudistukset tuntuivat todella hyviltä ajatellen tätä päivää ja tulevaisuutta. Vajaan sadan kilometrin koeajolenkillä Stuttgartin ympäristössä ehdimme testata sekä pienimmällä että suurimmalla moottorilla olevia malleja moottoritiellä sekä mäkisillä mutkateillä. Molemmat versiot tuntuivat ajettavuudeltaan hyvin henkilöautomaisilta ja erittäin hiljaisilta ohjaamoäänien osalta. Erityisesti pienimmän moottorin vääntö yllätti positiivisesti jyrkissä ja mutkaisissa mäissä ja totesimmekin kollegan kanssa, että auton tehot riittävät lähes kaikkiin käyttötarkoituksiin.

 
 
 
 

Miika Nyrö

 

Lue seuraavaksi