Uutiset

Autot

Mercedes-Benz Vito Mixto 114 CDI 4 x4 – Tila-, paketti- ja huoltoauto samassa ratkaisussa

Mercedes-Benzin Vito-valikoima on tunnetusti erittäin kattava ja tarjolla on monipuolisia ratkaisuja niin henkilö kuin tavarankuljetustarpeisiin. Nyt Veho on räätälöinyt mielenkiintoisen kokonaispaketin, jossa viiden henkilön kuljetuskapasiteetti yhdistyy kohtuullisen isoon tavaratilaan ja haluttaessa myös nykyaikaiseen huoltoautovarusteluun. Vito Mixto soveltuukin erinomaisesti esimerkiksi autoilijalle, joka haluaa yhdistää kantavuudeltaan ja työominaisuuksiltaan korkeatasoisen ajoneuvon vaikkapa perheen omiin ajomatkoihin.

Vito Mixto täyttää markkinaraon pakettiauton ja tila-auton välillä tarjoamalla matkustusmukavuutta viidelle henkilölle ja samalla ajoneuvoon jää vielä neljän kuution tavaratila. Tämä monikäyttöisyys tekee kokonaisuudesta erittäin houkuttelevan monelle autoilijalle ja nelivetoisuus sekä Viton varustelutaso takaa soveltuvuuden koviinkin työtehtäviin Suomen vaativissa olosuhteissa.

Ajo- ja matkustusmukavuus kunnossa

Mercedes-Benzin laadun tuntien ohjaamon ominaisuudet ovat viimeisteltyjä ja ajamisen ilo säilyy myös pisimpinä työpäivinä. Istuimen säädöt saa kohdalleen isokokoisempikin kuljettaja ja hallintalaitteistosta ei yllätyksiä löydy. Monitoimiohjauspyörä on helppokäyttöinen ja lisävarusteena saatava peruutuskamera tuo turvallisuutta ajamiseen. Näkyvyys on hyvää luokkaa joka suuntaan ja reilun kokoiset peilit vähentävät kuolleiden kulmien syntymisen mahdollisuutta. Apukuljettajalle tilaa on ruhtinaallisesti ja runsaat säilytystilat sekä mukitelineet varmistavat ajomukavuuden ja tavaroiden siistin säilytyksen.

Vito Mixtossa jo vakiona saatavien turvallisuus- ja mukavuusvarusteiden määrä on kattava ja lisävarustuksella ajoneuvon saa räätälöityä juuri omaan makuun sopivaksi. Vakiovarustuksesta voi mainita vaikka BlueEfficiency-taloudellisuuspaketin, joka tuo säästöä polttoaineen kulutukseen.

Kolmipaikkainen matkustamo on avara sekä valoisa ja varsinkin jalkatilaa on mukavasti. Väliseinän sijoittelun kautta istuimen säätömahdollisuudet kärsivät hieman ja suureen takanojaan istuimet eivät taivu. Muuten istuimet vastaavat vaativaan tasoon ja myös keskipaikan matkustaja voi nauttia matkanteosta tilan riittäessä hyvin.

Huoltokalustus kruunaa hyötykäytön

Viisipaikkaisuudesta huolimatta Vito Mixtoon jää vielä neljän kuution tavaratila noin tonnin kantavuudella. Tämä tilavuus riittää jo moniin työtehtäviin ja koeajoautomme oli varusteltu lisäksi Modul Systemsin hyllystöillä, jotka tekevät Mixtosta käytännöllisen työvälineen useisiin käyttötarkoituksiin. Yritykset ja urakoitsijat voivat esimerkiksi käyttää Mixtoa ”nopean toiminnan” ajoneuvona, jolla saadaan riittävä määrävälineitä ja henkilökuntaa kohteisiin reippaalla aikataululla. Huomionarvoista on myös tämän mallin korotettu perävaunupaino, sillä ajoneuvolla saa vetää 2500 kilon jarrullista perävaunua. Monelle pienyrittäjälle taas Mixton tilavuus riittää hyvin ja sen yhdistäminen vapaa-ajan kuljetuksiin toimii hyvänä pluspuolena.

Huoltokalustuksen määrä ja valikoima riippuu luonnollisesti käyttötarkoituksista, mutta Vehon asennuttama Modul Systemsin kokonaisratkaisu toimii hyvänä vaihtoehtona auton monipuolistamiseen. Tälle paketille hintaa tulee asennettuna 1.750 euroa.

Automaattista ajomukavuutta

Vito Mixton koeajo vastaa sille asetettuihin korkeisiin odotuksiin. Voimanlähteenä toimiva 2143 kuution Euro 6 -luokan moottori tarjoaa 136 hevosvoimaa ja 330 newtonin väännön, joilla pärjää maamme tieolosuhteissa mainiosti. Seitsemänpykäläinen automaattivaihteisto toimii sulavan pehmeästi ja nelivedon kautta myös hankalat maasto- tai ajo-olosuhteet selvitetään kunnialla.  Ketteryydeltään 3430 millin akselivälin nelivetomalli on kohtuullinen (kääntöympyrä 13,5 m), mutta auton koko huomioiden lukema on hyvä ja Mixtolla pärjää kyllä ahtaissa kaupunkiolosuhteissakin. Äänimaailma Vito Mixtossa on johtotähden arvoista ja väliseinäratkaisun laadukkuuden kautta myös matkustamossa voi matkanteosta nauttia ilman häiritsevää tavaratilan huminaa.

Laatua arvostavalle

Paketti- ja tila-auton ominaisuudet yhdistävä Vito Mixto on monipuolisuudessaan houkutteleva ajoneuvo moniin tarkoituksiin. Sillä voi yhdistää perheen vapaa-ajan ajot koviin työtehtäviin ja edullisesti saatava 2500 kilon perävaunupaino antaa huikean lisäkapasiteetin kuljetustarpeisiin. Monelle taas viiden henkilön yhdistäminen kohtuullisen kokoiseen tavaratilaan jo riittää hyvin.

Hankintahinnaltaan Vito Mixto kärsii maamme verotuksesta ja esimerkiksi hyvin kattavasti varustetun koeajoautomme hinta nousee lähelle 80 000 euroa. Täytyy kuitenkin muistaa, että tällä summalla saa nelivetoautomaatin, viiden henkilön kuljetusmahdollisuuden, tilaa tavaroille sekä erittäin kattavat turvallisuus- ja mukavuusominaisuudet.

Lue seuraavaksi