Uutiset

Autot

Mercedes-Benz toimittaa Amazonille 20 000 uutta Sprinteriä

Joka viidennen raskaan kuorma-auton keulalla komeilee tähtilogo

Kun kaksi kolmasosaa vuodesta on takana, Mercedes-Benzin yli 16-tonnisten kuorma-autojen menekki ja markkinaosuus Suomessa on 19 prosenttia. Kahdeksan kuukauden aikana autoja on myyty yhteensä 371 kappaletta eli lähes yhtä paljon kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Mercedes-Benz on näin tukevasti maan 3. suosituin kuorma-automerkki. Kevyemmissä painoluokissa 6–16-tonnisia on myyty 8 kuukaudessa 59 kappaletta (mo. 32,4 %) ja 3,5–6-tonnisia 92 kappaletta (mo. 21,5 %).

Sprinter-tehdas USA:n Charlestoniin, Amazon hankkii 20 000 kuormajuhtaa

500 miljoonan dollarin investointi, töitä 900 ihmiselle ja taskussa 20 000 uuden auton tilaus. Mercedes-Benzin uusi tuotantolaitos Charlestonissa Yhdysvalloissa on saamassa lentävän lähdön jo startista alkaen. Päätös tehdasinvestoinnista tehtiin maaliskuussa 2015, ja se on luomassa kaupunkiseudulle 600 uutta työpaikkaa. Koko tehtaan työntekijämäärä nousee 1 300:aan vuoden 2020 loppuun mennessä. ”Yhdysvallat on jo Sprinterin toiseksi tärkein markkina-alue. Uusi tuotantolaitoksemme nopeuttaa ja joustavoittaa asiakastoimituksiamme Pohjois-Amerikassa entisestään”, Mercedes-Benz Vansin pääjohtaja Volker Mornhinweg sanoo.

Uusi, 3. sukupolven Sprinter on kiinnostanut pohjoisamerikkalaisia asiakkaita poikkeuksellisen paljon. Mercedes-Benz Vans on solminut toimitussopimuksen peräti 20 000 uudesta Sprinteristä verkkoyhtiö Amazonille. Yhtiön tunnuksilla varustettuja autoja käyttävät kuriiri- ja jakeluyhtiöt, jotka ovat mukana Amazonin Delivery Service Partner -palvelussa. Sen suosio on kasvanut niin vauhdikkaasti, että Amazon päätyi laajentamaan alkuperäistä kalustotilaustaan Mercedes-Benziltä.

Vision URBANETIC avaa uuden ajan joustaville ja puhtaille kaupunkikuljetuksille

Mercedes-Benz Vans esitteli IAA-kuljetusnäyttelyn alla uuden autonomisen liikkumisen konseptin. Vision URBANETIC perustuu autonomiseen, itseohjaavaan ja sähkötoimiseen alustaan, jonka kuljetusmoduuli voidaan vaihtaa käyttötarkoituksen mukaan. Matkustajakäytössä tilaa on 12 ihmiselle (8 istuma- ja 4 seisomapaikkaa). Tavaramoduulin koko puolestaan on 10 kuutiometriä, ja sisään mahtuu jopa kymmenen standardikokoista kuormalavaa. Koko ajoneuvon pituus on 5,14 metriä, josta tavaratilan/matkustamon osuus on 3,7 metriä.

Vision URBANETIC on osa IT-infrastruktuuria, joka analysoi kuljetusten kysyntää ja tarjontaa reaaliajassa tietyllä alueella. Akkujen lataukseen kuluvaa aikaa lukuun ottamatta ajoneuvo voi olla töissä kellon ympäri 365 päivää vuodessa. Konsepti vastaa myös yhteen kuljetussektorin ajankohtaisimmista tarpeista – pulaan pätevistä kuljettajista. Koska kuljettajan paikkaa ei ole lainkaan ja ajonhallintalaitteet puuttuvat, kuljetusmoduulien suunnitteluun saadaan enemmän tilaa ja vapauksia kuin aikaisemmin. Vision URBANETIC ei aiheuta lainkaan pakokaasu- tai hiukkaspäästöjä eikä ympäristömelua, joten sillä voidaan liikennöidä ja hoitaa kuljetuksia myös herkimmissä kaupunkikeskustoissa ja muilta suljetuilla ympäristövyöhykkeillä.

Kotimaan pakettiautomyynnissä jatketaan viime vuoden tahtiin

Suomessa kahdeksan kuukauden jälkeen Mercedes-Benzin pakettiautot ovat myyntitilastoissa 4. sijalla. Elokuun loppuun mennessä pakettiautoja myytiin yhteensä 1245 kappaletta eli vain kaksi autoa vähemmän kuin vuoden 2017 tammi-elokuussa. Markkinaosuus oli 11,8 prosenttia.

Tehokkaita turvallisuusvarusteita Mercedes-Benzin ja Setran linja-autoihin 

Joukkoliikenteen aktiivinen turvallisuus paranee merkittävästi, kun Mercedes-Benzin ja Setran linja-autot saavat koko joukon uusia turvavarusteita. ABA 4 -jarruavustin (Active Brake Assist) on vuodesta 2019 vakiovaruste valmistajien pitkän matkan turistilinja-autoissa. Järjestelmä reagoi paitsi ajoneuvoihin, myös jalankulkijoihin, ja käynnistää hätäjarrutuksen havaitessaan auton edessä esteen tai muita liikkujia. ABA 4 perustuu tutkajärjestelmään, jossa hyödynnetään sekä pitkän että lyhyen kantaman tutkien keräämää informaatiota. Avustin tulee vakiovarusteeksi seuraaviin linja-automalleihin: Mercedes-Benz Tourismo RHD, Setra ComfortClass 500 sekä Setra TopClass 500.

Toinen uusi turvajärjestelmä on ennaltaehkäisevä jarruavustin, joka periaatteessa toimii hyvin samaan tapaan kuin ABA 4 -avustin. Havaitessaan törmäysriskin se aloittaa osittaisen jarrutuksen, mutta ei tee automaattista hätäpysäytystä. Tämä pienentää loukkaantumisriskiä linja-auton sisällä, erityisesti seisovien matkustajien osalta. Ennaltaehkäisevä jarruavustin onkin suunniteltu nimenomaan kaupunkiliikenteeseen. Järjestelmä tulee valinnaisvarusteeksi Mercedes-Benzin Citaro- ja Conecto-mallistoihin.

Kolmas etenkin taajamaliikenteen turvallisuutta varmistava järjestelmä on sivuvalvonta-avustin, joka havaitsee auton oikealle puolelle katveeseen jäävät jalankulkijat ja pyöräilijät. Sideguard Assist helpottaa oikealle kääntymistä ja pienentää muiden tielläliikkujien riskiä jäädä kääntyvän auton töytäisemäksi. Järjestelmä on tarjoilla lisävarusteena Mercedes-Benz Citaroon ja Tourismoon sekä Setra-mallistoon.

Kahdeksassa kuukaudessa 131 uutta linja-autoa

Elokuun loppuun mennessä Suomessa myytiin 131 uutta Mercedes-Benz-linja-autoa, mikä toi 37 prosentin markkinaosuuden ja alan selkeän markkinajohtajuuden. Setra-linja-autoja on ensirekisteröity tänä vuonna 14 kappaletta (mo. 4 %).

Lontooseen 25 uutta Econic-betoniautoa madalletulla ohjaamolla  

Britannian suurin tienrakennusyhtiö Tarmac on tilannut 25 kippaavaa Mercedes-Benz Econic 3235 L -betoniautoa suur-Lontoon alueen rakennuskohteisiin. Autot on varustettu normaalia matalammalla DirectVision-ohjaamolla, jonka ansiosta ison auton kuljettaja katselee liikennettä samalta korkeudelta kuin jalankulkijat ja pyöräilijät. Lisäksi ohjaamon ikkunapinta-ala on poikkeuksellisen laaja. Ratkaisut edistävät merkittävästi kaupunkiliikenteen turvallisuutta ja katsekontaktin syntymistä muiden tienkäyttäjien kanssa esimerkiksi risteystilanteissa.

32-tonniset betoniautot on varustettu 7,7-litraisella, 6-sylinterisellä Euro VI -tason dieselmoottorilla, joka tuottaa 260 kW (354 hv) tehon. Turvallisuusvarusteisiin kuuluvat ABA 3 -hätäjarruavustin sekä hienostunut peili- ja kamerajärjestelmä, joka vähentää merkittävästi kuolleita kulmia auton ympärillä. Econicit täyttävätkin Lontoon asettamat tiukat CLOCS-standardit (Construction Logistics and Community Safety).

Tietokonepeli tarjoaa linja-autokyydin Seaside Valleyssa

Peliohjain käteen ja bussiajelulle! Mercedes-Benz ja Setra tarjoavat linja-automatkan kuvitellussa Seaside Valleyn kaupungissa Bus Simulator 18 -pelin välityksellä. Se on saatavana sekä PC-, PlayStation 4- että Xbox One -versioina. Pelissä valitaan ajoneuvo, esimerkiksi Mercedes-Benz Citaro tai Setra MultiClass ja navigoidaan sillä taajama- ja maaseutureiteillä eri vuorokaudenaikoina ja erilaisissa sääoloissa. Mukana voi olla 1–4 pelaajaa.

Lue seuraavaksi