Uutiset

Autot

Mercedes-Benz nosti ympäristön turvallisuuden rinnalle

Ensi keväänä esiteltävät uusi E-sarja sekä S-sarja heijastelevat kumpaakin tavoitetta. Yksin E-sarjassa esitellään tusinan verran uusia ja kehitettyjä ajamisen turvallisuutta lisäävää ja kuljettajan työtä helpottavaa tukijärjestelmää.

Näitä ovat muun muassa ajoväsymyksen paljastava Attention Assist sekä automaattisen hätäjarrutuksen mahdollistavat Pre-Safe-jarrut.

E-sarjaan liikennetilanteeseen mukautuvat ajovalot

Tulevan E-sarjan näkyvin varuste on automaattisesti ajotilanteeseen mukautuvat ajovalot. Järjestelmä perustuu tuulilasin sisäpintaan sijoitettuun kameraan, joka tarkkailee edessä ajavia sekä vastaantulevia ajoneuvoja ja reagoi niiden valokuvioon 40 millisekunnissa.

E-sarjan lyhyet ja pitkät ajovalot säätyvät automaattisesti, mikä takaa joka tilanteeseen parhaiten sopivan valokuvion ja -tehon. Välittömästi reagoivan valokuvion ansiosta esimerkiksi pyöräilijä tai jalankulkija voidaan havaita jopa 150 metriä kauempaa kuin aikaisemmin.

Autojen välinen kommunikointi lisääntyy

Mercedes-Benz esittelee kuljettajaa avustavia auton turvajärjestelmiä myös 15. älykkäiden liikennejärjestelmien ITS-kongressissa New Yorkissa. Erityishuomiota saavat ajoneuvojen keskinäinen kommunikointi, ajoneuvojen kommunikointi ympäröivän liikenneinfrastruktuurin kanssa sekä ajoneuvon ympäristöä tarkkailevat ja kuljettajan ajosuoritusta helpottavat järjestelmät.

Esillä on myös myComand ¬– tulevaisuuden täysin internetiin pohjautuva, autoon sijoitettu infotainment-järjestelmä. Uusin ajoneuvoteknologia kiinnostaa erityisesti Yhdysvalloissa, jossa siitä toivotaan apua liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Viime vuonna maassa kuoli liikenneonnettomuuksissa 40 000 ja loukkaantui 2,5 miljoonaa ihmistä.

Smartin kysyntä yhä vahvassa kasvussa

Automyynnin erittäin vaikeasta tilanteesta huolimatta Mercedes-Benzin, smartin, AMG:n ja Maybachin yhteenlaskettu myynti kasvoi tammi–lokakuun välillä yhä 2 prosenttia 1 073 700 myytyyn autoon (2007: 1 056 900). Mercedes-Benzin myynti laski samaan aikaan 2 prosenttia, lokakuussa jo 21 prosenttia 82 500 autoon. smartin myynti nousi vielä lokakuussakin 7 prosenttia 11 300 autoon.

Vuoden alusta lokakuun loppuun asiakkaille on toimitettu yhteensä 113 200 smart fortwo -mallia (1¬–10 2007: 77 100). smartin myynti on lisääntynyt tänä vuonna siis 47 prosenttia.

AMG perustaa 175 Performance Centeria 15 maahan

Huippusuorituskyinen AMG-mallisto saa ympärilleen arvoisensa tilat, kun AMG perustaa 175 palvelupisteen Performance Center -verkoston 15 maahan. AMG:n myynnistä, huolloista ja oheispalveluista vastaavat keskukset aloittavat ensimmäiseksi Saksassa, Yhdysvalloissa, Japanissa ja Kiinassa.

AMG:n uudet showroomit rakennetaan materiaaleiltaan, kalustukseltaan ja värimaailmoiltaan samanlaisiksi heijastamaan AMG-brändin omaa identiteettiä ja arvoja. Tavoitteena on tarjota asiakkaille ensiluokkainen palvelukokemus ensiluokkaisessa ympäristössä koko asiakassuhteen ajan.

Vihreä ohjauspyörä -palkinto BlueTec-teknologialle

Saksalaisen Bild am Sonntag -lehden Vihreä ohjauspyörä -palkinto on myönnetty tänä vuonna Mercedes-Benzin kehittämälle BlueTec-dieselteknologialle, joka rajoittaa merkittävästi typpioksidien kulkeutumista elinympäristöön.

BlueTec perustuu useisiin toisiaan täydentäviin teknisiin ratkaisuihin kuten polttomoottorin käsittelemättömien päästöjen määrän minimointiin sekä happikatalysaattoriin ja hiukkassuodattimeen perustuvaan pakokaasujen tehokkaaseen jälkikäsittelyyn. Tehokkaimmin typpipäästöjä pienentävät typpioksidiloukulla varustettu katalysaattori sekä erityinen SCR-katalysaattori.

Popular Science palkitsi AMG-vaihteiston

Yhdysvaltalainen tekniikan aikakauslehti Popular Science on myöntänyt ”Best of what´s new Awards” -palkintonsa Mercedes-Benz AMG Speedshift MCT 7 -urheiluvaihteistolle. Lehti kiittää vaihteiston olevan ”tärkeä ja vallankumouksellinen teknologinen edistysaskel”.

Hiljattain kehitetty vaihteisto on tarkoitettu yksinomaan SL 63 AMG -malliin. Siinä yhdistyvät käsin vaihdettavan vaihteiston urheilullisuus ja nopeus automaattivaihteiston lyömättömään mukavuuteen. AMG Speedshift MCT 7:ssä on seitsemän vaihdetta, neljä ajotapaohjelmaa sekä Race Start-toiminto.

GLK-lisävarusteilla otat talven hallintaan

Mercedes-Benzin kiitettyyn GLK-malliin on nyt tarjolla myös kattava valikoima matkustusmukavuutta ja turvallisuutta parantavia lisävarusteita. Esimerkiksi katolle sijoitettava XL-kattoboksi vetää jopa 450 litraa tavaraa; jopa viisi paria suksia tai muuta tavaraa boksiin erityisesti suunnitteluissa kuljetuslaukuissa.

Vaihtoehtona on myös Alustyle-kuljetusteline, jonka Comfort-versioon mahtuu kuusi paria suksia tai neljä lumilautaa. Sisälle autoon on saatavissa esimerkiksi yli 50 erilaista puhelintelinettä, joihin sijoitettujen puhelimen toimintoja voidaan ohjata auton monitoimiohjauspyörän painikkeilla. Pikkulapsia varten tarjolla on uusi Duo+-lastenistuin, johon mahtuu 9–18 kilon painoinen lapsi. Erityishuomiota on kiinnitetty lapsen pään suojaamiseen.

Lue seuraavaksi