Uutiset

Autot

Mercedes-Benz linja-autokiertue – uutta sekä tuttua ja turvallista

 

Uutuus – Mercedes-Benz Vario Rosero

Mercedes-Benz Vario tulee muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin Suomen markkinoille uudistetulla Euro 5 -moottorilla ja tyylikkäällä koriranteella. Varion uusi tuleminen perustuu Veho Hyötyajoneuvojen aloittamaan Rosero Vario-korirakenteiden maahantuontiin. Maahantuonnin

aloittamispäätöstä edelsi huolellinen valmistajan laatutekijöiden arviointi. Arvioinnin kohteena olivat erityisesti korroosionesto, lämmitys, lämpö- ja äänieristys sekä varaosien toimituskyky. Arvioinnin tulokset olivat niin myönteisiä, että päätös maahantuonnin aloittamisesta oli helppo tehdä. Rosero-korirakenne on saatavissa sekä turisti- että lähiliikenneversiona. 29+1-paikkaisen turistibussin pituus on 8,7 m, joka mahdollistaa riittävän istuinväljyyden. Auton leveys 2,35 m puolestaan takaa linjakäyttöönkin sopivan käytäväleveyden. Tavaratilaa autossa on 3 m³.

Uudistetussa Euro 5 -moottorissa on tehoa 177 hevosvoimaa ja sen jatkeena on 6+1-portainen manuaalivaihteisto sekä Telma-hidastin. Lisäksi autossa on levyjarrut, ASR ja ilmajousitettu taka-akseli. Muuta varustusta Vario Roserossa on: paineilmaovi, istuimissa selkänoja- ja sivusäätö, jääkaappi, 17” DVD, ilmastointi ja 10 kW lisälämmitin.

 

Tamlansin 20-paikkainen jatkettu Sprinter 516 CDI Pegabus

Toinen uutuus kiertueella oli tamperelaisen Tamlansin 700 mm korinjatkolla oleva Sprinter 516 CDI Pegabus, johon on saatu tilat 20 matkustajalle. Korinjatkolla saadaan turistikäyttöön sopiva penkkijako ja käytännössä kolme matkustajapaikkaa lisää sekä kohtuullinen tavaratila. Sisätilojen muotoilu ja laajojen panoraamalasien käyttö antavat matkustamoon tilaa leveyssuunnassa, samoin kuin viimeisen penkkirivin nosto korokkeelle ja tavaratilan lattian riittävän iso pudotus mahdollistavat optimaalisen tavaratilan. Lisäksi auto oli varustettu automaattivaihteistolla, ohjaamo- ja matkustamoilmastoinnilla, eristelaseilla, sähköovella ja patterilämmityksellä.

www.tamlans.fi

 

Mercedes-Benz Tourismo

Tourismon perusidea – tehdasvalmis täydellisesti varustettu turistibussi kustannustehokkaaseen hintaan – on osoittautunut toimivaksi Suomenkin bussimarkkinoilla. Tourismon mallivalikoimasta löytyy sopiva bussi monenlaiseen käyttötarpeeseen. Sillä saatavilla on kolme eri koripituutta: 12,1 m, 13 m kaksi- ja kolmiakselisena sekä 14 m teliversio.

Kiertueella oli mukana 12-metrinen ja 50-paikkainen turistiversio, joka oli varustettu PowerShift-vaihteistolla, ilmastoinnilla, DVD/digiboxilla, WC:llä ja säädettävillä istuimilla.

Kaikkiin Mercedes-Benzin bussimalleihin on myös tulossa tämän vuoden aikana uuden sukupolven istuimet, jotka ovat 1,5 kg aikaisempia keveämmät (saadaan lisää kantavuutta), hyvännäköiset ja entistä helppokäyttöisemmät sekä istuttavuudeltaan mukavammat.

www.veho.fi

 

 

 

Mercedes-Benz Sprinter 519 CDI GLE V.I.P.

Aiemmin yhteen merkkiin profiloitunut Autoverhoomo Jonasson Oy on viime vuoden syksystä lähtien tehnyt sisustuksia myös Mercedes-Benz Sprintereihin ja on nyt mukana ensi kertaa Mercedes-Benzin kiertueella. Suurin osa tähän mennessä Jonassonilta valmistuneista Sprintereistä on ollut 8-13-paikkaisia, mutta nyt kiertueella on mukana ensimmäinen 16+1-paikkainen Carsport Sprinter GLE V.I.P.-bussi, joka on varusteltu helsinkiläisen Kovanen-Yhtiöiden tarpeisiin.

www.jonasson.fi

 

Mercedes-Benz Sprinter 516 CDI Avestark

Vehon ja Avestarkin yhteistyön alkamisesta tulee kuluneeksi tänä keväänä neljä vuotta. Tänä aikana Avestark-bussit ovat saavuttaneet hyvän markkinaosuuden Suomenkin markkinoilla. Tänäkin vuonna Veho ja Avestark olivat tehneet kiertuetta varten niin sanotun erikoistarjousauton, jonka laadusta ja varustelusta ei oltu tingitty. Metallinhopea 16+1-paikkainen bussi oli varusteltu: ohjaamo- ja matkustamoilmastoinnilla, automaattivaihteistolla, DVD:llä ja 17” monitorilla, puolipanoraamaeristelaseilla, sähköisellä ovenavaajalla, radiolla, patterilämmityksellä ja pöytäryhmällä.

www.avestark.ee

Miika Nyrö

 

 

 

Lue seuraavaksi