Uutiset

Autot

Mercedes-Benz Citan paketti- ja tila-auto Suomen markkinoille

Uusi Citan täydentää Mercedes-Benzin mallistoa

Mercedes-Benz Citan-pakettiauto on suunniteltu ketteryyttä vaativiin kuljetus- ja liikkuvuustarpeisiin erityisesti taajamissa ja kaupunkien keskustoissa. Citan täydentää nykyisten Viton, Sprinterin ja Varion pakettiautomallistoa sijoittuen pienten pakettiautojen luokkaan. Mercedes-Benz pystyy näin tarjoamaan nyt täyden malliston kaikissa pakettiautojen kokoluokissa.

Citan on jo ensisilmäyksellä aito Mercedes-Benz. Keulailmettä hallitsevat erottuva Mercedesin tähtilogo etusäleikössä, kirkaslasiset ajovalot ja nuolimaiseksi muotoiltu konepelti. Päiväajovalot sekä valinnaisvarusteena saatavat sumuvalot on integroitu etupuskuriin. Takaikkunan muotoilu muistuttaa sukulaisuudesta Vitoon ja Sprinteriin. Ulkonäön voi viimeistellä valitsemalla lisävarusteena saatavan väripaketin, jolloin puskurit, sivupeilien taustat ja takavalojen yläpuolella olevat muovilistat tulevat korinvärisiksi maalattuina.

Citan on valmistettu Mercedes-Benzin korkeiden laatunormien mukaisesti. Ruostesuojauksen varmistaa täysgalvanoitu pohjalevy, ja ennen maalausta kori on ruostesuojakäsitelty upottamalla. Pyöräkotelot on muovitettu, mikä alentaa myös renkaiden melutasoa. Kotelorakenteet on pinnoitettu suojavahalla.

Mercedes-Benz Citanin pakettiautoversio on saatavana kolmella eri koripituudella: normaali (3,94 m), keskipitkä (4,32 m) ja pitkä (4,71 m). Tavaratilan pituudet ovat vastaavasti 1,36, 1,75 ja 2,13 metriä sekä tilavuudet 2,4 m3, 3,1 m3 ja 3,8 m3.

Citanin dieselmoottorivalikoimassa on kolme tehovaihtoehtoa, jotka kaikki ovat 1,5-litraisia.

Citanin ensiesittely Suomessa tammikuussa

Citanin hinnat julkistettiin lokakuun alussa. Pakettiautona edullisin versio maksaa 23 700 € sisältäen autoveron ja arvonlisäveron. Eniten myydyksi malliksi ennustetaan Citan 109 CDI keskipitkää, jonka hinta on veroineen 25 173 euroa. Citan Kombi -tila-auton hinnat alkavat 26 571 eurosta.

Citanin varsinainen lanseeraus on tammikuussa, jolloin jälleenmyyjät saavat ensimmäiset autonsa asiakkaiden koeajettaviksi. Citania myydään Suomessa Mercedes-Benz Viton kanssa samasta myyntiverkostosta.

Lue seuraavaksi