Uutiset

Autot

Mercedes-Benz A -sarjaa Uudestakaupungista

Mercedes-Benz A-sarjan valmistus on alkanut Uudessakaupungissa

Mercedes-Benzin A-sarjan valmistus on käynnistynyt tuotantosuunnitelman mukaisesti Valmet Automotiven tehtaalla Uudessakaupungissa. Valmistussopimuksen mukaan Valmet Automotive valmistaa yli 100 000 A-sarjan autoa vuosina 2013-2016. Tuotannon valmistelut A-sarjaa varten käynnistettiin Uudessakaupungissa välittömästi, kun Daimler AG ja Valmet Automotive julkistivat yhteistyösopimuksensa viime heinäkuussa. Osana tuotannon valmisteluja Valmet Automotive on suunnitellut ja toteuttanut Uuteenkaupunkiin täysin uuden, alan johtavia ratkaisuja hyödyntävän hitsaamon, jonka automaatioaste on yli 90 prosenttia. Hitsaamossa on kaikkiaan noin 200 robottia. Muutoksia on tehty myös maalaamon sekä kokoonpanon tuotantolinjoihin. Mercedes-Benzin A-sarjan tuotanto työllistää Valmet Automotiven koko nykyisen tuotantohenkilöstön ja vuosien 2013-2014 aikana rekrytoidaan noin 300 uutta autonrakentajaa. Henkilöstöä on koulutettu A-sarjan valmistusta varten useita kuukausia ja noin 100 henkilöä on käynyt opiskelemassa tuotantotekniikkaa ja työmenetelmiä Mercedes-Benzin tehtaalla Rastattissa. Lisäksi Mercedes-Benzin asiantuntijoita on työskennellyt Uudessakaupungissa tukemassa Valmet Automotiven tuotannollistamisprojektia.

”Mercedes-Benzin A-sarjan tuotannon aloitus on merkittävä tapahtuma Valmet Automotiven historiassa. Daimler on todellinen autoalan edelläkävijä ja yksi toimialan menestyksekkäimmistä yrityksistä. Me olemme ylpeitä roolistamme heidän valmistuskumppaninaan A-sarjan menestystarinassa”, kertoo Valmet Automotiven valmistuspalvelujen johtaja Risto Hukkanen.

”Valmet Automotive on meille paras mahdollinen kumppani A-sarjan valmistusprojektissa. Autonvalmistuksen asiantuntijana Valmet Automotive pystyy luotettavasti toteuttamaan prosessit ja varsinkin korkeat laatuvaatimukset, joita edellytämme kaikessa Mercedes-Benz –autojen valmistuksessa”, kertoo Andreas Renschler, Daimler AG:n hallituksen jäsen ja Mercedes-Benzin henkilö- sekä pakettiautojen valmistus- ja ostotoiminnasta vastaava johtaja.

Lue seuraavaksi