Uutiset

Autot

Mercedes-Benz 15 prosentin kasvuvauhdissa alkuvuonna

Pakettiautokauppa jatkoi lähes 40 prosentin kasvu-uralla

Mercedes-Benz oli helmikuussa maan 3. suosituin pakettiautomerkki. Pääasiassa uutta Vitoa ja Sprinteriä myytiin kuukaudessa 104 kappaletta, joka toi 10,6 prosentin markkinaosuuden. Mercedesin markkinaosuus on vuoden kahden ensimmäisen kuukauden jälkeen 39,4 prosentin nousussa. Lukema on kovin viiden pakettiautojen kärkimerkin joukossa. Vito oli helmikuun 73 kappaleen myynnillään ja 7,4 prosentin osuudellaan maan 3. kysytyin pakettiautomalli ja 58,2 prosentin kasvussa tammi-helmikuun jälkeen. Sprinter oli 22 kappaleella sijalla 8. Citaneita on myyty alkuvuonna 16 kappaletta (+166,7 %).

Mercedes-Benzin kuorma-autojen kysyntä vilkastunut

Helmikuussa myytiin 46 Mercedes-Benz-kuorma-autoa, ja markkinaosuus oli 18,4 prosenttia. Mercedes-Benz oli näillä luvuilla kolmanneksi myydyin kuorma-automerkki. Kuorma-autokauppa on kahden kuukauden jälkeen reippaassa 38,2 prosentin kasvussa. Kevyissä 3,5–6-tonnisissa kuorma-autoissa Sprinter oli helmikuun markkinajohtaja 14 auton menekillä ja 38,9 prosentin markkinaosuudella. 6–16-tonnisia myytiin 8 (mo. 53,3 %) ja raskaita yli 16-tonnisia kuorma-autoja (Actros, Antos ja Arocs) 24 (mo. 12,1 %), millä oltiin tässä painoluokassa 3. sijalla.

Tuhannen Mercedes-Benzin raja meni rikki helmikuussa

Mercedes-Benz myi helmikuussa 458 uutta henkilöautoa, mikä toi 4,7 prosentin markkinaosuuden. Mercedes-Benz oli helmikuussa maan 10. suosituin henkilöautomerkki ja dieseleissä sijalla 7. Tammi-helmikuussa on myyty jo 1003 uutta Mercedes-Benziä, ja myynti on viime vuoden vastaavaa aikaa edellä 8,9 prosenttia. Helmikuun myydyimpiä olivat C-sarja (115 kpl) sekä CLA (96 kpl), jonka menekki lisääntyi vuoden takaisesta peräti 243 prosenttia. C- ja E-sarjat olivat myös Mercedes-Benzin suosituimmat dieselmallit helmikuun aikana.

Mercedes-Benzin kasvu on jatkunut kolme vuotta

Mercedes-Benzin maailmanlaajuiset myyntiluvut ovat kasvaneet kolme vuotta yhteen menoon: jo 36 kuukauden ajan kuukausimyynti on aina yrittänyt edellisen vuoden vastaavan kuukauden luvut. Viimeksi helmikuussa tehtiin uusi ennätys, kun myynti lisääntyi vuoden takaisesta 11,2 prosenttia 133 752 uuteen autoon. Tammi-helmikuun jälkeen Mercedes-Benz on 15,6:n ja smart 15,4 prosentin kasvussa verrattuna alkuvuoteen 2015. Uusia Mercedes-Benzejä on myyty yhteensä 284 566 ja smarteja 19 339 kappaletta. Uusista Mercedes-malleista lähes 100 000 oli SUV-malleja, ja kompaktiluokan autojen (A, B, CLA, CLA Shooting Brake ja GLA) kysyntä Kiinassa nelinkertaistui. Eniten edellä viime vuodesta Mercedes-Benz olikin Kiinassa (+42,5 %) sekä Aasian-Tyynenmeren alueella (+28,6 %), Euroopassakin +14,9 %. Mercedes-AMG-mallien menekki on puolestaan kahdessa vuodessa yli kaksinkertaistunut ja oli viime vuonna 69000 autoa. AMG-tasolla on saatavana jo 48 vaihtoehtoa, muun muassa seitsemän uutta Mercedes-AMG 43- ja 63-mallia.

Uusi E-sarja esitellään Suomessa 9.-10.4

Mercedes-Benzin tärkein myyntimalli E-sarja uudistuu perusteellisesti keväällä. Geneven autonäyttelyssä juuri esitelty uutuus saapuu Suomeen pikavauhdilla ja lanseerataan viikonloppunäyttelyssä 9.-10.4. Samana viikonloppuna avautuu myös Mercedes-Benzin uusi lippulaivamyymälä Suomessa, Vantaalla sijaitseva Veho Mercedes-Benz Airport.

Helmikuussa taksikäyttöön 51 uutta Mercedes-Benziä

Mercedes-Benz jatkoi helmikuussa kotimaan taksikaupan ykkössijalla, vaikka taksimyynnin volyymi on pudonnut huomattavasti vuoden 2015 alkuun verrattuna kaikilla merkeillä. Taksikäyttöön myytiin 51 uutta Mercedes-Benziä, ja markkinaosuus oli 28,5 prosenttia. E-sarja oli edelleen maan suosituin taksimalli 23 autolla ja 12,8 prosentin markkinaosuudella. Sprintereitä myytiin takseiksi 12 ja Vitoja 11 kappaletta.

Geneven autonäyttelyssä laaja Mercedes-Benz-kattaus

Geneven autonäyttely esittelee parhaillaan laajan valikoiman Mercedes-Benzin tulevia uutuus- ja unelmamalleja. Euroopan ensiesittelyssä on uusi E-sarja, ja maailman ensiesittelynsä saa C-sarjan Cabriolet. Kevätuutuuksiin kuuluvat niin ikään uudet SL ja SLC. C-sarjan tuorein urheilullinen tulokas on Mercedes-AMG C 43 4Matic Coupé. 130 vuotta täyttävää henkilöautoa kunnioitetaan AMG S 63 Cabriolet Edition 130 –erikoismallilla. smart-osaston tähti on uusi smart fortwo cabriolet, joka on nähtävänä myös BRABUS-varusteltuna versiona. V-sarjan uutuus on ylellisen kattava Exclusive-varustelutaso. Näyttelypäivinä Mercedes-Benzin osastolla on esillä 37 autoa, muun muassa laaja valikoima täyssähkö- ja hybridimalleja.

Mercedes-Maybach S 600 Guard: maksimaalinen suojaustaso

Uusi Mercedes-Maybach S 600 Guard on markkinoiden ensimmäinen siviiliautomalli, joka tarjoaa korkeimman mahdollisen VR10-suojaustason turvan matkustajilleen. VR10-tason autot suojaavat käyttäjiään rynnäkkökiväärillä ammuttavilta kovateräsvaippaisilta luodeilta sekä räjähdyksiltä auton alla ja vieressä. Autojen suojavaikutus perustuu korin erikoisteräsvahvistuksiin, aramidiin ja polykarbonaatti-laminoituihin erikoislaseihin. S 600 Guardin pituus ja akseliväli ovat 20 senttiä normaalimallia pidemmät (5453/3365 mm). Mercedes-Benz tarjoaa panssaroituja erikoisversioita kolmessa mallisarjassa: G 500 Guard (VR7-suojaustaso), GLE Guard (VR 4 ja VR6) sekä S-Guard (VR9 ja VR10).

Mercedes-Benz mukana Retro Classics 2016 -näyttelyssä

Mercedes-Benz on näyttävästi mukana Stuttgartin Retro Classics ajoneuvotapahtumassa 17.–20.3. Esillä on historiallisesti arvokkaita Mercedes-Benzin cabriolet- ja roadster-malleja 1950-luvulta alkaen 300 SL .mallista vuodelta 1952 ja päätyen upouuteen C-Cabrioletiin, joka esitellään Geneven autonäyttelyssä. Varsinaisten kilpailukäyttöön valmistettujen mallien lisäksi nähtävänä ovat esimerkiksi 300 SL ”Lokinsiipi” vuodelta 1954 sekä sen avomalliversio 300 SL Roadster. Näyttelyn yhteydessä järjestetään myös All Time Stars –tapahtuma, joka keskittyy Mercedes-Benzin klassikkoautojen myyntiin (http://alltime-stars.com).

Daimler investoi 500 miljoonaa uuteen akkutehtaaseen

Daimler varautuu sähköisen liikenteen kasvuun ja laajentaa merkittävästi tytäryhtiönsä Deutsche Accumotiven tuotantoa. Kamenzissa sijaitsevan tehtaan tuotantoala kolminkertaistuu 60000 neliömetriin, ja uusi tehdas aloittaa kesällä 2017. Investoinnin arvo on 500 miljoonaa euroa. Uudet litium-ioniakut on tarkoitettu Mercedes-Benzin ja smartin hybridi- ja täyssähkömalleihin. Vuonna 2012 aloittanut Deutsche Accumotive työllistää 380 ihmistä ja tähän mennessä valmistanut yli 70000 akkua.

Mercedes AMG Petronas tehostaa tiedonkäsittelyä ja -varastointia

Mercedes AMG Petronas F1-talli aloittaa yhteistyön kalifornialaisen Pure Storage –yrityksen kanssa. Yrityksen FlashArray-teknologia tehostaa Mercedesin F1-tiimin keräämän tiedon varastointia, käsittelyä ja analysointia. Jokainen Grand Prix –kilpailu tuottaa peräti seitsemän miljardin bitin verran aineistoa, joka on varastoitava nopeasti, luotettavasti ja mahdollisimman kevyellä kalustolla. Pure Storagen tarjoama ratkaisu nopeuttaa kootun tiedon käsittelyä ja –hakua jopa 95 prosenttia ja kisainformaation latausaikoja 36 prosenttia. F1-kilpailujen aikana tämä nopeuttaa halutun tiedon prosessointia ja päätöksentekoa kriittisissä kisatilanteissa.

Neljäs avustussaattue Stuttgartista Turkin etelärajan pakolaisleireille

Helmikuun lopulla Stuttgartista lähti kohti Turkkia todellinen arvokuljetus: 1,25 miljoonan euron arvoinen avustuslasti Syyrian pakolaisille. Kohteena ovat Turkin etelärajan pakolaisleirit, joilla on puutetta kaikista arkipäivän elämän perustarpeista. Daimlerin työntekijät lahjoittivat kuljetuksen kokoamiseen 72 470 euroa, ja Daimler tuplasi summan 144 940 euroon. Kuljetus saadaan perille yhdeksällä Mercedes-Benz Actrosilla, ja mukana järjestelyissä ja rahoituksessa on myös Luftfahrt ohne Grenzen –avustusjärjestö Frankfurtista. Vuonna 2013 alkaneilla kuljetuksilla on toimitettu Turkkiin yli 1000 tonnia erilaisia avustustarvikkeita.

Lue seuraavaksi