Uutiset

Autot

Mekaanikoista IT-asiantuntijoita

Korjaamo 2014 messut Vantaalla

Autoalan megatrendit muuttavat mekaanikkojen työnkuvaa, joten kaukana ovat ajat, jolloin pelkkä moottoritekniikan tunteminen teki mekaanikosta mestarin. Suomen suurin korjaamoketju Autoasi listasi autoalan megatrendit ja tavat, joilla ne vaikuttavat tavallisen korjaamon arkeen.

Autoasin mekaanikkojen koulutuksesta huolehtivan Autoasi Akatemian johtaja Juha Kiiskinen tietää, mitä vaatimuksia autoalan kehitys asettaa automekaanikoille.

”Tänä päivänä auton tullessa huoltoon se kytketään korjaamon tietokoneeseen. Tulevaisuudessa osa korjaamokäynneistä voidaan hoitaa kokonaan etätukena tietotekniikan avulla. Jatkossa mekaanikkojen on siis hallittava entistä vahvemmin myös tietotekniikan asiantuntijan taidot”, sanoo Kiiskinen.

Valvontajärjestelmät yleistyvät

Autoihin kuuluu jatkossa pitkä lista pakollisia valvontajärjestelmiä, jotka mekaanikkojen on tunnettava tarkkaan. Hyvä käytännön esimerkki uusista teknisistä valvontajärjestelmistä on rengaspainetta tarkkaileva TPMS (Tire Pressure Monitoring System).

”Järjestelmä on pakollinen kaikissa marraskuun 2014 jälkeen myydyissä autoissa. TPMS-järjestelmiä on erilaisia, ja mekaanikkojen on tunnettava näiden toimintaperiaatteet. Tämäntyyppiset muutokset tarkoittavat sitä, että esimerkiksi renkaiden vaihdon yhteydessä on tarkastettava, että järjestelmä toimii moitteettomasti”, Kiiskinen kertoo.

Autoasi-korjaamoiden verkostoon kuuluu Suomessa yli 290 korjaamoa, joiden palveluksessa työskentelee yli 750 automekaanikkoa, joiden ammattitaitoa ylläpidetään Autoasi Akatemialla.

Autoalan megatrendit vaikuttavat mekaanikkojen arkeen

Kiiskisen mukaan tulevaisuuden autot ovat jatkuvassa yhteydessä korjaamoon. Mekaanikko näkee esimerkiksi vikakoodit ja pystyy palvelemaan asiakasta etänä ilman korjaamokäyntiä. Lisäksi korjaamo ja autoilija pystyvät seuraamaan auton huoltotarpeita reaaliajassa.

Myös hybridi- ja sähköautojen lisääntyminen vaikuttaa mekaanikkojen arkeen. Vaikka sähköautojen määrä ei vielä ole suuri, on trendi nouseva. Vika-analyysit, yleinen huolto ja sähkökomponenttien huolto ovat sekä sähköautoille että hybrideille yhteneväisiä. Perinteisiä autonhuoltotöitä tehneille ammattilaisille moni asia on uutta, kuten esimerkiksi sähköinen voimansiirto ja korkeajännitekomponenttien erityispiirteet. Sähköautojen korjaaminen vaatii myös korkeajännitetyöturvallisuuden tuntemusta.

Kiiskisen mukaan autot teknistyvät kovaa vauhtia ja kaikki osat vaikuttavat toistensa toimintaan. Kun jokin osa vaihdetaan, on mekaanikon katsottava, mihin kaikkiin auton toiminnallisuuksiin se vaikuttaa ja varmistettava kokonaisuuden toiminta. Hyvä käytännön esimerkki uusista teknisistä valvontajärjestelmistä on rengaspaineen valvontajärjestelmä eli TPMS (Tire Pressure Monitoring System).

Väläyksiä tulevaisuuden autokorjaamotoiminnasta on nähtävillä Vantaalla ensi viikonloppuna järjestettävillä Korjaamo 2014 –messuilla, joille kokoontuu yli 4 000 automekaanikkoa.

kuva Korjaamo 2014-messut / Örum

Lue seuraavaksi