Uutiset

Autot

Max Caravan

Max Caravan on yksi Suomen suurimpia Hobbyn jälleenmyyjiä ja Matkailuajoneuvoalan Tuottajien (M.A.T.) sekä Autoalan keskusliiton (AKL) jäsenyritys. Max Caravanilla on myös muiden merkkien maahantuontia ja edustusta, kuten matkailuvaunuistaan ja -autoistaan tuttu saksalainen Fendt ja retkeilyautoistaan tuttu Karmann.

Uusina tuttavuuksina Suomen markkinoille tuodaan matkailuvaunuja sekä ranskalaista Itineo -matkailuautoa. Integroidut ja puoli-integroidut ajoneuvot kulkevat joko Fiatin tai Fordin alustalla. Max Caravan tarjoaa myös käytettyjä ja takuuhuollettuja matkailuajoneuvoja sekä henkilöautoja.

Max Caravanin toiminta alkoi vuonna 2005 ja Max Caravanin omistaja on liikemies Markku Toikkanen, joka toimii edelleen aktiivisesti, joskin hieman taka-alalla, yrityksen myyntityössä mukana. Yrityksen myyntitilat ovat elokuussa 2008 siirtyneet osoitteeseen Nuolitie 2. Nämä aivan Kehä III:n varrella sijaitsevat tilat vapautuivat autoliikkeen lopetettua toimintansa ja antavat erinomaiset puitteet matkailuauto ja – vaunukaupalle.

Kyseisissä noin 5500 neliön tiloissa sijaitsee myynti ja toimistotiloja. Piha-alueelta löytyy lisäksi laajat tilat uudelle sekä kausisäilytyksessä olevalle kalustolle. Toimitusjohtaja Kurt Lindroth kertoi, että yrityksen liikevaihto oli vuonna 2007 noin 9 miljoonaa euroa. Matkailuautoja sekä -vaunuja myytiin yhteensä 300 kappaletta sisältäen sekä uutta että käytettyä kalustoa. Tämän vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden myynti on 252 yksikköä, joten myynti tulee olemaan likimain sama kuin viime vuonna.

Myynti jakaantuu lähes tasan autojen ja vaunujen osalta. Uusien toimitilojen myötä myynnin oletetaan kasvavan vuodelle 2009 noin 20 %. Henkilökuntaa yrityksessä on reilu kymmenen ja sesonkityöläiset mukaan lukien 20.

Max Caravan avasi huhtikuussa 2008 uudet huolto- ja korjaamotilat osoitteessa Vasamakuja 10. Näissä tiloissa suoritetaan valtaosa matkailuauton tai vaunun vaatimista huolto- ja korjaustöistä. Alustan osalta voimalinjan ja takuunalaiset työt suoritetaan merkkiliikkeissä (alustat pääsääntöisesti Fiat, Ford ja MB). Lisäksi asunto-osan pelti- ja maalaustyöt teetetään muualla, muuten kaikki asennus- (mm. jarrutyöt) ja vaihtotyöt sekä siistimiset suoritetaan Vasamakujalla.

Korjaamotiloissa on kolme nosturipaikkaa, jotka mahdollistavat nopeat ja joustavat huollot. Lisäksi halliin mahtuu muutama auto huollettavaksi ja kesän pahimpaan kiire aikaan voidaan pienemmät huoltotyöt tehdä pihassa. Max Caravan tarjoaa kattavan varaosavaraston, jonka noin 200 tuotenimikkeellä katetaan tärkeimmät kulutusosat. Mikäli tarve on varaosasta, jota ei hyllystä löydy, tilataan se Caravan Tukun kautta tehtaalta, kertoo Max Caravanin toimitusjohtaja Curt Lindroth.

Tärkeät osat saadaan maahan viimeistään kahden viikon sisällä. Korjauspalvelua sekä teknistä apua toimitetaan tarvittaessa myös tien päälle, mikäli asiakasta on kohdannut ajoneuvon rikkoutuminen kesken lomamatkan, jatkaa Lindroth. Huoltohallissa sijaitseva laaja lisävaruste- ja hoitoainetuotteisto on siirtymässä myyntitiloihin.

UUTUUS- Truma Mover-vaunujärjestelmä

Max Caravanin maahantuomista uutuuksista toimitusjohtaja Curt Lindroth mainitsi Truma Mover vaununsiirtojärjestelmän, joka helpottaa matkailuvaunun siirtämistä. Kyseinen laite asennetaan runkopalkkiin kiinni eikä vaunun rakenteita tarvitse rikkoa. Laite ei vaadi erillistä voimanlähdettä, vaan virta otetaan siirrettävästä alustasta. Vaunua voidaan siirtää kaukosäätimellä halutulle paikalle.

Lisäksi tuotevalikoimaan kuuluu vaunualan ammattilaisille tarkoitettu Trailer Caddy, jolla matkailuvaunujen, veneiden tai perävaunujen nosto ja siirtely tapahtuu mutkattomasti. Nostoteho laitteella on 2500 kg ja työntövoima peräti 25 000 kg.

Pentti Nurmela

Lue seuraavaksi