Uutiset

Autot

Matkailuajoneuvokauppa on kääntymässä nousuun

Matkailuajoneuvotuojien mukaan matkailuautojen ja -vaunujen rekisteröinnit laskivat viime vuonna, mutta myyntimäärät pysyivät lähes ennallaan. Matkailuajoneuvokauppiaat uskovat, että uusien matkailuajoneuvojen myynti kääntyy jo tänä vuonna nousuun.

Vuonna 2014 ensirekisteröitiin 932 uutta matkailuautoa ja 697 uutta matkailuvaunua. Pudotusta vuoden 2013 lukuihin oli matkailuautoissa 32 prosenttia. Vaunujen myynti laski haastavassa taloudellisessa tilanteessa vain kahdeksan prosenttia. Vaikka matkailuautojen rekisteröinnit laskivat viime vuonna huomattavasti, pysyi uusien matkailuautojen myynti lähes vuoden 2013 tasolla. Matkailuautojen kohdalla myynti- ja rekisteröintimäärät eivät ole kahden viime vuoden aikana vastanneet toisiaan.

Matkailuajoneuvokauppiaat rekisteröivät joulukuussa 2013 noin 220 uutta matkailuautoa, joista valtaosa myytiin vuoden 2014 aikana.
Pakkorekisteröintien vuoksi matkailuautojen ensirekisteröinneissätapahtui vuonna 2013 yli 12 prosentin kasvu, vaikka todellisuudessa
myyntimäärät pysyivät vuoden 2012 tasolla.

Viime vuonna myytiin yli 1 100 uutta matkailuautoa. Uusien matkailuautojen myynti laski vuodesta 2013 vain noin neljä prosentin.
Tilastoharha sotkee matkailuautojen rekisteröintimääriä vielä tänäkin vuonna, mutta ajoneuvojen kysyntään ja myyntiin se ei
vaikuta.

Matkailuautokaupassa slovenialainen Adria (176 kpl) oli jälleen selvä ykkönen noin 19 prosentin markkinaosuudella. Seuraaviksi sijoittuneista kymmenestä saksalaismerkistä parhaiten onnistuivat sijoitustaan parantaneet Bürstner (84 kpl) ja Weinsberg (68 kpl). Matkailuvaunukaupassa saksalainen Hobby (274 kpl) säilytti 39 prosentin markkinaosuuden. Kärkikolmikko pysyi muuttumattomana ruotsalaisen Kaben (113 kpl) oltua toinen ja slovenialaisen Adrian (77 kpl) kolmas.

Käytettyjen matkailuajoneuvojen kauppa kävi hyvin myös viime vuonna. Kauppiaat uskovat tuoreiden asiakaskokemusten perusteella, että uusien matkailuautojen ja -vaunujen kauppa kääntyy tänä vuonna pieneen kasvuun.

Turussa 9.–11.1. järjestetyssä Caravan Show’ssa vieraili yli 6 000 karavaanaria tai harrastuksesta kiinnostunutta.

Seuraava uusien ajoneuvojen ja matkailuajoneuvoharrastuksen esittelytilaisuus järjestetään Helsingin Messukeskuksessa nyt
viikonloppuna 16.–18.1. Samalla pääsylipulla pääsee tutustumaan sekä Caravan- että Matka-messuihin.

Lue seuraavaksi