Uutiset

Autot

MAN-kaupunkibusseihin Euro 6 -moottorit

Pien­hiukkasia syntyy palamistapahtumassa niin rakennusten lämmityksessä kuin myös dieselmoottoreissa. Euro 5 -tasoon verrattuna Euro 6 alentaa hiukkaspäästön raja-arvoa 66 prosenttia. Lisäksi Euro 6 vaatii dieselmoottorikäyttöisten hyötyajoneuvojen typen oksidien päästöihin (NOx) 80 prosentin vähennyksen.

Ympäristöystävällisten autojen kehittäminen on jo vuosien ajan ollut keskeinen osa MANin kokonaisstrategiaa, jota kuvaavat hyvin nykyiset esimerkit, kuten taloudellinen MAN EfficientLine -kuorma-automallisto ja innovatiivinen MAN Lion’s City Hybrid -bussi.
MANin insinöörit tarttuivat Euro 6 -moottorin kehityshaasteeseen ja työn tuloksena nyt voidaan esitellä Euro 6 -ratkaisu kaupunki­busseihin. Moottorit perustuvat menestyksellisesti käytössä olleisiin Euro 5 ja EEV -teknologioihin.

Euro 6 -moottorin tärkeimpiä komponentteja ovat pakokaasun takaisinkierrätysjärjestelmä, CRT-hiukkassuodatin- sekä SCR-järjestelmä. MANilla on tukenaan laaja kokemus markkinoimastaan SCR-teknologiasta, joka käsittelee suurimman osan typen oksideista vaarattomiksi. Euro 6-moottorissa jopa 99 prosenttia pakokaasun hiukkasista keräävä CRT-suodatinjärjestelmä sen sijaan on ollut käytössä jo vuodesta 2000 alkaen.
Jatkuvalla kehitystyöllä ja kehittyneen ohjausjärjestelmän avulla monta yksittäistä puhdistustoimenpidettä on yhdistetty puhtaiden pakokaasujen saavuttamiseksi. Pitkälle kehitetty MAN-moottori sekä pakokaasuteknologia pitävät typen oksidit, pienhiukkaset ja polttoaineen kulutuksen hallinnassa kaikissa käyttötilanteissa. SCR-prosessi mahdollistaa moottorin toimimisen polttoaineenkulutuksen kannalta optimaalisella alueella. MAN kertoo Euro 6 –moottoreiden olevan polttoainetaloudeltaan Euro 5- ja EEV –moottoreiden kanssa samalla tasolla. Euro 6 -moottoreilla varustettujen bussien valmistus alkaa kuluvan vuoden aikana.

Lue seuraavaksi