Uutiset

Autot

Maailmanlaajuista kylmää

Kuljetusvälineissä käytettävät kylmäkoneet voidaan jakaa karkeasti kahteen sarjaan. Pienemmissä autoissa käytetään usein suoravetoisia, auton moottorista käyttövoiman saavia laitteita, raskaampien välineiden kylmäkoneissa sen sijaan on käyttövoiman lähteenä usein oma dieselmoottori.

– Carrierin kylmäkoneita käytetään kaikkialla maailmassa, jolloin niiden on tarvittaessa tuotettava kylmän ohella myös lämmintä ilmaa. Tämän vuoksi Suomessa myydään eri koneita kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa, missä tarve lämmöntuotannolle on huomattavasti vähäisempää, summaa Carrier myyntipäällikkö Vesa Kivioja Suomen Kuljetuslaite Oy:stä.

Keveisiin ajokkeihin Kiviojan Carrier-valikoimasta löytyy Viento- ja Xarios-sarjan kylmäkoneita, jotka ovat kaikki suoravetoisia. Valikoimaan kuuluu esimerkiksi uudenlaista mikrokanavatekniikka hyödyntävä Viento 300, joka on erittäin pienikokoinen ja kevyt vaihtoehto pakettiautopohjaisiin kuljettimiin.

Kylmäkuljetusajoneuvot varustellaan entistä useammin myös verkkokäyttötoiminnolla, joka on vakiovarusteena muun muassa pakettiautokäyttöön tarkoitetuissa Carrier Xarios-malleissa. Kiviojan mukaan noin puolet nykyään asennettavista koneista pitää sisällään esimerkiksi torimyyntiä ajatellen välttämättömän verkkokäyttötoiminnon.

– Meillä on Vantaan toimipisteessä ajanmukaiset tilat ja ammattitaitoinen henkilöstö huolehtimassa kylmäkoneiden asennuksesta ja testauksesta, joka vie autosta riippuen kahdesta kolmeen työpäivää. Autokohtaisten asennussarjojen ansiosta autojen ohjaamoilmastointi jää käyttöön, joten kuljettajankaan ei tarvitse hikoilla työpisteessään, muistuttaa Kivioja.

Kiviojan mukaan kylmälaitteisiin asennetaan entistä useammin myös lämpötilan seurantajärjestelmä, jonka avulla esimerkiksi omavalvonnan toteutus on kaikkein vaivattominta.

Ari Perttilä

 

Lue seuraavaksi