Uutiset

Autot

Maailman ensi-illassa Fuso Canter E-CELL, menestynyt Canter Eco-Hybrid ja Canter Euro 5 EEV luokituksella vakiona kaikissa malleissa

 Johtavalla japanilaisella tuotemerkillä Fusolla, joka kuuluu Daimler Groupiin, on syytä olla ylpeä maailman eniten myydystä Daimler kuorma-autosta, Canterista. Kaikissa Canter-malleissa on taloudellinen, puhdas ja ympäristöystävällinen teknologia

Sähkökäyttöisen Canter E-CELLin ensiesittely

Fuso esittelee sähkökäyttöisen E-CELL teknologian Canter 3S13 mallissa, joka sijoittuu 3,5 tonnin painoluokkaan. Litium-ioni akut varaavat 40 kWh. Varaus antaa toimintasäteeksi noin 120 kilometriä. Latausaika 380 voltin jännitteellä on vain noin kuusi tuntia. Tehoa on autossa käytettävissä 70 kW ja vääntöä 300 Nm. Sähkötekniikalla hyvä vääntö on käytettävissä heti liikkeelle lähdettäessä, joten Canter pystyy liikkumaan varsin ripeästi. Huippunopeus on kuorma-autojen tapaan rajoitettu 80 km/h.                                       

Canter Eco Hybridin testit Lontoossa ovat onnistuneet erinomaisesti

Jo tuhat Canter Eco Hybridiä kiertää Japanin, Australian, Hong Kongin, Irlannin ja Englannin pääkaupungin, Lontoon, teitä ja katuja. Canter ECO Hybridillä säästetään polttoainetta jopa 15 % perinteiseen kuorma-autoon verrattuna. Näin myös CO2 päästöt pienenevät merkittävästi. Canter Eco Hybridin dieselmoottori on 107 kilowatin tehoinen ja sähkömoottorin voimavarat riittävät 35 kilowattiin asti. Vääntöä on käytettävissä 200 Nm. Litium-ioni akkujen varauskyky on 1,9 kWh ja niiden huoltoväli on vähintään kymmenen vuotta tai 300 000 km.

Kaikki Canterit täyttävät Euro 5 ja EEV luokitukset

Kaikki Fuso Canter autot saavuttavat Euro 5 luokituksen ja vaativimman vapaaehtoisen EEV päästötason. Fuso Canterin kokonaistaloudellisen auton tärkeänä osatekijänä on uusi 129 kilowattinen moottori, joka on kokoluokassaan erityisen kompakti ja kevyt. Kaikissa Canterin moottoreissa on muun muassa suljettu huoltovapaa partikkelisuodatusjärjestelmä. Fuso on nyt myös ensimmäistä kertaa ottanut käyttöön Daimlerin BlueTec teknologian.

Kokonaistaloudellisuuteen vaikuttaa myös auton kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto, joka on onnistuttu suunnittelemaan sellaiseksi, että taloudellisin moottorin vääntö on käytettävissä sopivilla nopeusalueilla. Myös lujalla ja kevyellä rakenteella on merkitystä. Esimerkiksi kokonaispainoltaan 7,5 tonnin auto pystyy kuljettamaan 5 tonnin hyötykuormaa.

 

 

 

 

Lue seuraavaksi