Uutiset

Autot

Maailman älykkäin sähköautojen kotilatauspalvelu

VIRTA Home –kotilatauspalvelu mullistaa sähköautojen lataamisen kolmella ominaisuudella: Se ajoittaa latauksen vuorokauden edullisimpiin tunteihin, mahdollistaa kotilatauspisteen jakamisen muille käyttäjille ja hoitaa työsuhdesähköauton latauskustannusten kohdistamisen, hallinnan ja laskutuksen.

Suomalainen teknologiayhtö Virta Ltd. tuo markkinoille edistyksellisen sähköautojen kotilatauspalvelun. Palvelu ohjaa lataustapahtuman automaattisesti vuorokauden edullisimpaan latausajankohtaan sähkön markkinahinnan perusteella. Täysin uutta on myös mahdollisuus jakaa oman kotilatauspisteen käyttöoikeus haluamilleen tahoille, ilmaiseksi tai maksua vastaan. Lisäksi työsuhdeautoilijan elämän helpottamiseksi palvelu raportoi sekä julkisen että kotilatauksen kustannukset työnantajalle automaattisesti.

Kotilatauskustannukset minimiin

VIRTA Home – älykäs kotilataus ohjaa sähköauton lataustapahtuman vuorokauden edullisimmille tunneille, näin sähköautoilija säästää sekä rahaa että ympäristöä. Ohjauksen voi myös tarvittaessa ohittaa ja säätää latausajan itse.

”Palvelu ottaa huomioon sähkön tuntikohtaisen markkinahinnan Nordpool SPOT-markkinoilla sekä arvioidun auton lataustarpeen. Latauksen optimointi tapahtuu näiden tietoja yhdistämällä reaaliajassa”, kertoo Virran liiketoimintajohtaja Elias Pöyry.

Kuluttaja saa palvelusta taloudellista hyötyä, jos kuluttajalla on kotitaloudessaan tuntihintainen sähkösopimus. Lisäksi hyötyjänä on sähköverkko ja ympäristö: Kun sähkön hinta on alhaisimmillaan, myös sähkön kysyntä on alhaisimmillaan. Kun lataus ajoitetaan tällaisiin ajankohtiin, sähköautojen avulla voidaan samalla tasapainottaa sähköverkkoa ja energiantuotannon tarvetta. Tarve korostuu sähköautojen määrän lisääntyessä. Palvelu toimii aluksi Suomessa ja muissa pohjoismaissa.

Älykäs lataus osaksi jakamistaloutta

VIRTA Home –latauspalvelun avulla sähköautoilija voi jakaa kotilatauspisteensä perheelle, ystäville tai kaikille sähköautoilijoille silloin kun ei itse käytä palvelua. Latauspisteen omistajalla on täysi vapaus valita kenelle piste on auki. Älykäs kotilataus laskuttaa ulkopuolisesta käytöstä reaaliajassa ja tilittää tuoton automaattisesti kuukausittain.

”Suomen johtavana julkisen latausverkon operaattorina meillä on mahdollisuus yhdistää parhaita julkisen latauksen piirteitä myös kotilataukseen. Jakamisominaisuus tekee palvelustamme sähköautojen latauksen Airbnb:n”, hehkuttaa Pöyry.

Latauspisteen jakamismahdollisuus hyödyttää kaikkia osapuolia. Kaikki sähköautoilijat pääsevät nauttimaan tiheämmästä latausverkostosta, ja latauspisteen omistaja voi saada lisäansioita auttaessaan muita. 

Selkeys työsuhdeautojen latauskustannuksiin

Niille, joilla on sähköauto työsuhdeautona, palvelu tuo lisäsujuvuutta arkeen. Se raportoi latauskustannukset automaattisesti työnantajalle niin, että kotilataus ja julkinen lataus kootaan yhteen raporttiin. Latauskustannukset mitataan todellisen käytön mukaan reaaliajassa ja latauskustannukset raportoidaan työnantajalle automaattisesti kuukausittain.

”Sähköautojen suosio työsuhdeautona kasvaa. Työsuhdeautoilija tarvitsee latausmahdollisuuden myös kotona, mutta tähän asti kustannusten kohdistaminen on ollut vaikeaa. Nyt tämäkin asia on ratkaistu”, toteaa Pöyry.

Ratkaisut kiinteistöille ja latausliiketoimintaan

Virran palveluvalikoimaan kuuluvat myös yksinkertaiset kiinteistölatauspalvelut, jotka kohdistavat latauskustannukset käyttäjille todellisen käytön mukaan reaaliajassa ja tilittävät lataustuotot kiinteistön omistajalle automaattisesti.

Lisäksi Virran kaupallisten latauspalveluiden avulla yritykset voivat tarjota helposti maksullisia latauspalveluita omissa kiinteistöissään ja asiointipisteissään.

Virran palvelupaketit sisältävät palvelun 36 kk ajaksi sekä esiohjelmoidun käyttövalmiin latauslaitteen, jonka tavallinen sähköasentaja voi helposti kytkeä sähköverkkoon ilman erityisosaamista. Virran palvelut voi tilata suoraan verkkokaupasta kertamaksulla tai kuukausihintaan.

verkkokauppa.virta.fi

Lue seuraavaksi