Uutiset

Autot

Lohjan Autola Oy – 20 vuotta autokauppaa

”Autokauppa käy sekä uuden että käytetyn osalta vielä normaalisti, erityisesti käytettyjen kauppa jopa hyvin”, toteaa Välimäki. ”Hieman sekavin odotuksin katsotaan jo ensi vuotta. Kun Lohjan Autola Oy perustettiin 1. lokakuuta vuonna 1988, oli kahden vuoden kuluttua edessä 90-luvun syvä lama, joka pudotti yli puolet Suomen autoliikkeistä pois pelistä. Olimme tässä silloin vielä vuokralla eikä ollut suuria velkataakkoja, vaikka aloitimme tyhjästä, joten selvisimme kovista ajoista. En usko, että tuon laman kaltaista ilmiötä tultaisiin nyt näkemään.”

Toimitilat ovat edelleen samat, mutta nykyään ne ovat omat ja niitä on uudistettu ja laajennettu useammankin kerran. ”Autotehtaat ja maahantuojat haluaisivat tiloiksi modernia lasipalatsia, mutta nykyisessä taloustilanteessa emme kokonaan uutta lähde rakentamaan”, läksynsä lama-ajalta oppinut Välimäki toteaa. Hän on ehtinyt myydä Volkswageneita jo 31 vuoden ajan; ennen omaa yritystä muiden palveluksessa Hämeenkyrössä, Tampereella ja Hämeenlinnassa.

Lohjan Autolalla on Lohjan lisäksi toimipiste Tammisaaressa, jossa työllistyy kolme henkilöä. Kaikkiaan yrityksessä työskentelee 31 henkilöä, joista noin puolet huollon palveluksessa.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi