Uutiset

Autot

Logistiikkaa luontoa kunnioittaen

Niemi Palvelut Oy on tunnettu materiaalin siirtojen ja muiden logististen palveluiden edelläkävijä, jonka toiminta on aina perustunut vastuullisiin liiketapoihin. Merkittävä osa tätä toimintatapaa on ympäristöystävällisyys ja luonnon kuormituksen pienentäminen onkin yrityksellä selkeänä linjauksena. Niemi Palveluilla tavoitteet eivät jää vain puheen asteelle ja hyvänä esimerkkinä toiminnan kehittämisestä on panostus kotimaiseen biokaasuenergiaan kaikkiaan 15 biokaasuauton hankkimisena tämän vuoden aikana ja osana kokonaisuutta Espoon Lommilassa luovutettiin viisi uutta Mercedes-Benz Sprinter 516 NGT -kuorma-autoa.

Niemi Palveluiden menestystarina on huikea osoitus ahkeruuden, rehellisyyden ja määrätietoisuuden merkityksestä liike-elämässä. Yhden miehen pakettiautolla muuttoja tekevästä yrityksestä on kasvanut kaikkiaan yli tuhat henkilöä työllistävä logistiikan jättiläinen, jonka punaiset ajoneuvot ovat jo käsite niin muuttoautoina kuin muissa kuljetustapahtumissa. Eivätkä Niemen ajoneuvot ole ihan perusautoja, sillä yrityksen tapaan jokainen ajoneuvo on nimetty naisten mukaan. Nyt Niemen 115 ajoneuvon kalustoon liittyvät Simone, Michelle sekä kolme muuta kaunotarta, jotka tuovat mukanaan jälleen lisää vihreitä arvoja luontoystävällisyytensä kautta.

Veho vastaa Niemen laatuvaatimuksiin

Niemi Palvelut ovat keskittäneet merkittävän osan ajoneuvohankinnoistaan Veholle ja tällä hetkellä kalustosta noin 90 prosenttia kulkee johtotähti keulallaan. ”Ajoneuvojen laadukkuuden lisäksi Vehon kokonaispalvelut täyttävät toiveemme esimerkiksi huolto- ja vuokrauspalveluiden avulla. Oli upeaa havaita, että panostaessamme ekologisuuteen, oli vanhalla luottokumppanillamme tarjota toimivat ratkaisut tavoitteiden saavuttamiseen”, kertoo Niemen kalustopäällikkö Ville Mamia. ”Meillä on jo aikaisemmin ollut pienemmän kokoluokan biokaasutila-autoja käytössämme, mutta tämä Sprinter-luokan kauppa vie kaasun käytön aivan uudelle tasolle. Olemme luonnollisesti laskeneet biokaasuautoille myös imagoarvoa, mutta erittäin merkittävää on myös polttoaineen edullisen hinnan kautta saavuttamamme elinkaarikustannusten lasku”, korostaa Mamia.

Biokaasun käyttö kasvussa

Näinkin mittava erikoisajoneuvohankinta ei olisi mahdollista ilman toimivaa yhteistyöverkostoa. KehäVehon myyntipäällikkö Olli-Pekka Narvio on hyvin tyytyväinen maastamme löytyvään alan erikoisosaamiseen. ”Tilaus biokaasu-Sprintereistä tehtiin keväällä ja Gasumin, VTA Tekniikan sekä Fokorin ammattitaidon kautta autot saatiin ajoon aikataulussa elo-syyskuun vaihteen muuttoruuhkaan. Hieman lisäaikaa asennuksiin toivat myös alkolukkojen ja piirturien asennukset, mutta kaikista selvittiin sovituissa puitteissa”, kertoo Narvio.  ”Ajoneuvoista neljä hankittiin noin 20 kuution tavaratilalla ja yksi matalampi versio on suunniteltu lähinnä parkkihallien tilat huomioiden. Kaikki Sprinterit ovat varustettuja automaattivaihteistoilla ja näin lisätään turvallisuutta ja helpotetaan päivittäistä käyttöä”, lisää Mamia.

Gasumin myyntipäällikkö Petri Michelsson on luonnollisesti tyytyväinen Niemen ratkaisuun. ”Meillä Gasumilla on jo käytössä 30 maakaasu-Sprinteriä, joten uskalsimme suositella varauksetta ratkaisua myös Niemelle. Huomionarvoista on luontoystävällisyyden lisäksi myös toiminnan kotimaista työllisyyttä lisäävä vaikutus, sillä Gasum on sataprosenttisesti suomalainen yhtiö ja sen seitsemän omaa tuotantolaitosta tuottavat puhdasta kotimaista energiaa”, korostaa Michelsson. ”Biokaasu liikenne on yksi ydinliiketoiminnoistamme ja olemmekin panostaneet siihen hyvin voimakkaasti. Tankkausverkostomme on kasvanut vauhdilla ja lähiaikoina avaamme runsaasti useita asemia eri puolelle Suomea”, Michelsson lisää.

VTA ja Fokor luottokumppaneina

VTA Tekniikan Jorma Moisas, Fokorin Seppo Vepsä, KehäVehon Olli-Pekka Narvio, Niemi Palveluiden Ville Mamia sekä Gasumin Petri Michelsson juhlistamassa viiden biokaasu-Sprinterin luovutusta Niemen vaativiin työtehtäviin.

Fokor Oy:n myyntipäällikkö Seppo Vepsä kertoo kaasuteknologian soveltuvan hyvin hyötyajoneuvoluokkaan. ”Vaadittavat komponentit saadaan hyvin yhdistettyä koritekniikkaan eikä se myöskään hankaloita takalaitanostinten asennusta. Toimiva yhteistyö Niemen, Vehon ja VTA Tekniikan kanssa onkin oleellisen tärkeää ja homma toimii, kun kaikki osapuolet toimivat samojen arvojen sekä korkeiden laatuvaatimusten mukaisesti”, kiittelee Vepsä.

Positiivisesti eteenpäin

Niemen uusimpien ajoneuvojen luovutustilaisuuteen oli kokoontunut merkittävä joukko maamme kuljetus- sekä logistiikkapuolen osaajia ja näin avautui hyvä mahdollisuus kysellä alojen näkymistä yleisemmin. Viime vuosien aikana vastaavissa tilaisuuksissa ollaan oltu hyvin varovaisia, mutta nyt näyttäisi tilanne muuttuneen parempaan suuntaa. Kaikki tämän luovutukset osapuolet olivat tyytyväisiä kuluneeseen vuoteen ja alustavasti myös ensi vuosi näyttää hyvinkin lupaavalta. Kaikki yritykset ovat palkanneet lisää henkilökuntaa ja ongelmana alkaa jo olla osaavan henkilöstön löytäminen. Kaiken kaikkiaan tilanne vaikuttaa pitkästä aikaa aika lupaavalta ja onneksemme maassamme on edelleen tämän tyyppisiä kotimaisuuteen, innovatiivisuuteen sekä ennakkoluulottomuuteen pohjaavia luottoyrityksiä. Tämänkaltainen ahkeruus ja rohkeus toimivat hyvänä esikuvana muille aloille ja antavat toivoa talouslukemien kohentumisesta pidemmälläkin tähtäimellä.

Lue seuraavaksi