Uutiset

Autot

Logistiikka-Kuljetus 2015 –messut avaa ovensa torstaina

Pohjoismaiden suurin logistiikka- ja kuljetusalan messutapahtuma Logistiikka – Kuljetus 2015 järjestetään torstaista lauantaihin 11. – 13.6.2015 Messukeskuksessa Helsingissä. Merkittävimmät kuorma- ja pakettiautomerkit, keskeisimmät perävaunu- ja päällirakennevalmistajat sekä trukkien maahantuojat lanseeraavat messuilla uutuustuotteitaan. Logistiikkapalveluita esittelevät kotimaiset ja ulkomaiset toimijat. Älylogistiikka on ensimmäistä kertaa omalla teema-alueellaan. Tapahtuma levittäytyy Messukeskuksen viiteen halliin ja laajalle ulkoalueelle. Järjestäjän ilmoituksen mukaan messuille osallistuu 299 yritystä ja näyttelypinta-alaa on käytössä yli 29 700 m2. 

Logistiikka merkittävässä asemassa kansalliselle kilpailukyvylle

Logistiikka-Kuljetus-messujen avajaispaneelissa torstaina 11.6. klo 10.30 keskustellaan logistiikan merkityksestä kansalliselle kilpailukyvylle. Esille nousee muun muassa verkkokaupan vaikutus, yleinen kustannustaso Suomessa vs. logistiikkakustannukset, harmaa talous ja tulevaisuuden näkymät. Keskustelemassa ovat toimitusjohtaja Markku Henttinen Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:stä, toimitusjohtaja Iiro Lehtonen Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:stä, toimitusjohtaja Tero Kallio Autotuojat ry:stä, Vice President, Supply Chain Management Jari Parviainen Valmet Automotive Oy:stä ja johtaja Veli-Pekka Ääri SOK:n Asiakkuus, viestintä ja digitaaliset palvelut -yksiköstä.

Logistiikka-Kuljetus 2015 -messut avaa liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen, joka ottaa avajaispuheessaan kantaa logistiikkaan ja liikennepolitiikkaan. Avajaispäivän toisessa paneelikeskustelussa klo 13 on esillä päästötön logistiikka ja kuljetus. Tilaisuuden pääpuhuja on vety-yhteiskunnan puolestapuhuja professori Yakitaka Murakami Japanista.  

Torstaina 11.6. klo 12.30 julkaistaan  SKAL ry:n kuljetusbarometri 2/2015. LOGY järjestää messujen yhteydessä hankinta-, SCM-, kuljetus- sekä  varasto- ja materiaalinkäsittelyfooruminsa.

Uusia teknologioita, paljon lanseerauksia, älylogistiikkaa

Älykkäät logistiikkaratkaisut tekevät logistisesta työstä kustannustehokkaampaa ja turvallisempaa. Messuilla esitellään älykästä suunnittelua ja optimointia, ajotietopalveluja ja johtamisjärjestelmiä. Hätäjarrutusjärjestelmä tulee pakolliseksi uusiin raskaan kaluston ajoneuvoihin marraskuussa ja messuilla esiteltävissä ajoneuvoissa se on jo asennettuna.  Kaikki automaahantuojat lanseeraavat nyt uutuuksiaan messuilla. Toyota Material Handling Finland Oy lanseeraa uutta teknologiaa, jota ei ole teknisissä ajoneuvoissa Suomessa ennen nähty.

”Kyseessä on innovaatio, joka tulee muuttamaan trukkien ja myös muiden teknisen ajoneuvojen käytettävyyden jo nyt ja lähitulevaisuudessa,” lupaa toimitusjohtaja Pasi Nieminen. Toyota Material Handling Finland Oy tekee tiivistä yhteistyötä Woikoski Oy:n kanssa.

Puunkuormauksen SM -kisan voittaja selviää perjantaina

Vuoden 2015 Puunkuormauksen Suomen mestaruus ratkotaan messujen ulkoalueella perjantaina 12.6. klo 15 alkaen. Loppukilpailuun osallistuvat alkukilpailuissa valitut viisi lääninmestaria ja heidän haastajikseen tulevat seuraavat seitsemän nopeinta. Puunkuormauksessa kilpaillaan tukkikuorman kuormaamisessa puutavara-autoon. Paremmuuden ratkaisee tehtävään käytetty aika ja kuormaamisen virheettömyys. Kyseessä on Suomen suurin ammattitaitokilpailu.

Logistiikka-Kuljetus -messut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä nyt jo 10. kertaa. Messukeskus järjestää tapahtuman Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n toimeksiannosta yhteistyössä Autotuojat ry:n  ja Teknologiateollisuuden Perävaunut ja päällirakenteet -toimialaryhmän kanssa.  Alan ammattilaiset voivat rekisteröityä messuille veloituksetta www.logexpo.fi

Tapahtuma on avoinna

torstaina ja perjantaina 11. – 12.6. klo 10-18

lauantaina 13.6. klo 9-16.

Lue seuraavaksi