Uutiset

Autot

Lisäjouset tuovat ajomukavuutta ja turvallisuutta raskaampiin kuljetuksiin

Pakettiauton ja lava-auton jousitus joutuu usein raskaan kuormituksen alle, kun autoon asennetaan kiinteitä kalusteita, lumenaurauslaitteet tai autoon lastataan toistuvasti muuta painavaa kuormaa. Moni tuntuu ajattelevan, että mitä painavampi ajoneuvo on, sitä paremmin se pysyy tiellä. Tämä on kuitenkin harhaluulo, sillä raskaasti lastatun ajoneuvon ajo-ominaisuudet heikentyvät merkittävästi ja tämä vaikuttaa myös ajoneuvon turvallisuuteen.

Tyypillisimpiä raskaasta kuormasta johtuvia ongelmia ovat:

•  Sivuluisuun joutuminen mutkissa ja ohitustilanteissa
•  Ajoneuvo ei pysy vakaana vaan heittelehtii
•  Renkaiden, iskunvaimentimien ja jousituksen nopeampi kuluminen
•  Kuopat ja muu epätasaisuus tuntuvat voimakkaammin
•  Jarrutusmatka pitenee

Helppo ja nopea tapa parantaa ajoneuvon ajettavuutta ja turvallisuutta on asentaa ajoneuvoon lisäjouset.

Hyötyajoneuvot tarvitsevat lisäjousitusta

Monet hyötyajoneuvot kuten pakettiautot ja lava-autot ovat jatkuvasti raskaasti kuormattuja. Esimerkiksi pakettiautoissa saattaa olla nostimia tai muita lisättyjä ominaisuuksia, jotka painavat autoa koko ajan alaspäin.

Jotta tämä ylimääräinen paino ei makaisi jatkuvasti akselin päällä, on syytä asennuttaa lisäjousia, jotka nostavat ajoneuvoa ja tukevat auton omaa jousitusta. Lisäjouset ovat avuksi myös auton etupuolella, jos autoon on kiinnitetty esimerkiksi lumiaura tai muu vastaava.

MAD-lisäjouset hyötyajoneuvoille

MAD-lisäjouset ovat teräksisiä kierrejousia, jotka asennetaan olemassa olevan jousituksen tueksi. Lisäjousien avulla ajoneuvon tasapaino, ajettavuus sekä turvallisuus paranevat ja ne vähentävät ajoneuvon kuormittuvien osien kulumista. MAD-lisäjousia suositellaan etenkin niihin ajoneuvoihin, jotka kuljettavat usein raskasta kuormaa (esimerkiksi pakettiautot ja lava-autot). Lisäjousilla ei ole vaikutusta kuormaamattoman ajoneuvon ominaisuuksiin, vaan ne aktivoituvat silloin, kun niitä tarvitaan.

MAD-lisäjouset on valmistettu huippulaatuisista materiaaleista ISO 9001 -laatujärjestelmän mukaisesti ja niillä on TÜV-hyväksyntä. Jokainen lisäjousisarja on kehitetty varta vasten tietylle automallille. Kun asennutat MAD-lisäjouset jousituksesi tueksi, säästät pidemmän päälle huolto- ja korjauskustannuksissa sekä saat paremman ajotuntuman autoosi.

MAD-lisäjousituksen edut pähkinänkuoressa

•  Edulliset ja nopeat asentaa
•  Autovalmistajien suosittelemat
•  Ajoneuvo kestää suurempia kuormia
•  Parantavat ajomukavuutta ja turvallisuutta
•  Estävät auton kallistumista taaksepäin

Kun asennutat paketti- tai lava-autoosi MAD-lisäjouset, sinun ei tarvitse enää pelätä painavan kuorman aiheuttamaa kallistumista ja heittelehtimistä, vaan voit keskittyä olennaiseen.

Lue seuraavaksi