Uutiset

Autot

Leville sähköautojen latauskenttä

Kittilän Levillä sijaitsevan hotelli Hullu Poron eteen rakennetaan Suomen pohjoisin sähköautojen latauskenttä. Kuusipaikkainen latauskenttä valmistuu lokakuun aikana ja se avataan yleiseen käyttöön Levin talvikauden avajaisten yhteydessä 7.–9.11.2014.

Hullu Poron latauskenttä palvelee Levin matkailijoita ympäri vuoden ja mahdollistaa ladattavalla ajoneuvolla saapumisen Leville. Latauskentän tarkoituksena on tuoda vahvistusta Pohjois-Suomen latauspisteiden vähäiseen määrään sekä siten vauhdittaa ladattavien ajoneuvojen lisääntymistä koko Suomen alueella.

”Sähköautoilusta innostunut Hullu Poro haluaa olla mukana levittämässä sähköautoilun ilosanomaa ja kasvattamassa Pohjois-Suomen latauspisteiden määrää”, kertoo Hullu Poro Oy:n omistaja Päivikki Palosaari.

Latauskentän puitteissa on tarkoitus järjestää myös sähköautoilutapahtumia. Ensimmäinen sähköautoilutapahtuma järjestetään 7.–9.11.2014, kun Levillä vietetään talvikauden avajaisia. Latauskentällä järjestetään tällöin muun muassa sähköautojen ja ladattavien hybridien koeajoja. Paikalla myös alan asiantuntijoita vastaamassa sähköautoiluun liittyviin kysymyksiin.

Hullu Poron latauskenttä toteutetaan yhteistyössä Hullu Poro Oy:n ja Plugit Finland Oy:n kesken. Yritykset vastaavat yhdessä sekä latauskentän suunnittelusta että rakennustöistä. 

Lue seuraavaksi