Uutiset

Autot

Lectica SuperCross on motocross-harrastajan toiveauto – tilankäytön maksimointi onnistunut

Tamperelaisen Hakalan Verhoomo Oy:n Lectica-tuoteperhe on varmasti suomalaisille autoilijoille tuttu varsinkin Ford Transit -erityisosaamisensa kautta. Yrityksessä on aina otettu mielenkiinnolla erikoisprojekteja vastaan ja vuosien mittaan on toteutettu asiakkaille useita erittäin vaativia sekä hyvin yksityiskohtaisesti varusteltuja ajoneuvoja. Tuorein projekti sai alkunsa, kun Lecticalla alettiin pohtia, että millä tuotteella lähdettäisiin edustamaan Tampereen Supercross & Offroad Expoon. Haasteeseen saatiin vastattua Automaa Tampereen avulla, kun he luovuttivat yhden L-mallin Ford Transitin messukäyttöön rakennettavaksi.

Mukana projektin onnistumisessa oli myös offroad-alan monitoimimies, promoottori Juuso Valtakarin, jonka ajatuksien ja ideoiden avulla saatiin suunniteltua ja toteutettua uusi nimenomaan moottoripyöräurheilua harrastavalle tarkoitettu Lectica –Supercross, joka sai ensiesittelynsä Tampere Supercross & Offroad Expossa marraskuun alkupuolella. SuperCross-mallia suunniteltaessa oli selvää, että auton tulee toimia sekä arkipäiväisessä ajossa että harrastuskäytössä. Tässä on onnistuttu ja ketterällä autolla lasten harrastusmatkat ja kaupassa käynnit saa hoidettua mainiosti. Valmista autoa ihailemassa Supercross-tapahtuman järjestäjä Juuso Valtakari, Lectican Katri Hakala, Seppo Savolainen, Janne Mäkinen, Automaan edustaja Mauri Särkinen sekä Riku Luukka ja Ville Halonen Lecticalta.

Alan konkari Valtakari kertoi Hakalan suunnittelijoille tarkat tiedot mitä kaikkea yhden viikonlopun tapahtumassa harrastajan tarvitsee saada mukaan. Tämä vaati suunnittelijoilta kovaa työtä ja käytännön testausta, mutta lopputulos palkitsi tekijänsä. Kaikki vaadittava saadaan siististi ja turvallisesti mukaan ja esimerkiksi takaovien sisäosa on käytetty hyväksi työkalujen sijoittamisessa. Kuten monissa Lectican projekteissa, niin myös SuperCrossissa on Automaa Tampere vahvalla panostuksella mukana.

Automaa Tampereen tuoteryhmäpäällikkö Mauri Särkinen kertoo, että yhteistyö Lectican ja Automaan kesken on toiminut hyvin vuosien ajan ja yhteisymmärrys projekteista on aina löytynyt helposti. Särkinen on erittäin tyytyväinen Lectican korkeaan asiantuntemuksen tasoon ja kertoo, että vaikeatkin haasteet on saatu toteutettua Lectican toimintaperiaatteiden avulla.

Offroad-kauden loppuhuipennus järjestettiin tänä vuonna Tampereella Messu- ja urheilukeskuksessa. Tapahtumassa ratkottiin supercrossin ja endurocrossin mestaruudet ja samalla esillä oli yli 50 alan näytteilleasettajaa. Promoottori Juuso Valtakari oli tyytyväinen näytteilleasettajien määrään, sillä Suomen suurimmassa alan näyttelyssä oli tarjolla laaja kattaus alan tarjonnasta sekä kaksi- että nelipyöräisille ajopeleille. Lectican markkinointipäällikkö Katri Hakala kertoo, että he olivat mukana nyt toista kertaa ja kokemukset ovat olleet erittäin rohkaisevia.

Lue seuraavaksi