Uutiset

Autot

Land Rover Discovery veti 110 tonnin maantiejunaa Australiassa

Land Rover on esitellyt Discoveryn vaikuttavaa vetokykyä vetämällä 100 metrin pituista ja 110 tonnin painoista maantiejunaa Australian Pohjoisterritoriossa.

Neljää perävaunua käyttävät maantiejunat sallitaan vain Australian Outbackin alueilla, ja niissä kuljetetaan tyypillisesti polttoainetta, mineraaleja ja karjaa syrjäisten maaseutualueiden välillä. Tiukat säännöt rajoittavat niiden pituuden 53,5 metriin, joten Land Rover sai erityisluvan vetää seitsemän perävaunun ja 12 tonnin vetoauton yhdistelmää. Näin voitiin myös hyödyntää perävaunuihin asennettuja hydraulisia jarruja.

Tieliikenteessä Discovery Td6:n suurin sallittu vetopaino on 3 500 kg. Tästä huolimatta sen onnistui vetää maantiejunaa 16 kilometriä Lasseter Highwayn suljetulla osuudella. Suorituksesta voidaan kiittää 3,0-litraista dieselmoottoria ja jatkuvan nelivedon tuottamaa pitoa.

Discoveryssä käytettiin siinä vakiovarusteena olevaa 8-vaihteista automaattia ja nelivetojärjestelmää. Discovery kytkettiin maantiejunaan tehdasasenteisen vetokoukun avulla. Maantiejuna kuljetti 10 tonnin painolastia päästäkseen 110 tonnin kokonaispainoon. 600 Nm: n vääntömomentin tuottava Td6 sopii hyvin raskaiden kuormien vetämiseen. 258 hv:n 3,0 litran turbomoottorissa on matalapaineinen pakokaasujen kierrätys ja kaksivaiheinen öljypumppu parempien vasteiden, hienostuneisuuden ja tehokkuuden parantamiseksi.

Äärimmäinen testi suoritettiin uudella Discovery Td6 mallilla. Discovery mallistojen vetokyky on aina ollut yksi niiden keskeisistä ominaisuuksista. Vuoden 1989 ensimmäisen sukupolven esittelyssä Discoveryä käytettiin junan vetämiseen ja viime vuonna kompaktimpi Discovery Sport veti kolmen rautatievaunun yhdistelmää 85 metrin korkeudessa Reinin joen yläpuolella.

Discovery Tows 110 Tonne Road Train  https://youtu.be/9DsK0SH0h9s
Discovery Sport Tows Train  https://youtu.be/l8rQEQAeET8

Lue seuraavaksi