Uutiset

Autot

Lahden Autoverhoomo panostaa laadukkuuteen

Ulkoisesti pakettiautot muistuttavat paljolti toisiaan, suljettujen ovien takaa saattaa kuitenkin paljastua hyvinkin yksilöllisiä ja asiakkaan mukaan tehtyjä ratkaisuja. Yksilölliseen palveluun ja korkeaan laatuun tähdätään myös viime keväänä perustetussa Lahden Autoverhoomo Oy:ssä, joka jatkaa maineikkaan varustelijan renkaanjäljissä. Samuel Turunen siirtyi nimittäin viime keväänä Verhoomo Sorsan Lahden toimipisteen vetäjän paikalta itsenäiseksi yrittäjäksi Sorsan keskittäessä toimintojaan pääkaupunkiseudulle ja Pirkanmaalle.

”Toisaalta yrittäjäksi ryhtyminen hiukan pelottikin, mutta tässä oli valmiina toimivaksi hiottu konsepti osaavien tekijöiden ja valmiiden tilojen kanssa”, summaa Turunen (vas.), joka oli miettinyt yrittäjäksi siirtymistä varsin pitkään. Siten Verhoomo Sorsan tarjoukseen oli suhteellisen helppo tarttua.

Turusen luotsaamassa yrityksessä ei ole kuitenkaan jättäydytty perinteiden varaan, sillä toimintoja ja tuotteita on kehitetty aktiivisesti omannäköiseen suuntaan.

”Hinnalla kilpaileminen ei ole meidän juttu, sillä aina löytyy joku, joka tekee työn meitä edullisemmin. Yrityksen on toki oltava hintakilpailukykyinen, mutta halvimman hinnan sijaan haluamme panostaa asiakaspalveluun ja tuotteiden korkeaan laatuun”, painottaa myynnistä vastaava Joni Virta (oik.).

Nuorekas varustajajoukkio pitää lähitulevaisuuden markkinanäkymiä osittain haasteellisina, joskin Turusen mukaan korkealaatuiselle työlle on aina kysyntää. Pidemmälle tulevaisuuteen yrityksessä katsotaan hyvinkin luottavaisesti ja kasvuhakuisesti.

”Huoltoautojen varustelu yhdessä retkeilyautojen rakentamisen kanssa antaa tukevan pohjan tuotevalikoiman laajentamiseen”, summaa Turunen kertoen samalla maakaasukäyttöisistä pienpakettiautoista, jotka varustellaan kylmäkuljetuksiin.

”Nämä ovat tiettävästi ensimmäiset tämän kokoluokan, kylmäkuljetuksen ehdoilla varustellut maakaasuautot Suomessa. Ensimmäiset autot varustellaan ulkomaisen kumppanin tiloissa, mutta uskon kylmäkaluston kasvattavan merkitystään myös Lahdessa tehtävän varustelun tiimoilla”, linjaa Turunen, joka näkee mahdollisuuksia myös pikkubussivarustelussa.

”Ajoneuvojen varustelu on käsityövaltainen ala, jolloin yrityksen tärkein ja kriittisin elementti on osaava henkilökunta. Toimintamme edellyttää monen alan osaajia, joiden löytäminen ei ole itsestäänselvyys. Mielestäni jokaisen työntekijän on kasvettava yrityksen mukana, jolloin tuotannon ja tuotteiden laatu saadaan pidettyä korkeana”, päättää Turunen.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi