Uutiset

Autot

Kylmää kyytiä ranskalaisvarusteilla

Verhoomo Sorsaa muutaman vuoden ajan luotsanneen toimitusjohtaja Tuomo Sertin mukaan kylmäkuljetusajoneuvot muodostavat yritykselle kapean, mutta samalla merkittävän segmentin. Perinteikkään perheyrityksen tiloissa varustellaan vuosittain nelisenkymmentä asiakkaan vaatimusten ja tarpeiden mukaan räätälöityä kylmäkuljetus- tai pakasteautoa. Sorsan tuotevalikoimaan kuuluu yksinomaan umpipakettiautoista tai kevytkuorma-autoista rakennettavia vaihtoehtoja useissa eri kokoluokissa. Pieneen tarpeeseen lähdetään pienpakettiautopohjaisilla ratkaisuilla, joskin valikoima ulottuu aina liki 20 kuution umpiautoihin saakka.

”Suomessa on perinteisesti nojauduttu paljolti erilliskoriratkaisuihin, joskin umpiautoilla on oma uskollinen asiakaskuntansa”, valottaa Sertti markkinoitamme.

Sorsan kylmäkuljetusvarusteluun on perinteisesti kuulunut käsityönä tehty eristys yhdessä 2-komponenttipinnoitteen ja kylmäkoneen kanssa. Jatkossa varustelua tehdään myös ajoneuvokohtaisesti mitoitetuilla ranskalaisvalmisteisilla elementeillä.

”Ranskalaisen Gruaun valmistamat ATP-luokitellut elementit pudottavat varusteluun kuluvan ajan jopa puoleen nykyisestä. Tämä mahdollistaa nopeammat toimitukset yhdessä volyymin kasvattamisen kanssa”, valottaa Sertti, joka uskoo kylmäkuljetusajoneuvojen kysynnän kasvavan maltillisesti lähivuosien aikana muun muassa elintarvikekuljetusten valvonnan kiristymisestä johtuen.

Yhteistyö keveän kaluston varusteluun keskittyneen ranskalaistoimijan kanssa sai alkunsa jälkimarkkinoinnista. Tämä vuosittain 40 000 ajoneuvovarustelua tai muutosta tekevä yritys halusi löytää Suomesta ajoneuvovarustelun salat tuntevan yhteistyökumppanin takaamaan Suomeen toimitettujen autojen huolettoman etenemisen. Jälkimarkkinoinnista yhteistyö laajeni hyvin nopeasti myös uudisrakennuksiin.

”Gruaun valikoima on erittäin laaja pitäen sisällään kylmäkuljetuskaluston ohella muun muassa ambulansseja, myymäläautoja ja lukuisia vaihtoehtoja henkilökuljetuksiin”, kertoo Sertti, jonka mukaan alkuvaiheessa yhteistyö käsittää lähinnä kylmäkuljetuskalustossa käytettävät komponentit.

”Suomeen tuotavaa valikoimaa tarkastellaan toki kysynnän mukaan ja tiiviin yhteistyön ansiosta valikoimaa voidaan laajentaa nopeallakin aikataululla”, muistuttaa Sertti.

Reilun 20 vuoden ajan ajoneuvojen varustelujen parissa toiminut Verhoomo Sorsa on muutaman viime vuoden aikana kasvanut alallaan merkittäväksi toimijaksi. Perheyrityksen työntekijämäärä on kolmen vuoden aikana kaksinkertaistunut nykyiseen 42 osaajaan. Samaan aikaan liikevaihto on kivunnut liki kolminkertaiseksi. Helsingistä alkanut toiminta on laajentunut myös muualle Suomeen, joskin jatkossa toiminta tullaan keskittämään pääkaupunkiseudulle, Hankoon ja Lempäälään.

”Turun toimipiste on jo siirtynyt entisten työtekijöiden huomaan, samoin tulee tapahtumaan huhtikuun alusta myös Lahdessa. Lempäälässä tulemme laajentamaan toimitilojamme, pääkaupunkiseudulle sen sijaan kartoitamme tonttia, jonne rakennamme uudet ja ajanmukaiset tilat toimintamme tehostamiseksi”, kaavailee Tuomo Sertti lähitulevaisuutta.

Ari Perttilä

Kevätpäivän kekkerit

Verhoomo Sorsa järjesti Helsingin Malmin toimipisteessään kaksipäiväisen esittelytilaisuuden uuden Sortimo Globelyst M –sarjan tiimoilta. Esillä oli useita Sortimo-varusteltuja hyötyajoneuvoja, joissa tuli hyvin esille Sortimo-tuotteiden monipuolisuus ja muunneltavuus. Mukana oli myös useita Sorsan yhteistyökumppaneita, kuten Standbyn hälytys- ja varoitusvalot, Dhollandian nostimet, Boschin ammattityökalut sekä Webasto-lämmittimet. Paikan päällä oli kumpanakin päivänä runsaasti asiakkaita ja alan ammattilaiset vaihtoivat ahkerasti mielipiteitä samalla kun nauttivat maukkaasta ruokatarjoilusta. Tuote-esittelyjen ja tutustumistarjousten lisäksi asiakkaille oli tarjolla myös Trialin moninkertaisen maailmanmestarin Tommi Ahvalan sisätiloissa suorittama huimapäinen Supertrial Stunt Show.

Lue seuraavaksi