Uutiset

Autot

Kuormausnosturit maailman huipulta

 

Uudet Performance malliston nosturit ovat keveitä ja kestäviä johtuen paremman, keveämmän ja kestävämmän teräksen käytöstä. Valikoimassa on paljon uusia malleja alkaen pienimmistä 0,7 tm nostureista raskaaseen sarjaan asti. Tarjottavana on pienemmän pään uudet taittuvapuomiset mallit PK2900, PK3400 ja PK4200 nosturit. PK2900 alk. n 350 kg. Kahteen suurempaan on saatavilla 4 hydrauista jatketta, ulottuma tällöin 9,8 m. Lisäksi vielä 800 kg vinssi ja radio-ohjaus voidaan kysyttäessä asentaa valmiiksi tehtaalla ennen toimitusta.

Sähköhydrauliset jäykkäpuomiset

Pienet jäykkäpuomiset nosturit nostopuomilla ja 1-3:lla hydraulisella jatkeella, riipuen mallista, ovat tarkoitettu pieniin pakettiautoihin ja kevytkuorma-autoihin. PC1300, PC2300 toimitetaan useimmiten sähköhydraulikoneikolla, kun ulosottoja ei kevyissä hyötyajoneuvoissa useinkaan ole. PC3300 vaatii jo ulosoton ja erillisen pumpun. Pienin nostureista on PC900, jonka käytössä tarvitaan myös lihasvoimaa.

PC900 nosturin puomi asetellaan manuaalisesti (käsin) nostokorkeuteen ja puomin kääntö on veivillä. Varsinainen taakan nosto suoritetaan sähkövinssillä, jonka teho on 450 kg/1,6 m:n maksimi ulottumalla. Pieni nosturi – pieni hinta !

High Performance nosturi-mallisto

Muutaman viime vuoden aikana on Palfinger nostureihin tullut paljon uutta, joka tuo varmasti lisäarvoa omistajalleen. Esimerkiksi KTL-maalaus, ns. sähköupotus-maalaus pitää nosturin hyvän näköisenä vuosia ja sen myötä jälleenmyyntiarvokin paranee. Voimanivelet puomistossa useimmissa malleissa ovat tulleet jäädäkseen nostotehoa parantavana tekijänä.

+15° ylitaitto puolestaan luo uusia ulottuvuuksia nosturille, jolla voidaan kuljettaa taakka matalalla tai nostaa vielä taittopuomia yläviistoon, kun nostopuomin yläpuolella on este.
Paluuöljyn hyväksikäyttö nopeutta hydraulisten jatkeiden toimintaa. Tukijalan lautaset kääntyvät uusimmissa malleissa 10°, mikä parantaa pitoa tukijalan ja maan välillä. Turvallisuus työssä lisääntyy auton pysyessä varmemmin paikoillaan nostotilanteessa.
Uusimpia ominaisuuksia on rasvausvapaus, joka pienentää ympäristökuormaa – puhtaampi luonto. Hydrauliset jatkeet ovat varustettu synteettisillä liukupaloilla, jotka ovat itsevoitelevia.

Aikaa säästyy, kun rasvauksen tarve on vähentynyt ja huoltokustannukset saadaan pienemmiksi. Öljyn vaihto määrävälein ja rasvausta nosturi toki vielä vaatii mm. niveliin.
Uusia High Performance malleja on tarjolla lähes tonnimetrin välein. Suurinpiirtein joka toinen on vipu-ohjauksella ja ja joka toinen on radio-ohjauksella. Mallit, joihin radio-ohjaus kuuluu vakiona ovat PK5001-EH, PK7001-EH, PK9001-EH, PK9002-EH, PK12001-EH, PK12002-EH, PK14002-EH ja PK18002-EH. Uutta mallistoa edustaa lisäksi raskaan sarjan PK40002-EH ja PK50002-EH, joissa samoin rasvausvapaat hydrauliset jatkeet.

Hydraulisia jatkeita on saatavilla yhdestä viiteen kappaletta pienemmän pään nostureihin, 6 hydraulista PK14002 ja PK18002 malleihin, sekä jopa 8 hydraulista jatketta PK40002 ja PK50002 malliin.

Merkintä EH nosturin mallimerkinnässä, aiemmin HPLS, tarkoittaa nosturia, joka toimii kahdella painealueella. Korkeammalla paineella saadaan maksimi nostoteho aikaiseksi ja pienemmällä painealueella nosturi käy ikään kuin ”säästöliekillä”. Ykkönen (1) mallimerkinnän (numerosarjan) perässä kuvastaa voimaniveliä nosto- ja taittopuomin välissä. Kakkonen (2) puolestaan kertoo voimanivelien löytyvän myös pystypilarin ja nostopuomin välistä. Kirjain, joka esiintyy mallimerkinnän perässä, kertoo hydraulisten jatkeiden määrän. Esim: PK18002-EH C on neljällä hydraulisella jatkeella, B kolmella ja D viidellä hydraulisella jatkeella.

Myynnissä on vielä paljon vanhojakin hyväksi havaittuja malleja, joita tehdas haluaa edelleenkin pitää myyntiohjelmassa. Tarjoamme niitäkin asiakkaillemme ja pidämme kaikkia saatavailla olevia vaihtoehtoja esillä tarpeen mukaan.

Lisävarusteista mainittakoon ainakin, jibit, vinssit, letkutukset lisätoiminnoille, pikaliittimet lisälaitteiden kytkemiseksi, henkilökorit, työvalot ja esim. nosturi omalla värillä. Valittavissa on myös eri levyisiä tukijalkoja, kääntyviä jalkoja, lisätukijalkoja, hydraulisesti ja radiolla ohjattuja toimintoja. Heilahduksenvaimennus-järjestelmä, vakavuuden seurantajärjestelmä ja kuljetusasentovahti yms. helpottamaan työskentelyä ja lisäämään turvallisuutta. Radio-ohjaus alkaa olla jo vakiovaruste, mutta joihinkin malleihin se valitaan vielä lisävarusteena.

Varusteluettelo on pitkä ja siihen kuuluu lisäksi vielä kaikenlaisia nostoapuvälineitä, toimilaitteita ja asennukseen liittyviä komponentteja.

Takuuaika koko nosturille on 1 vuosi. Kantaville osille 3 vuotta (kourakäytössä 2 vuotta). Takuuaikaa voidaan jatkaa vielä yli normaalin takuuajan erillistä korvausta vastaan.

Maahantuoja: VTA Tekniikka Oy, www.vta-tekniikka.fi

 

Lue seuraavaksi