Uutiset

Autot

Kuljetuspalvelu lämpöherkille lääketuotteille

”Pitkät kuljetusmatkat ovat riski lääketuotteiden kuljetuksessa. PharmaSafen ansiosta voidaan kuljettaa luotettavasti suuria määriä lääketuotteita, esimerkiksi rokotteita ja insuliinia. Osa lääketuotteista vaatii vakaan lämpötilan myös kuljetuksen aikana ja PharmaSafen avulla lämpötilaa pystytään seuraamaan ja tarvittaessa korjaamaan lentojen aikana”, kertoo TNT Suomi Oy:n toimitusjohtaja Åke Blomqvist.
TNT Express kuljettaa lääketuotteita passiivisissa va-Q-tainer-säiliöissä, jotka ylläpitävät vaaditun sisälämpötilan yli 120 tunnin ajan myös äärimmäisissä ulkolämpötiloissa. Kuljetusten lämpötilaa seurataan antureilla koko matkan ajan ja lukemia voidaan seurata reaaliaikaisesti.

Lääketuotteiden lämpösäädeltyjen ilmakuljetusten kysynnän odotetaan kasvavan seuraavien viiden vuoden aikana tiukentuneiden määräysten ja maailmanlaajuisen kysynnän kasvun johdosta.

Lämpötilojen säätelyn lisäksi lääkekuljetusten haasteena on usein monen toimijan osallistuminen toimitusketjuun. Riskinä ovat lämpötilapoikkeamien lisäksi muun muassa pakkausvauriot ja tullin käsittelyviiveet.

”PharmaSafe-palvelun avulla vastaamme koko toimitusketjusta pakkauksen hankinnasta toimitukseen. Meillä on käytössämme oma lentokone sekä omat käsittelyasemat, keräys- ja toimitusverkostot ja tullausasiantuntijat”, Blomqvist kertoo.

Lue seuraavaksi