Uutiset

Autot

Kovanen investoi kasvuun ja tulevaisuuteen

Henkilökuljetuspalvelu- ja logistiikkakonserni Kovanen Yhtiöt Oy investoi tulevaisuuteen uusilla kasvustrategiaa tukevilla rekrytoinneilla, mittavalla sähköisten järjestelmien kehityksellä, sekä kaluston jatkuvalla modernisoinnilla.

Henkilökuljetusalalla Suomen suurimpana täyden palvelun yrityksenä toimiva Kovanen näkee investoinnit tärkeinä panostuksina tulevaisuuteen, myös aikana jolloin sekä talous- että muuttuva markkinatilanne koetaan yleisesti haastavina. Eteläisen- ja Lounais-Suomen alueella toimivassa perheyrityksessä parhaillaan käynnissä oleva sähköisten järjestelmien kehitysprojekti on kokonaisuudessaan laajuudeltaan noin puolen miljoonan euron arvoinen. Tämän lisäksi mm. alkusyksyn aikana toteutettu tilataksiluokan kalustopäivitys on ollut yritykselle miljoonainvestointi.

”Meille on tärkeää toimia alallamme palvelun ja laadun edelläkävijöinä. Edelläkävijyys vaatii jatkuvaa panostusta liiketoiminnan kehittämiseen. Kehityksen tulee ulottua koko organisaation läpi rekrytoinneista kalustoon ja järjestelmiin niin, että sen tuloksena pystymme palvelemaan asiakkaitamme ja omaa henkilöstöämme entistä paremmin”, kertoo konsernin toimitusjohtajaHeikki Kovanen.

Kovasen investoinnit painottuvat vahvasti uudistamiseen ja kehittymiseen erityisesti organisaation tasolla. Henkilökuljetustoiminnan kasvua edistämään on yritys parhaillaan rekrytoimassa uutta kuljetuspalvelujohtajaa (COO). Kuljetuspalvelujohtajan paikka on uusi työtehtävä varmistamaan palvelun laadun kehittymistä sekä vapauttamaan organisaation resursseja muuhun kehitystyöhön. Yrityksen palvelukseen haetaan lisäksi uusia työntekijöitä laaja-alaisesti niin kuljettaja-, tilauspalvelu- kuin ryhmäpäällikkötasoille. Taloudellisesti haastavina aikoina näkee Kovanen tärkeänä pystyä sekä vahvistamaan organisaatiotaan että toimimaan luotettavana, kotimaista yrittäjyyttä ja työtä tukevana yhtiönä. Yritys sai Suomalainen perheyritys -merkin toukokuussa.

Rekrytointien lisäksi taksialalla paljon esillä olevat uudet teknologiset innovaatiot nähdään merkittävinä kehittämiskohteina, jotta Kovasen palvelut vastaavat myös tältä osin tätä päivää ja tulevaisuutta. Henkilökuljetustoiminnassa yritys on jo investoinut vahvasti uusiin järjestelmiin mm. kesäkuussa käyttöönotetun ERP-järjestelmän myötä. Uusi järjestelmä mahdollistaa jo nyt uusia asiakaslähtöisiä ratkaisuja sekä palvelujen kehittämistä esimerkiksi sähköisen tilaamisen osalta.

”Maailma muuttuu ja niin muuttuu myös kuljetusala. Meidän täytyy kehittää sähköisiä ratkaisuja asiakkaillemme ja pysyä näin teknologiassa mukana. Kovaselle on kuitenkin tärkeää viedä projekteja eteenpäin asiakaslisäarvo ja innovatiivisuus mielessä pitäen”, Heikki Kovanen painottaa.

Investoinnit kalustoon niin henkilökuljetus- kuin logistiikka-ajoneuvoissa ovat jatkuneet onnistuneesti myös viimeisen vuoden aikana. Kovanen Logisticsin kalustoon lisättiin ensimmäinen kaksilämpötila-ajoneuvoyhdistelmärekka, jonka avulla yritys on osaltaan päässyt kehittämään Helsinki-Turku-Tampere -alueen toimintaa paikallisjakelun ohella kohti pidempiä runkokuljetuksia. Ensi kesään mennessä tulee yrityksen rekkojen osuus kasvamaan kymmenellä täysyhdistelmäajoneuvolla. Henkilökuljetuspuolella tehtiin mittava uudistus elo-syyskuun aikana, kun koko tilataksikalusto vaihdettiin uuteen MB Vito -malliin.

Mercedes-Benz toimii tärkeänä partnerina ja Kovasen ympäristöarvon tukena sekä laatunsa että modernin ja ympäristöystävällisen teknologiansa vuoksi. MB:n brändi tukee myös Kovasen luksusliiketoimintapuolta. Yrityksen luksusbisnestä kehitetään parhaillaan Hanken & SSE:n järjestämässä Luxury Finland -klusterihankkeessa, jonka tavoitteena on kehittää kotimaisen luksusliiketoiminnan eri osa-alueita ja palveluja.

Lue seuraavaksi