Uutiset

Autot

Kohti vähäpäästöisempää Seinäjokea ‒ Neste MY -uusiutuva diesel Härmän Liikenteen käyttöön

Härmän Liikenne on ottanut kokonaan jätteistä ja tähteistä valmistetun Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoaineen käyttöön Seinäjoen paikallisliikenteessä. Härmän Liikenteen tavoitteena on siirtyä käyttämään tuotetta yrityksen koko 75 linja-auton kalustossa vuoden 2019 loppuun mennessä.

“Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme Etelä-Pohjanmaan parasta palvelua, ”Suurella Syrämmellä”. Tähän kuuluu myös huolehtiminen siitä, että kuljetuskalustomme ilmastojalanjälki on mahdollisimman pieni. Korvaamme nyt yhteensä noin miljoona litraa perinteistä fossiilista dieseliä 100 % uusiutuvalla polttoaineella. Tämän avulla saavutettu kasvihuonekaasupäästövähennys vastaa yli 850 henkilöauton poistamista tieliikenteestä vuodeksi”, Härmän Liikenteen toimitusjohtaja Sami Heinimäki kertoo.

“Meille on tärkeää, että tuotetta voi tankata linja-autoihin sellaisenaan, ilman muutoksia nykyiseen kalustoon. Ottamalla Neste MY uusiutuvan dieselin käyttöön pystymme välittömästi vähentämään koko kalustomme päästöjä sen sijaan, että tekisimme pieniä parannuksia ja vaihtaisimme ajoneuvoja uusiin yksi kerrallaan. Lisäksi olemme huomanneet, että linja-autojen moottorit toimivat Neste MY uusiutuvan dieselin käytöllä huomattavasti puhtaammin. Päästölaitteita ja moottorien sisäosia ei tarvitse huoltaa yhtä tiheään kuin aikaisemmin”, Heinimäki jatkaa.

Härmän Liikenteen siirtyminen Neste MY uusiutuvaan dieseliin alkoi ensimmäisenä Seinäjoen paikallisliikenteestä elokuussa 2018.

”Seinäjoen tavoitteena on aina ollut toteuttaa asukkaidensa unelmat ja olla paras mahdollinen kaupunki. Haluamme olla edelläkävijä myös hiilineutraalin asumisen kaupunkina. Neste MY:n käyttöönotto on merkittävä edistysaskel kohti vähäpäästöisempää Seinäjokea, ja keventää jokaisen seinäjokisen hiilijalanjälkeä noin 70 kiloa”, Seinäjoen kaupungin kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki sanoo.

Neste MY uusiutuvaa dieselin jakelu laajenee Etelä-Pohjanmaalle

”Olemme iloisia voidessamme kertoa Neste MY uusiutuvan dieselin jakelun laajentumisesta Seinäjoelle Minimanin Neste Express -asemalle. On hienoa olla tätä kautta tukemassa edelläkävijäkaupunkien kuten Seinäjoen ja Härmän Liikenteen kaltaisten yritysten ilmastotalkoita ja auttaa heitä vähentämään liikenteestä syntyviä päästöjä”, sanoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen Suomen toiminnoista vastaava johtaja Sam Holmberg.

Neste MY uusiutuvaa dieseliä on jakelussa yhteensä 12 kevyen liikenteen asemalla ja 12 raskaan kaluston Neste Truck -asemalla pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja nyt myös Seinäjoella.

Lue seuraavaksi