Uutiset

Autot

Kohta on aika talvirenkaiden

Goodyearilla on rengasasiakkaille tärkeä neuvo: valitaan renkaat sen mukaan, millaisissa talviolosuhteissa yleensä ajetaan. Goodyearilla on neljä erilaista nasta- ja kitkarengasta, joista löytyy sopiva vaihtoehto kaikkiin Suomen talviolosuhteisiin.

– Ei ole olemassa yhtä, kaikkiin olosuhteisiin täydellisesti sopivaa rengasta. Rengastyyppiä valittaessa on otettava huomioon sen sopivuus teille, joilla tavallisesti ajetaan, Goodyear Nordicin tuoteasiantuntija Magnus Arenander toteaa.
Huolellisesti tehty rengasvalinta parantaa ajoturvallisuutta ja vähentää ympäristön kuormitusta. Arenander muistuttaa myös pohjoismaisen Scandinavian Tire & Rim Organization (STRO) -järjestön virallisista talvirengassuosituksista. Sen yleisohjeiden mukaan nastarenkaita on käytettävä märillä tai jäisillä teillä. Pohjoismaiset kitkarenkaat ovat parhaimmillaan olosuhteissa, joissa tiet ovat jään tai pehmeän ja kovan lumen peitossa ja eurooppalaiset kitkarenkaat sen sijaan soveltuvat märille ja kuiville talviteille sekä maantieajoon.
– Nastarenkaat on suunniteltu monentyyppisiä talvikelejä ajatellen. Esimerkiksi hiljattain esitelty Goodyear UltraGrip Extreme, jonka jarrutus-, ohjaus- ja ajo-ominaisuuksia on parannettu, toimii hyvin ankarissa ja jäisissä talviolosuhteissa. Kitkarenkailla on puolestaan muita etuja: tavallista parempi ajomukavuus, hiljaisempi melutaso ja usein myös pienempi vierintävastus. Niiden suorituskyky on silti talvisilla teillä erittäin hyvä, Magnus Arenander kertoo.
 
 
 
 

UltraGrip Extreme -nastarengas vaikeille talviteille

Viime talvena esitelty Goodyearin uuden sukupolven UltraGrip Extreme on innovatiivinen nastarengas, joka on suunniteltu soveltumaan vaihteleviin olosuhteisiin. UltraGrip Extreme on monipuolisen suorituskykynsä ansiosta noussut yhdeksi yrityksen myydyimmistä ja suosituimmista talvirenkaista. Edeltäjäänsä verrattuna renkaan suorituskyky on parantunut merkittävästi jäisillä teillä
– UltraGrip Extreme -nastarengas on poikkeuksellisen monipuolinen rengas ja se on suunniteltu erityisesti vaikeisiin pohjoismaisiin olosuhteisiin. Nastarengas toimii erityisen tehokkaasti märillä ja jäisillä teillä, jotka ovat yleisiä Etelä-Suomessa ja suurissa kaupungeissa, Magnus Arenander sanoo.
 
 
 
 

Talviolosuhteisiin ja maantieajoon

Sekä Goodyearin omissa että johtavien autolehtien ajotesteissä on todettu, että nykyiset kitkarenkaat selviävät lumesta ja jäästä entistä paremmin. Viime talvena markkinoille tullut Goodyearin UltraGrip 7+ -kitkarengas voitti Auto Motor und Sport -aikakauslehden talvirengastestin neljällä osa-alueella ja sen yleinen suorituskyky jäisillä teillä todettiin poikkeuksellisen hyväksi. Se valittiin parhaaksi renkaaksi vesiliirron estämisen, ajomukavuuden ja hiljaisen melutason suhteen. Vierintävastuksen osalta rengas nousi tämän johtavan autolehden arvostelussa toiseksi.
– Erinomaisen pintaseostekniikkansa ja kuviointinsa ansiosta Goodyear UltraGrip 7+ soveltuu lähes kaikkiin lumisiin, jäisiin, märkiin ja kylmiin olosuhteisiiin, Magnus Arenander kertoo.
Urheilu- ja luksusautoihin suunniteltu UltraGrip Performance yksi Goodyearin suosituimmista kitkarenkaista. Se soveltuu erityisesti ajajille, jotka kaipaavat ajomukavuutta ja vakautta nopeaan talviajoon.
 
 
 
 

Kylmän ilmaston kitkarengas Ice-Navi ZEA

Lumiseen ja jäiseen kylmään ilmastoon Goodyear tarjoaa Ice-Navi ZEA -kitkarenkaat. Avainteknologiat, kuten biotäytettä sisältävä BioTread, mikrokuitu ja uusi kuviointi, takaavat renkaan erinomaisen kiihdytys- ja jarrutuspidon erityisesti lumisilla ja jäisillä teillä ja rengas soveltuu entistä paremmin erilaisille tienpinnoille.

Lue seuraavaksi