Uutiset

Autot

Kilpailu hyvistä ja kokeneista kuljettajista kovenee taksialalla

Kuljettajakilpailu kuumenee taksimarkkinoilla erityisesti pääkaupunkiseudulla. Tarve kuljettajista on ollut alalla jo ennestään suuri ja avoimia taksinkuljettajien paikkoja on kymmeniä. Toimialan suurimmat ovat ilmoittaneet satojen henkilöiden rekrytointitarpeesta.

Kesällä vapautuva taksilaki vapauttaa taksiautojen määräsääntelyn. Kajon lisää kalustoaan loppuvuonna merkittävästi, yhtiö on tilannut kesäksi 180 kpl BMW 520x  -ajoneuvoa. Pelkästään tämän jo tilatun kalustolisäyksen kuljettajatarve on n. 500 kuljettajaa.

Kajon haluaa varmistaa alan parhaimman asiakaskokemuksen. Erityinen kuljettajatarve on viikonloppuisin ja yöaikaan. Huippulaadukkaan palvelun varmistamiseksi jatkossakin, Kajon on nostanut kuljettajien yö- ja viikonloppupalkkoja lähes 20 prosenttia maaliskuun alusta alkaen. Kajon uskoo tällä toimenpiteellä saavansa toimialan parhaimmat kuljettajat riveihinsä ja näin entistä paremman saatavuuden ja asiakaskokemuksen kautta paremman käyttöasteen.

Myös taksinkuljettajakoulutusta on lisätty saman aikaisesti, kun moni muu taho on lopettanut sen jo kokonaan. Uusille taksinkuljettajille alkaa taksikurssi omassa koulutuskeskuksessa kahden viikoin välein, ja lisäksi Kajon panostaa jo olemassa oleviin kuljettajiin jatkuvalla koulutuksella. Kajon uskoo, että osaava kuljettaja on erityisesti lain uudistuessa entistä isompi markkinaetu.

Kajon on jatkanut edelleen johdon vahvistamista ja palkannut muun muassa kalustohenkilöitä kilpailijoiltaan. Yhtiön hallitus ja johto uudistui jo aiemmin maaliskuussa tiedotetuilla huippunimillä.

Lue seuraavaksi