Uutiset

Autot

Kia Niro EV -sähköauton myynti alkoi

Kia on aloittanut Koreassa Kia Niro EV -täyssähköauton myynnin. Niro EV:ssä yhdistyvät crossoverin käytännöllisyys, tyylikäs muotoilu, monikäyttöiset tilat sekä sähköllä toimiva voimalinjateknologia. Niro EV:n yhtämittainen toimintamatka sähköllä on jopa yli 450 kilometriä, mikä on maailmanlaajuisesti sähköautojen markkinoiden parhaimmistoa.

Jo olemassa olevia Niron Hybrid- ja Plug-In Hybrid -versioita on myyty maailmanlaajuisesti yli 200 000 kappaletta mallin saavuttua markkinoille vuonna 2016. Yksin Euroopassa Niroa on myyty yli 65 000 kappaletta. Täysin sähköllä toimivana crossoverina Niro EV on kansainvälisillä markkinoilla ainutlaatuisessa asemassa. Korealainen autonvalmistaja on saanut kotimarkkinoillaan jo yli 5000 ennakkotilausta Niro EV:stä sen jälkeen, kun auto julkistettiin ensimmäisen kerran aiemmin tänä vuonna.

Niro EV on Soul EV:n rinnalla Kian toinen sähköauto, joka lanseerataan kansainvälisille markkinoille. Uusi malli debytoi Euroopassa lokakuussa järjestettävässä Pariisin autonäyttelyssä ja tulee myyntiin Euroopan markkinoille vuoden 2018 loppuun mennessä.

Uusi Niro EV on varustettu Kian seuraavan sukupolven voimalinjateknologialla. Autossa 204 hv sähkömoottori ja 64 kWh litium-ioniakku, joka mahdollistaa jopa 450 kilometrin ajomatkan yhdellä latauksella. 100 kW latauksella Niro EV:n akun lataaminen 80 prosenttiin kestää 54 minuuttia.

Niro EV tarjoaa laajan valikoiman kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Näitä ovat muun muassa automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, mukautuva vakinopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla sekä mukautuva kaistallapitoavustin. Autonomisen ajon tason kaksi mukautuva kaistallapitoavustin seuraa tiemerkintöjä ja pitää auton kaistallaan, kiihdyttää, jarruttaa sekä ohjaa edessä olevaan liikenteeseen mukautuvasti. Kaistallapitoavustin käyttää sensoreita pitämään turvallisen välimatkan edessä ajavaan liikenteeseen ja on toiminnassa 0-130 km/h nopeuksissa.

Niro EV:n näyttävä muotoilu erottuu selvästi aiemmista Niro Hybrid- ja Niro Plug-in Hybrid -malleista. Las Vegasin Consumer Electronics Showssa julkistetusta Niro EV -konseptista inspiraatiota saanut ulkoasu perustuu “Clean and High-tech” -designperiaatteeseen. Futuristinen ja aerodynaaminen Tiger Nose -keula sisältää Niro-logolla varustetun integroidun latausportin. Niro EV:n muotoilun erikoispiirteisiin lukeutuvat myös uudelleenmuotoillut ilmanottoaukot, nuolenkärkimalliset LED-päiväajovalot sekä keulan vaaleansiniset korostukset.

Monikäyttöisyys on ollut Niro-malliston vahvuus, eikä Niro EV tee tässä poikkeusta. Niron 2 700 millimetrin akselivälin ansiosta kaikilla matkustajilla on runsaasti jalkatilaa ja tilavuuden tunnetta lisää mallin ominainen crossover-muotoilu. Niro on 1 805 millimetriä leveä ja 1 560 millimetriä pitkä, mikä takaa maksimaalisen pää- ja hartiatilan koko matkustamolle. 4 375 millimetrin pituudellaan Niro tarjoaa enemmän tavaratilaa (451 l) kuin monet muut markkinoilla olevat sähkö- ja plug-in -ajoneuvot.

Lue seuraavaksi